MXGP – A.Cairoli και J.Roelants κερδίζουν στην απρόβλεπτη Λετονία(video)

Τα πάνω κάτω ήρθαν στον δέκατο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην πίστα Kegums της Λετονίας με τον βροχερό καιρό να δημιουργεί προβλήματα  σε όλους τους οδηγούς, προσφέροντας τέσσερις διαφορετικούς νικητές στα αντίστοιχα σκέλη. Ο Antonio Cairoli στην ΜΧ1 και ο Joel Roelants στην ΜΧ2 ήταν οι μεγάλοι νικητές του αγώνα. 

Κατηγορία ΜΧ1
Αλλαγή στην κορυφή της βαθμολογίας είχαμε για την μεγάλη κατηγορία με τον Antonio Cairoli να επιστρέφει δυναμικά στις νίκες και στην υψηλότερη θέση της κατάταξης και τον μέχρι πρότινος πρωτοπόρο της βαθμολογίας Clement Desalle να μην αντέχει το βάρος του κόκκινου φόντου κάνοντας πολλά λάθη με πτώσεις. Ο Cairoli έδειξε από την αρχή ότι ήθελε αυτόν τον αγώνα και έθεσε τον δικό του ρυθμό από τους πρώτους κόλας γύρους του πρώτου σκέλους αφήνοντας πίσω του, τους Rui Goncalves, Kevin Strijbos και Gautier Paulin να δίνουν την μάχη της δεύτερης θέσης.  Εκτός του Cairoli αυτός που εντυπωσίασε ήταν ο Ken deDycker που από την πέμπτη θέση κατάφερε σταδιακά να αναρριχηθεί μέχρι και την δεύτερη θέση όπου και τερμάτισε πίσω από τον νικητή του σκέλους Cairoli. Τρίτος τερμάτισε ο Goncalves στο καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα με τέταρτο τον Paulin και πέμπτο τον Evgeny Bobryshev που κέρδισε την μάχη από τον έκτο Tanel Leok.

Επιστροφή στις νίκες και την κορυφή της βαθμολογίας για τον A.Cairoli.

Στο δεύτερο σκέλος η βροχή που έπεσε στην πίστα κατά την διάρκεια του αγώνα της ΜΧ2, άλλαξε τα δεδομένα δημιουργώντας ανατροπές στην τελική κατάταξη. Και πάλι όμως ο Cairoli ήταν αυτός που έφυγε μπροστά μετά την εκκίνηση με τον Strijbos να τον ακολουθεί. Στον τρίτο γύρο ο Cairoli έκανε ένα λάθος που τον έριξε στην πέμπτη θέση φέρνοντας τον Strijbos στην πρώτη θέση την οποία και κράτησε μέχρι και τον τερματισμό. Η δεύτερη θέση πέρασε από τα χέρια των Paulin και Desalle μέχρι να καταλήξει στον Cairoli, που κατάφερε στους τελευταίους γύρους να περάσει τον Desalle. Τρίτος τερμάτισε ένας άλλος βέλγος ο deDycker που ακολούθησε μετά την πτώση του τον Cairoli και κατάφερε να περάσει και αυτός, τον τέταρτο τελικά Desalle. Στην πέμπτη θέση μετά από ένα σταθερό αγώνα τερμάτισε ο Goncalves αφήνοντας τον Paulin στην έκτη θέση. Το βάθρο του αγώνα πλαισιώθηκε από οδηγούς της ΚΤΜ, με τον νικητή του αγώνα Cairoli, τον δεύτερο deDycker και τον τρίτο  Strijbos.

Αποτελέσματα Kegums, ΜΧ1
1 222 Cairoli, Antonio ITA FMI 47
2 9 de Dycker, Ken BEL FMB KTM 42
3 22 Strijbos, Kevin BEL FMB KTM 36
4 999 Goncalves, Rui POR FMP Honda 36
5 21 Paulin, Gautier FRA MCM Kawasaki 33
6 25 Desalle, Clement BEL FMB Suzuki 32
7 4 Leok, Tanel EST EMF Suzuki 29
8 24 Simpson, Shaun GBR ACU Yamaha 26
9 777 Bobryshev, Evgeny RUS MFR Honda 26
10 121 Boog, Xavier FRA FFM Kawasaki 22

Κατηγορία ΜΧ2
Τον πρώτο αγώνα της καριέρας του κατάφερε να κερδίζει ο Joel Roelants μια νίκη που είχε και ξεχωριστή σημασία αφού κατάφερε να κόψει βαθμούς ειδικά στο πρώτο σκέλος, από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Jefrey Herlings, βοηθώντας τον ομόσταυλο του Tommy Searle που είχε ακόμα έναν καταστροφικό αγώνα. Στο πρώτο σκέλος ο Jose Butron πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα  μπροστά από τον Jeremy vanHorebeek που κατάφερε στον δεύτερο γύρο να τον περάσει όμως είχε μια πτώση που τον έριξε πιο πίσω. Προβλήματα στους πρώτους γύρους για τους διεκδικητές του πρωταθλήματος με τον Searle να εγκαταλείπει από μηχανική βλάβη στον δεύτερο γύρο και ενώ βρισκόταν τρίτος και τον Herlings να προσπαθεί λίγο έξω από την πρώτη δεκάδα να βρεθεί μπροστά. Στον όγδοο γύρο ο Roelants από την δεύτερη θέση πέρασε τον πρωτοπόρο Butron και τον ακολούθησε ο Jake Nichols για την δεύτερη θέση. Στους τελευταίους γύρους τον Nichols κατάφερε να περάσει ο Herlings, χωρίς όμως να έχει άλλο χρόνο για να κυνηγήσει τον νικητή του σκέλους Roelants. Τρίτος τερμάτισε ο vanHorebeek κερδίζοντας στον τελευταίο γύρο τον τέταρτο τελικά Nichols. Πέμπτος τερμάτισε ο Jordi Tixier με έκτο τον Butron.

Την πρώτη νίκη της καριέρας του πέτυχε ο J.Roelants στην Λετονία.

Το δεύτερο σκέλος πραγματοποιήθηκε υπό βροχή και ήταν εξίσου δραματικό για τους διεκδικητές τους πρωταθλήματος, με τον Searle να εγκαταλείπει στον πρώτο γύρο ξανά, αυτήν την φορά  μετά από πτώση με μηχανική βλάβη και να τον ακολουθεί στα pits ο Herlings, δεκατέσσερις γύρους μετά με μηχανική βλάβη και αυτός ενώ βρισκόταν στην δεύτερη θέση. Αυτό αποτέλεσε την καλύτερη ευκαιρία για τον Roelants για να κερδίσει τον πρώτο αγώνα της καριέρας του και το πέτυχε κάνοντας μια έξυπνη κίνηση, βγαίνοντας στα pits και αλλάζοντας γυαλιά στα μισά του σκέλους κάτι που μπορεί να μην τον έφερε στην πρώτη θέση, αλλά του επέτρεψε να τερματίσει εύκολα στην δεύτερη. Το σκέλος πήγε στον vanHorebeek που οδήγησε σε αυτήν την θέση από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό, κλείνοντας την μέρα με μια δεύτερη  θέση στο σύνολο.  Πολύ καλό αγώνα στην λάσπη έκανε ο νεαρός Tixier τερματίζοντας στην τρίτη θέση γεγονός που του χάρισε το πρώτο βάθρο της καριέρας του(τρίτος). Τέταρτος τερμάτισε ο Max Anstie που τα βρήκε δύσκολα με τον πέμπτο Glenn Goldenhoff ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Nikolai Larsen.

Αποτελέσματα Kegums, ΜΧ2
1 34 Roelants, Joel BEL FMB Kawasaki 47
2 89 van Horebeek, Jeremy BEL FMB KTM 45
3 911 Tixier, Jordi FRA FFM KTM 36
4 25 Coldenhoff, Glenn NED KNMV KTM 29
5 17 Butron, Jose ESP RFME KTM 25
7 84 Herlings, Jeffrey NED KNMV KTM 25
8 7 Tonus, Arnaud SUI FMS Yamaha 24
9 461 Febvre, Romain FRA FFM KTM 24
10 51 Getteman, Jens BEL FMB Suzuki 21

Καταστροφή για τον T.Searle, εγκατέλειψε από μηχανική βλάβη και στα δύο σκέλη.

Βαθμολογίες
ΜΧ1
1 222 Cairoli, A. ITA 392
2 25 Desalle, C. BEL 380
3 377 Pourcel, C. FRA 357
4 21 Paulin, G. FRA 348
5 9 de Dycker, Ken BEL 299
6 22 Strijbos, K. BEL 279
7 121 Boog, Xavier FRA 258
8 4 Leok, Tanel EST 230
9 999 Goncalves, Rui POR 219
10 19 Philippaerts, D. ITA 212

ΜΧ2
1 84 Herlings, J. NED 428
2 100 Searle, Tommy GBR 387
3 89 van Horebeek, J. BEL
4 34 Roelants, Joel BEL 310
5 911 Tixier, Jordi FRA 279
6 45 Nicholls, Jake GBR 255
7 6 Anstie, Max GBR 224
8 17 Butron, Jose ESP 197
9 22 Ferrandis, D. FRA 190
10 77 Lupino, A. ITA 183

Επόμενος αγώνας 22/07/12 Semigorje Ρωσία.

Ακολουθεί video με στιγμιότυπα του αγώνα.

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...