AMA MX – Νίκη J.Barcia, έχασε σκέλος ο R.Dungey(video)

Στην Washougal και τον όγδοο γύρο του AMA Motocross έμελλε να σπάσει το νικηφόρο φετινό σερί στα σκέλη του Ryan Dungey που όμως δεν ήταν αρκετό για να του στερήσει την νίκη στον αγώνα. Η συναρπαστική χρονιά στα 250cc συνεχίστηκε με τον Justin Barcia να κερδίζει τον δεύτερο φετινό του αγώνα.

Κατηγορία 450
Έτσι όπως είχαν εξελιχθεί τα πράγματα στην κατηγορία από πλευράς συναγωνισμού, δύσκολα φαινόταν ότι ο Ryan Dungey θα έχανε αγώνα ή κάποιο σκέλος φέτος και μόνο κάποιο δικό του λάθος θα μπορούσε να του στερήσει την πρώτη θέση.Στην Washougal συνέβησαν και τα δύο, ο συναγωνισμός με εκπρόσωπο τον Mike Alessi ανέβασε ρυθμό και ο Dungey οδηγήθηκε σε λάθος χάνοντας το σερί των έντεκα συνεχόμενων νικών σε σκέλη. Ο Alessi πήρε την εκκίνηση του πρώτου σκέλους και οδήγησε άνετα τον αγώνα στους πρώτους γύρους μέχρι ο Dungey να περάσει τους Jake Weimer και Josh Grant για να βρεθεί στην δεύτερη θέση. Από εκεί και μετά ακολούθησε μια λυσσαλέα μάχη για την πρώτη θέση, με τον Dungey να πλευρίζει συνεχώς τον Alessi αλλά να μην καταφέρνει να πραγματοποιήσει την προσπέραση. Λίγο μετά τα μισά του σκέλους ο Dungey είχε μια πτώση με αποτέλεσμα να χάσει την επαφή του με τον Alessi. Στους τελευταίους γύρους όμως ο Dungey κατάφερε να πιάσει και πάλι τον πρωτοπόρο όμως και πάλι ο Alessi κατάφερε να κρατηθεί στην πρώτη θέση την οποία και κατέκτησε, σπάζοντας την κυριαρχία του δεύτερου τελικά Dungey. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Weimer χωρίς προβλήματα  ειδικά μετά την πτώση του Grant ενώ στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Andrew Short με πέμπτο τον Justin Brayton και έκτο τον Broc Tickle.

Ο R.Dungey έχασε ένα σκέλος αλλά όχι τον αγώνα.

Στο δεύτερο σκέλος ο Dungey ήταν αποφασισμένος να μην επιτρέψει να χαθεί άλλο σκέλος. Πήρε την εκκίνηση και έθεσε τον δικό του ρυθμό στον αγώνα κερδίζοντας άνετα και με χαρακτηριστική μεγάλη διαφορά το σκέλος και τελικά τον έκτο του φετινό αγώνα. Ο Alessi δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον πρωτοπόρο και συμβιβάστηκε με την δεύτερη θέση σε σκέλος και σύνολο. Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση έκανε ο Short τερματίζοντας στην τρίτη θέση μετά από καλή εκκίνηση καταφέρνοντας έτσι να πετύχει και το πρώτο του φετινό βάθρο.Τέταρτος στο σκέλος τερμάτισε ο Tickle  με πέμπτο τον  Weimer και έκτο τον Grant.

Αποτελέσματα Washougal, 450cc
1.Ryan Dungey, Belle Plaine, Minn., KTM (2-1)
2.Mike Alessi, Victorville, Calif., Suzuki (1-2)
3.Andrew Short, Smithville, Texas, Honda (4-3)
4.Jake Weimer, Rupert, Idaho, Kawasaki (3-5)
5.Broc Tickle, Holly, Mich., Kawasaki (6-4)
6.Tommy Hahn, Great Bend, Kan., Honda (7-7)
7.Kyle Chisholm, Valrico, Fla., Kawasaki (8-10)
8.Christian Craig, El Cajon, Calif., Honda (10-9)
9.Weston Peick, Wildomar, Calif., Suzuki (9-11)
10.Josh Grant, Riverside, Calif., Kawasaki (17-6)

Κατηγορία 250cc
Πολύ δυνατός στον αγώνα της Washougal εμφανίστηκε ο Marvin Musquin πετυχαίνοντας τον καλύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά και στρίβοντας πρώτος μετά την εκκίνηση του πρώτου σκέλους.Παρά την μεγάλη πίεση που δέχτηκε από τους διώκτες του Barcia, Eli Tomac, Ken Roczen και Blake Baggett, o Musquin κατάφερε να οδηγήσει τον αγώνα για έντεκα γύρους μέχρι που τον πέρασε ο Barcia. Από εκεί και μετά ήταν θέμα χρόνου να τον περάσει τόσο o Tomac όσο και ο Baggett αλλά, ο Baggett είχε μια πτώση που έφερε τον Musquin στην τρίτη θέση. Για την πρώτη θέση οι Barcia και Tomac έδωσαν σκληρή μάχη με τον Barcia τελικά να τερματίζει πρώτος αφήνοντας δεύτερο τον Tomac. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Roczen που δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των πρωτοπόρων ενώ πέμπτος τερμάτισε ο Wil Hahn με έκτο τον Baggett.

Αντεπίθεση J.Barcia για την κατάκτηση του πρωταθλήματος είχαμε στην Washougal.

Στο δεύτερο σκέλος ο Barcia πήρε την εκκίνηση και προσπάθησε να κρατήσει τον Baggett πίσω του, με την βοήθεια του Justin Bogle που κατάφερε και τρύπωσε ανάμεσα τους στην αρχή του σκέλους. Ο Baggett όμως δεν ήθελε να χάσει περισσότερους βαθμούς για το πρωτάθλημα και έκανε υπομονή μέχρι τους τελευταίους γύρους για να περάσει τελικά τον Barcia για την πρώτη θέση. Με την νίκη του στο δεύτερο σκέλος ο Baggett πήρε την τρίτη θέση στον αγώνα με τον δεύτερο στο σκέλος Barcia να κερδίζει τελικά τον δεύτερο φετινό του αγώνα. Τρίτος στο σκέλος και δεύτερος στον αγώνα τερμάτισε ο Tomac με τέταρτο τον Musquin που για δεύτερη φορά βρέθηκε πολύ κοντά στο βάθρο. Πέμπτος τερμάτισε ο Bogle με έκτο τον Blake Wharton.

Αποτελέσματα Washougal, 250cc
1.Justin Barcia, Monroe, N.Y., Honda (1-2)
2.Eli Tomac, Cortez, Colo., Honda (2-3)
3.Blake Baggett, Grand Terrace, Calif., Kawasaki (6-1)
4.Marvin Musquin, La Reole, France, KTM (3-4)
5.Ken Roczen, Apolda, Germany, KTM (4-7)
6.Blake Wharton, Pilot Point, Texas, Suzuki (7-6)
7.Justin Bogle, Cushing, Okla., Honda (9-5)
8.Wil Hahn, Decatur, Texas, Honda (5-10)
9.Ryan Sipes, Vine Grove, Ky., Yamaha (8-8)
10.Jason Anderson, Edgewood, N.M., Suzuki (10-9)

Το πρώτο βήμα έγινε δήλωσε ο M.Alessi, μετά την νίκη σε σκέλος θα έρθει και η νίκη στον αγώνα.

Βαθμολογίες
450cc

1.Ryan Dungey  383
2.Mike Alessi 303
3.Jake Weimer 280
4.Andrew Short  247
5.Broc Tickle  220
6.Justin Brayton  183
7.Josh Grant 169
8.James Stewart 151
9.Brett Metcalfe  142
10.Kyle Chisholm  137

250cc
1.Blake Baggett 355
2.Justin Barcia  344
3.Eli Tomac  323
4.Ken Roczen KTM, 305
5.Marvin Musquin KTM, 256
6.Wil Hahn  218
7.Blake Wharton  185
8.Jason Anderson  168
9.Jessy Nelson  144
10.Travis Baker  134

Επόμενος αγώνας 11/08/12 Southwick MA

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

4016 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ TRENTINO

Ένας από τους αώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP που παρουσιάζει ξεχωριστές μάχες είναι αυτός του...