ΑΜΑ ΜΧ – Σε τροχιά τίτλου R.Dungey και B.Baggett(video)

Μετά την διακοπή δύο εβδομάδων το πρωτάθλημα ΑΜΑ Motocross ξεκίνησε στο Red Bud για τον έκτο γύρο του θεσμού. Στην μεγάλη κατηγορία ο Ryan Dungey συνέτριψε τον συναγωνισμό ενώ για άλλη μια φορά ο Blake Baggett πήρε τα δύο σκέλη στα 250cc στους τελευταίους γύρους.

Κατηγορία 450cc
Ο αγώνας του Red Bud χαρακτηρίστηκε από την επιστροφή αρκετών οδηγών που ήταν τραυματισμένοι ή δεν συμμετείχαν στους προηγούμενους αγώνες. Από τραυματισμούς επέστρεψαν οι James Stewart και Tyla Rattray με τους βετεράνους Mike Brown και John Dowd να συμμετέχουν στον αγώνα για να διατηρήσουν τον αριθμό συμμετοχής τους την επόμενη χρονιά.Δυστυχώς όμως υπήρχαν και απουσίες με τους Davi Millshaps και Brett Metcalfe που τραυματίστηκαν πριν από τον αγώνα. Στο πρώτο σκέλος ο Ryan Dungey πήρε την εκκίνηση με τον James Stewart ακριβώς πίσω του, γεγονός που ξεσήκωσε τα ένθερμα πλήθη του Red Bud που έβλεπαν να εξελίσσεται ακόμα μια μεγάλη φετινή μάχη των δύο οδηγών. Ο Dungey όμως επέβαλε ένα δυνατό ρυθμό από την αρχή του αγώνα που ο Stewart δεν ήταν έτοιμος να ακολουθήσει. Μετά από αλλεπάλληλα λάθη και μικρές πτώσεις ο Stewart έμεινε αρκετά πίσω τερματίζοντας τελικά στην έκτη θέση. Πίσω από τον νικητή του σκέλους Dungey τερμάτισε ο Jake Weimer μετά από καλή εκκίνηση και σταθερό αγώνα ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Justin Brayton που ανέβασε ρυθμό στο τέλος του σκέλους και κατάφερε να περάσει τον πέμπτο τελικά Rattray.

Εντυπωσιακή νίκη του R.Dungey παρουσία J.Stewart.

Στο δεύτερο σκέλος ο Mike Alessi πήρε την εκκίνηση και οδήγησε την  κούρσα για δύο γύρους, μέχρι να τον περάσει ο Dungey. Από εκεί και μετά οι δύο πρώτες θέσεις δεν άλλαξαν με τον Dungey να κερδίζει το όγδοο φετινό του σκέλος και τον τέταρτο σερί αγώνα για την ΚΤΜ. Ο Alessi, μετά το καταστροφικό πρώτο σκέλος με την πτώση του στην εκκίνηση, έσωσε τον αγώνα του και την δεύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα  τερματίζοντας δεύτερος. Ο Stewart απέφυγε τα λάθη σε αυτό το σκέλος και πήρε μια εύκολη τρίτη θέση που τον έφερε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, πίσω από τον δεύτερο της ημέρας Brayton που τερμάτισε τέταρτος στο σκέλος μπροστά ξανά από τον πέμπτο Rattray. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Andrew Short ενώ ο Weimer είχε μια πτώση στην αρχή του αγώνα που δεν του επέτρεψε να επαναλάβει την καλή επίδοση του πρώτου σκέλους.

Αποτελέσματα Red Bud, 450 
Ryan Dungey, Belle Plaine, Minn., KTM (1-1)
Justin Brayton, Ft. Dodge, Iowa, Honda (3-4)
James Stewart, Haines City, Fla., Suzuki (6-3)
Tyla Rattray, Durban, South Africa, Kawasaki (4-5)
Mike Alessi, Victorville, Calif., Suzuki (11-2)
Broc Tickle, Holly, Mich., Kawasaki (5-9)
Cole Thompson, Brigden, Ontario, Canada, Honda (7-8)
Josh Grant, Riverside, Calif., Kawasaki (9-7)
Andrew Short, Smithville, Texas, Honda (12-6)
Jake Weimer, Rupert, Idaho, Kawasaki (2-20)

Κατηγορία 250cc
Επιβλητική ήταν η εμφάνιση του Blake Baggett στο Red Bud που όχι μόνο κατάφερε να πάρει τα δύο σκέλη του αγώνα αλλά ήταν και ο μοναδικός αναβάτης της κατηγορίας που “καθάριζε” το διάσημο άλμα “Larocco Leap”. Στο πρώτο σκέλος ο Marvin Musquin πήρε την εκκίνηση και την πρωτοπορία του αγώνα με τον Justin Barcia να τον ακολουθεί και να τον πιέζει. Στον δεύτερο γύρο ο Barcia πέρασε στην πρώτη θέση και προσπάθησε να απομακρυνθεί από τον Baggett που από την έβδομη θέση ανέβαινε γρήγορα στην κατάταξη του αγώνα. Στον έκτο γύρο ο Baggett πέρασε στην δεύτερη θέση και στον δωδέκατο γύρο εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Barcia σε ένα ντουμπλάρισμα αναλαμβάνοντας τα ηνία του αγώνα. Από εκεί και μετά ο οδηγός της Pro Circuit Kawasaki δεν είχε αντίπαλο κερδίζοντας άνετα το σκέλος. Δεύτερος τερμάτισε ο Barcia με τρίτο τον Ken Roczen και τέταρτο τον Eli Tomac που πέρασε στον προτελευταίο γύρο τον κουρασμένο Musquin.

Φεύγει μπροστά στην βαθμολογία ο B.Baggett.

Στο δεύτερο σκέλος ο Jessy Nelson πήρε την εκκίνηση με τους Wil Hahn, Musquin, Baggett και Barcia πίσω του, όμως οι Baggett και Barcia κατάφεραν γρήγορα να βρεθούν στις δύο πρώτες θέσεις και να ξεκινήσουν την μάχη για την κατάκτηση του σκέλους και του αγώνα. Η μάχη πήρε άγρια ομορφιά όταν ο Baggett έκανε ένα λάθος στον τρίτο γύρο επιτρέποντας στον Barcia να τον περάσει. Ακολούθησε ένα κυνηγητό επτά γύρων μέχρι να καταφέρει ο Baggett να πάρει ξανά την πρώτη θέση και να τερματίσει άνετα τελικά σε αυτήν. Ο Barcia τερμάτισε δεύτερος σε σκέλος και  αγώνα με τον Tomac να κερδίζει ξανά την μάχη του με τον Musquin στους τελευταίους γύρους, αυτή την φορά για την τρίτη θέση του σκέλους αλλά και του βάθρου. Πέμπτος τερμάτισε ο Hahn κρατώντας πίσω του τον έκτο τελικά Roczen που δεν είχε καλή εκκίνηση.

Αποτελέσματα Red Bud, 250
Blake Baggett, Grand Terrace, Calif., Kawasaki (1-1)
Justin Barcia, Monroe, N.Y., Honda (2-2)
Eli Tomac, Cortez, Colo., Honda (5-3)
Marvin Musquin, La Reole, France, KTM (4-4)
Ken Roczen, Apolda, Germany, KTM (3-6)
Wil Hahn, Decatur, Texas, Honda (6-5)
Gareth Swanepoel, Johannesburg, South Africa, Yamaha (9-7)
Blake Wharton, Pilot Point, Texas, Suzuki (7-12)
Jessy Nelson, Paso Robles, Calif., Honda (12-9)
Travis Baker, Temecula, Calif., Honda (11-10)

Η επιστροφή του James Stewart δεν ήταν όπως την περίμενε. Υπάρχει κάτι που δεν κάνει σωστά δήλωσε αλλά θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τους οπαδούς του.

Βαθμολογίες
450cc

Ryan Dungey, Belle Plaine, Minn., KTM, 286
Mike Alessi, Victorville, Calif., Suzuki, 214
Jake Weimer, Rupert, Idaho, Kawasaki, 202
Andrew Short, Smithville, Texas, Honda, 178
Broc Tickle, Holly, Mich., Kawasaki, 162
James Stewart, Haines City, Fla., Suzuki, 151
Brett Metcalfe, Mannum, Australia, Suzuki, 142
Josh Grant, Riverside, Calif., Kawasaki, 137
Justin Brayton, Ft. Dodge, Iowa, Honda, 131
Kyle Chisholm, Valrico, Fla., Kawasaki, 100

250cc
Blake Baggett, Grand Terrace, Calif., Kawasaki, 272
Justin Barcia, Monroe, N.Y., Honda, 253
Eli Tomac, Cortez, Colo., Honda, 236
Ken Roczen, Apolda, Germany, KTM, 235
Marvin Musquin, La Reole, France, KTM, 189
Wil Hahn, Decatur, Texas, Honda, 161
Blake Wharton, Pilot Point, Texas, Suzuki, 125
Jason Anderson, Edgewood, N.M, Suzuki, 121
Jessy Nelson, Paso Robles, Calif., Honda, 109
Jake Canada, Sun City, Calif., Honda, 105

Επόμενος αγώνας 14/07/12 Spring Creek.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

4019 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 14ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ NASHVILLE

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί ολόκληρους τους τελικούς αγώνες του 14ου γύρου του AMA Supercross...