ΑΜΑ ΜΧ – Τρίτη φετινή νίκη για τον Eli Tomac(video)

Το ΑMA Motocross πέρασε από το Spring Creek για τον έβδομο αγώνα του πρωταθλήματος όπου ο τοπικός Ryan Dungey κατάφερε να προσφέρει δύο ακόμα νίκες στους συμπατριώτες και οπαδούς στην μεγάλη κατηγορία ενώ ο Eli Tomac κατάφερε να κερδίσει τον τρίτο του φετινό αγώνα στα 250cc σε έναν από τους καλύτερους αγώνες στην ιστορία της κατηγορίας.

,

O R.Dungey κέρδισε έναν ακόμα αγώνα μέσα στην πατρίδα του την Millvile.

Κατηγορία 450cc
Ο αγώνας του Spring Creek είναι ιδιαίτερης σημασίας για τον Ryan Dungey αφού σε αυτήν την περιοχή μεγάλωσε και γνώρισε την πρώτη του καταξίωση στο χώρο του motocross. Ξεκινώντας τον αγώνα με λίγο περισσότερο άγχος από ότι θα έπρεπε, ο Dungey κατάφερε να περάσει στο πρώτο σκέλος εύκολα τον Jake Weimer για την δεύτερη θέση και λίγο πιο δύσκολα τον Mike Alessi που οδηγούσε από την αρχή τον αγώνα. Στο δεύτερο σκέλος τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για τον Dungey. Φεύγοντας μπροστά από την εκκίνηση δεν άφησε περιθώρια στον συναγωνισμό για την διεκδίκηση της πρώτης θέσης σε σκέλος και αγώνα. Η αντίσταση του Alessi στην επίθεση του Dungey στο πρώτο σκέλος κούρασε τον οδηγό της Moto Concepts Suzuki με αποτέλεσμα να γίνει εύκολη λεία στον Weimer που του πήρε την δεύτερη θέση. Στο δεύτερο σκέλος όμως ο Alessi πήρε άνετα την δεύτερη θέση αφήνοντας τον Weimer τρίτο σε σκέλος και σύνολο. Μετά από σκληρές μάχες και στα δύο σκέλη ο Justin Brayton έφυγε από την Millville με δύο τέταρτες θέσεις καταλήγοντας τέταρτος στο τέλος της ημέρας μπροστά από τον Andrew Short που πήρε την πέμπτη θέση με τερματισμούς 5-6. Στον αγώνα δεν συμμετείχε τελικά ο James Stewart θέλοντας να δώσει ακόμα περισσότερο χρόνο αποθεραπείας στο τραυματισμένο του καρπό.

Αποτελέσματα Spring Creek, 450cc
1. Ryan Dungey, Belle Plaine, Minn., KTM (1-1)
2. Mike Alessi, Victorville, Calif., Suzuki (3-2)
3. Jake Weimer, Rupert, Idaho, Kawasaki (2-3)
4. Justin Brayton, Ft. Dodge, Iowa, Honda (4-4)
5. Andrew Short, Smithville, Texas, Honda (5-6)
6. Broc Tickle, Holly, Mich., Kawasaki (12-5)
7. Les Smith, York, S.C., KTM (11-9)
8. Cole Thompson, Brigden, Ontario, Canada, Honda (15-7)
9. Tyla Rattray, Durban, South Africa, Kawasaki (6-28)
10. Christian Craig, El Cajon, Calif., Honda (14-14)

Ο J.Barcia #20 οδήγησε και τα δύο σκέλη όμως οι B.Baggett #12 και Ε.Tomac #17 ήταν αυτοί που έκαναν την διαφορά.

Κατηγορία 250cc
Σε ένα από τα καλύτερα φετινά σκέλη εξελίχθηκε το πρώτο για την μικρή κατηγορίαμε τους τέσσερις διεκδικητές της νίκης αλλά και του πρωταθλήματος να μάχονται σκληρά για την πρώτη θέση. Στην αρχή του σκέλους ο Justin Barcia με τον Ken Roczen έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους για την κατάκτηση του σκέλους. Σύντομα όμως στην μάχη μπήκε και o Eli Tomac που πίεζε τον Roczen για την δεύτερη θέση, επιτρέποντας στον Barcia να πάρει μια ανάσα μπροστά αφού ο Roczen ακολουθούσε αμυντικές γραμμές. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Blake Baggett δεν είχε καλή εκκίνηση και παραλίγο να εμπλακεί στην μεγάλη πτώση της πρώτης στροφής. Ξεκινώντας λίγο έξω από την πρώτη δεκάδα ο Baggett σημείωνε εκπληκτικούς χρόνους ακόμα και τρία δευτερόλεπτα ταχύτερα από τον δεύτερο καλύτερο χρόνο που ανήκε στον Barcia. Λίγο πριν τα μισά του σκέλους ο Baggett κατάφερε να πιάσει την πρώτη τριάδα και παρά την λυσσαλέα αντίσταση που γνώρισε από τον Tomac και τον πρωτοπόρο Barcia κατάφερε να πάρει με εντυπωσιακό τρόπο το σκέλος. Δεύτερος τερμάτισε ο Barcia έχοντας πολύ κοντά πίσω του τον Tomac στην τρίτη θέση με τέταρτο τον Roczen. Μετά από καλή εκκίνηση στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Wil Hahn με έκτο τον Blake Wharton.

O Ε.Tomac κέρδισε έναν ακόμα δύσκολο αγώνα στα 250cc.

Στο δεύτερο σκέλος η δυνατή τετράδα ήταν όλη μπροστά από την αρχή του σκέλους. Με τον Barcia να οδηγεί τον αγώνα και τους Tomac, Baggett και Roczen να ακολουθούν, τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν. Στον πρώτο κιόλας γύρο ο Tomac έκανε την επίθεση του στον στον Barcia για την πρώτη θέση και τρεις γύρους μετά ο Baggett πέρασε δεύτερος αφήνοντας τον Barcia τρίτο. Στον έκτο γύρο ο Baggett πέρασε και τον Tomac για την πρώτη θέση όμως μια πτώση του στον ακριβώς επόμενο γύρο τον έριξε στην έβδομη θέση. Από εκεί και μετά ο Tomac οδήγησε δυνατά στην πρώτη θέση καταφέρνοντας να αφήσει αρκετά πίσω του τους Barcia και Roczen που ακολουθούσαν. Η πρώτη τριάδα του σκέλους ήταν και η πρώτη τριάδα του αγώνα με τον Baggett να τερματίζει τελικά τέταρτος διατηρώντας την πρωτοπορία στην βαθμολογία. Τον καλύτερο φετινό του αγώνα πραγματοποίησε ο Wharton τερματίζοντας πέμπτος στο σκέλος, αφήνοντας τον Marvin Musquin στην έκτη θέση.

Αποτελέσματα Spring Creek, 250cc
1. Eli Tomac, Cortez, Colo., Honda (3-1)
2. Justin Barcia, Monroe, N.Y., Honda (2-2)
3. Blake Baggett, Grand Terrace, Calif., Kawasaki (1-4)
4. Ken Roczen, Apolda, Germany, KTM (4-3)
5. Blake Wharton, Pilot Point, Texas, Suzuki (6-5)
6. Wil Hahn, Decatur, Texas, Honda (5-7)
7. Marvin Musquin, La Reole, France, KTM (7-6)
8. Justin Bogle, Cushing, Okla., Honda (10-8)
9. Jason Anderson, Edgewood, N.M., Suzuki (8-10)
10. Jake Canada, Sun City, Calif., Honda (9-13)

Βαθμολογίες
450
1. Ryan Dungey  336
2. Mike Alessi 256
3. Jake Weimer , 244
4. Andrew Short  209
5. Broc Tickle  187
6. Justin Brayton 167
7. James Stewart  151
8. Josh Grant  150
9. Brett Metcalfe  142
10. Kyle Chisholm 113

250
1. Blake Baggett  315
2. Justin Barcia 297
3. Eli Tomac  281
4. Ken Roczen 273
5. Marvin Musquin 218
6. Wil Hahn 191
7. Blake Wharton 156
8. Jason Anderson  145
9. Jessy Nelson  128
10. Jake Canada  125

Επόμενος αγώνας 21/07/12 Washougal WA.
Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.
4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...