MXGP – Πρώτη φετινή νίκη για τον C.Desalle(video)

Την πρώτη του φετινή νίκη στην ΜΧ1 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ΜΧ πέτυχε ο Clement Desalle στην πίστα Aqueda της Πορτογαλίας όπου γνωρίζει μόνο επιτυχίες τα τελευταία χρόνια. Στην ΜΧ2 ο Jeffrey Herling πήρε την νίκη αλλά δέχτηκε και πρόστιμο από την ομάδα του και άσεμνη συμπεριφορά.

Κατηγορία ΜΧ1
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά  ο Clement Desalle φεύγει νικητής από την Πορτογαλία κάτι που σίγουρα θα του δίνει φτερά για το επερχόμενο GP της πατρίδας του στο Bastogne του Βελγίου καθώς ανέβηκε ξανά στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Στο πρώτο σκέλος ο Christophe Pourcel οδήγησε από την κούρσα στην αρχή του αγώνα όμως ο Desalle τον πέρασε γρήγορα και κρατήθηκε στην πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό περιορίζοντας τον γάλλο δεύτερο.  Για την τρίτη θέση ο πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Antonio Cairoli έδωσε πολλές μάχες με τους Gautier Paulin και Jonathan Barragan μέχρι να σιγουρέψει την τρίτη θέση. Τέταρτος τερμάτισε ο Paulin με πέμπτο τον Ken deDycker που ανέβηκε θέσεις μετά από κακή εκκίνηση ενώ στην έκτη θέση τερμάτισε ο Barragan.

Πρώτη φετινή νίκη και τρίτη συνεχόμενη στην πίστα της Aqueda, είναι μια βαριά παράδοση για τον C.Desalle.

Στο δεύτερο σκέλος έγιναν σκληρές μάχες για τις πρώτες θέσεις από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό. Την εκκίνηση πήρε ξανά ο C.Pourcel με τους Paulin, Cairoli και Desalle να μάχονται για την δεύτερη θέση. Ο Desalle όμως κατάφερε να σταθεροποιηθεί στην δεύτερη θέση και στον ένατο γύρο πέρασε στην πρωτοπορία του αγώνα όταν ο C.Pourcel άρχισε να κουράζεται και να χάνει θέσεις. Τρεις γύρους μετά όμως ο Paulin ανέβασε ρυθμό, έπιασε και πέρασε τον Desalle και το ίδιο έκανε και ο Cairoli, ανάβοντας την μάχη για την πρώτη θέση. Στο τέλος παρά την πίεση του Cairoli ο Paulin κατάφερε να πάρει το σκέλος αφήνοντας δεύτερο τον ιταλό και τρίτο τον Desalle. Τέταρτος τερμάτισε ο C.Pourcel με πέμπτο και πάλι τον deDycker ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο τοπικός ήρωας Rui Goncalves.

Αποτελέσματα Aqueda, MX1  
1. Clement Desalle (BEL, Suzuki), 45
2. Gautier Paulin (FRA, Kawasaki), 43
3. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 42
4. Christophe Pourcel (FRA, Kawasaki), 40
5. Ken de Dycker (BEL, KTM), 32
6. Xavier Boog (FRA, Kawasaki), 24
7. Rui Goncalves (POR, Honda), 22
8. Jonathan Barragan (ESP, Honda), 22
9. Tanel Leok (EST, Suzuki), 21
10. David Philippaerts (ITA, Yamaha), 21

Οι καλές εκκινήσεις του J.Herlings #84 είναι ο καταλύτης της φετινής του επιτυχίας.

Κατηγορία ΜΧ2
Τα πολλά μικρά φετινά λάθη του Tommy Searle έχουν κρατήσει πίσω τον βρετανό από την διεκδίκηση της πρώτης θέσης και στην βαθμολογία του πρωταθλήματος. Στην Πορτογαλία ένα μικρό λάθος στο πρώτο λασπωμένο μετά την πρωινή βροχή σκέλος, τον έφερε να παλεύει για την τρίτη θέση με τον Jordi Tixier, επιτρέποντας στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Jeffrey Herling και τον ομόσταυλο του Jeremy vanHorebeek να απομακρυνθούν. Ο Herlings οδήγησε από την εκκίνηση μέχρι και τον τερματισμό στην πρώτη θέση έχοντας πίσω του τον δεύτερο vanHorebeek. Ο Searle λίγο έλειψε να χάσει την τρίτη θέση όταν είχε μια πτώση που επέτρεψε στον Tixier να τον ξαναπεράσει, όμως γρήγορα ο οδηγός της Kawasaki ανέκαμψε τερματίζοντας τρίτος,  αφήνοντας  τελικά τον Tixier τέταρτο. Ξεκινώντας τον αγώνα οριακά μέσα στην πρώτη δεκάδα ο Valentin Teilet κατάφερε να τερματίσει πέμτος περιορίζοντας νωρίς τον Jake Nichols στην έκτη θέση. Στο δεύτερο σκέλος η λάσπη είχε περιοριστεί και οι δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος έφυγαν μπροστά μαχόμενοι για την νίκη. Με τον Hermilng μπροστά ο Searle περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να περάσει στην πρωτοπορία. Δύο γύρους πριν τον τερματισμό ο Herlings καθυστέρησε σε ένα ντουμπλάρισμα και αυτό ήταν υπέρ αρκετό για τον Searle να περάσει μπροστά και να πάρει την νίκη. Μετά τον τερματισμό ο Herlings επιτέθηκε στον αναβάτη που τον καθυστέρησε τον βρετανό Mel Pocock, γεγονός που προκάλεσε την ΚΤΜ να του επιβάλει πρόστιμο. Κερδίζοντας πολλές μάχες ο Max Anstie κατάφερε να πάει την τρίτη θέση με τέταρτο τον Dylan Ferrandis, πέμπτο τον Nichols και έκτο τον vanHorebeek που στραμπούλιξε τον αστράγαλο ενώ βρισκόταν στην τέταρτη θέση, χάνοντας έτσι αρκετές θέσεις. Η νικήτρια τριάδα του αγώνα ήταν Herlings, Searle και  vanHorebeek.

Αποτελέσματα Aqueda, MX2
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 47
2. Tommy Searle (GBR, Kawasaki), 45
3. Jeremy van Horebeek (BEL, KTM), 37
4. Max Anstie (GBR, Honda), 31
5. Jake Nicholls (GBR, KTM), 31
6. Jordi Tixier (FRA, KTM), 28
7. Mel Pocock (GBR, Yamaha), 24
8. Romain Febvre (FRA, KTM), 20
9. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 19
10. Dylan Ferrandis (FRA, Kawasaki), 18

Όποιος και να είναι ο τελικός νικητής της ημέρας ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Α.Cairoli είναι εκεί να δίνει την μάχη

Βαθμολογίες
MX1
1. Antonio Cairoli 295
2. Clement Desalle  258
3. Gautier Paulin  255
4. Christophe Pourcel 254
5. Ken de Dycker  211
6. David Philippaerts   190
7. Xavier Boog  185
8. Kevin Strijbos   171
9. Rui Goncalves   156
10. Tanel Leok  142

MX2 
1. Jeffrey Herlings  317
2. Tommy Searle 293
3. Jeremy van Horebeek  268
4. Joel Roelants   204
5. Max Anstie  191
6. Jordi Tixier  187
7. Jake Nicholls   175
8. Alessandro Lupino   129
9. Jose Butron 126
10. Dylan Ferrandis 125

Επόμενος αγώνας 16-17/06/12 Bastogne Βέλγιο.

Ακολουθεί video με στιγμιότυπα του αγώνα.

3996 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO “BEHIND THE GATE”…ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ “0” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ!

Η σειρά ντοκιμαντέρ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP ξεκινάει το 2024 με το πρώτο επεισόδιο πρόλογος...