MXGP – Νίκη του T.Searle μέσα στην πατρίδα του(video)

Το GP της Μεγάλης Βρετανίας στο Mattelrely Basin αποτέλεσε μια μεγάλη τετραήμερη αγωνιστική διοργάνωση όπου αγωνίστηκαν σχεδόν όλες οι κατηγορίες του παγκοσμίου και ευρωπαϊκού motocross. Η κορυφαία όμως στιγμή για τους βρετανούς ήταν η διπλή νίκη στους αγώνες της Κυριακής του συμπατριώτη τους Tommy Searle στην ΜΧ2. Διπλή νίκη πέτυχε και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας στην ΜΧ1 Antonio Cairoli και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση..

Κατηγορία ΜΧ1
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Antonio Cairoli ανεβάζει την απόδοση του προς το τέλος της χρονιάς βαδίζοντας άνετα και σταθερά για την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου την στιγμή που οι άμεσοι αντίπαλοι του Clement Desalle και Christophe Pourcel φαίνεται να μειώνουν ή να μην έχουν σταθερή απόδοση κάτι που έγινε ιδιαίτερα αντιληπτό στο Matterley Basin.  Ο πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας κατάφερε να οδηγήσει από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό και τα δύο σκέλη της κατηγορίας, κερδίζοντας άνετα ακόμα μια φετινή νίκη. Για την δεύτερη θέση και στα δύο σκέλη έδωσαν όμορφες μάχες ο Max Nagl με τον Ken deDycker όμως ο βέλγος γίγαντας είχε δύο πτώσεις και στα δύο σκέλη που έκαναν εύκολη την επικράτηση για την δεύτερη θέση του Nagl, στα δύο σκέλη και στο σύνολο.

Με μοναδικό αντίπαλο τα ρεκόρ, έχει μείνει ο A.Cairoli.

Στο πρώτο σκέλος ο deDycker πήρε την τρίτη θέση ενώ στο δεύτερο η πτώση του τον έστειλε στην πέμπτη θέση, χάνοντας το βάθρο από τον Gautier Paulin που έφερε καλύτερους συνολικά τερματισμούς 4-3. Σταθερή απόδοση είχε ο Xavier Boog ενώ ο δεύτερος της βαθμολογίας  Desalle βρέθηκε σε κακή μέρα με τον καλύτερο του τερματισμό να είναι μια έκτη θέση στο πρώτο σκέλος. Όσο για τον τρίτο στην βαθμολογική κατάταξη C.Pourcel τα πράγματα ήταν χειρότερα αφού δύσκολα κατάφερε να κρατηθεί στην πρώτη δεκάδα.

Αποτελέσματα Matterley Basin, MX1 
1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 50
2. Maximilian Nagl (GER, KTM), 44
3. Gautier Paulin (FRA, Kawasaki), 38
4. Ken de Dycker (BEL, KTM), 36
5. Xavier Boog (FRA, Kawasaki), 30
6. Clement Desalle (BEL, Suzuki), 25
7. Tanel Leok (EST, Suzuki), 23
8. Kevin Strijbos (BEL, KTM), 23
9. Rui Goncalves (POR, Honda), 22
10. Davide Guarneri (ITA, KTM), 21

Κατηγορία ΜΧ2
Για κάθε οδηγό που διεκδικεί την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η νίκη στο GP της πατρίδας του είναι μια υπόθεση γοήτρου. Αν και ο Searle δύσκολα θα πάρει τον φετινό τίτλο αφού βρίσκεται 51 βαθμούς πίσω στην βαθμολογία με τρεις αγώνες να απομένουν, από τον πρωτοπόρο Jeffrey Herlings ωστόσο πίεσε, προσπάθησε και κέρδισε και τα δύο σκέλη μέσα στην πατρίδα του προσφέροντας μεγάλη χαρά στους συμπατριώτες του που γέμισαν τις πλαγιές τις πίστας του Basin για να τον αποθεώσουν.

Νίκη μέσα στην πατρίδα του πέτυχε ο Searle.

Η νίκη δεν ήρθε εύκολα αφού και στα δύο σκέλη οι πολύ καλές εκκινήσεις και πρωτοπορία του Searle δεν στάθηκαν αρκετές για να πτοήσουν τον Herlings που κατάφερε στους τελευταίους γύρους να πιέσει τον βρετανό. Όμως και στα δύο σκέλη ο Herlings είχε πτώση στους τελευταίους γύρους που τον ανάγκασαν να συμβιβαστεί με δύο δεύτερες θέσεις. Στην τρίτη θέση, στο πρώτο σκέλος αλλά και στο βάθρο  βρέθηκε ο Zach Osborne στο γνώριμο για αυτόν αγγλικό τοπίο αφού αγωνίζεται χρόνια στο βρετανικό πρωτάθλημα ενώ στο δεύτερο σκέλος ο Jeremy vanHorebeek περιορίστηκε στην τρίτη θέση όταν τον πέρασε ο ομόσταυλος του Herlings για την δεύτερη θέση. Στον αγώνα επίσης ξεχώρισαν ο  βρετανός  Jake Nichols με τον ελβετό Arnaud Tonus.

Αποτελέσματα Matterley Basin, MX2
1. Tommy Searle (GBR, Kawasaki), 50
2. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 44
3. Zachary Osborne (USA, Yamaha), 38
4. Jeremy van Horebeek (BEL, KTM), 36
5. Jake Nicholls (GBR, KTM), 34
6. Arnaud Tonus (SUI, Yamaha), 30
7. Dylan Ferrandis (FRA, Kawasaki), 28
8. Valentin Teillet (FRA, Kawasaki), 26
9. Jordi Tixier (FRA, KTM), 21
10. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 18

O J.Herlings προσπάθησε να μην πάρει τις νίκες εύκολα ο Searle

Βαθμολογίες
MX1 
1. Antonio Cairoli 542
2. Clement Desalle  487
3. Christophe Pourcel  452
4. Gautier Paulin  440
5. Ken de Dycker 404
6. Kevin Strijbos   342
7. Xavier Boog  336
8. Tanel Leok   300
9. Rui Goncalves  295
10. Shaun Simpson 242

MX2 
1. Jeffrey Herlings  572
2. Tommy Searle  521
3. Jeremy van Horebeek   475
4. Joel Roelants   367
5. Jake Nicholls   359
6. Jordi Tixier   340
7. Max Anstie  274
8. Dylan Ferrandis   261
9. Jose Butron 257
10. Alessandro Lupino  221

Επόμενος αγώνας 02/09/12 Lierop Ολλανδία.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

4017 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...