MXDN 2012 – H Ελληνική αποστολή

Στο 66ο Motocross των Εθνών που θα πραγματοποιηθεί στο Lommel του Βελγίου στις 30 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχει και η Ελλάδα με τους καλύτερους οδηγούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Οι Παναγιώτης Κουζής, Γιώργος Ηλιόπουλος και Δημήτρης Κοντολέτας θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας σε ένα από τα δυσκολότερα MXDN των τελευταίων ετών λόγω του αμμώδους τερέν της πίστας.

Παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία για την χώρα μας οι Έλληνες αθλητές του motocross εξέφρασαν την επιθυμία να βρεθούν στον σημαντικότερο αγώνα motocross της χρονιάς που δεν είναι άλλος από το Motocross των Εθνών. Έχοντας αναλάβει τα ηνία του αθλήματος η ομοσπονδία ΑΜΟΤΟΕ ανταποκρίθηκε θετικά σε αυτήν την πρόταση και έτσι ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της ΜΧ1 Παναγιώτης Κουζής, ο δεύτερος στο πρωτάθλημα της ΜΧ1 Γιώργος Ηλιόπουλος και ο οδηγός της κατάταξης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της ΜΧ2 Δημήτρης Κοντολέτας αποτελούν την ελληνική αποστολή στο φετινό MXDN.

Για τον Π.Κουζή αυτό θα είναι το πέμπτο MXDN της καριέρας του και ο τέσσερις φορές πανελλήνιος πρωταθλητής της ΜΧ1 θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην κατηγορία πάνω σε μια Honda CRF450. Ο αναβάτης από το Αίγιο, Γιώργος Ηλιόπουλος θα βρεθεί γα τρίτη φορά στο MXDN(είχε συμμετάσχει και άλλη μια φορά στο Ευρωπαϊκό των Εθνών) ίσως στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του από πλευράς απόδοσης αφού ο “Frozen” διεκδικεί τον τίτλο της ΜΧ1. Θα αγωνιστεί στην ΜΧ3 με μια ΚΤΜ SXF450. Το πρώτο MXDN της καριέρας του θα είναι το φετινό για τον Δ. Κοντολέτα που φέτος έχει τον πρώτο λόγο για το πανελλήνιο πρωτάθλημα της ΜΧ2 και είναι ένας από τους πιο προπονημένους Έλληνες οδηγούς στην άμμο χάρη στην γενέτειρα του την Ζαχάρω που αποτελεί παράδεισο για οδήγηση στην άμμο. Με την Yamaha YZ250F του θα δώσει την δύσκολη μάχη στην άκρως ανταγωνιστική ΜΧ2. Αρχηγός αποστολής της ομάδας θα είναι ο Νεκτάριος Παπαβασιλείου που είχε εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα στο MXDN του 2007.

Δείτε την λίστα συμμετοχών του MXDN 2012.

4026 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΦΑΛΤΙΝΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥ 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Όπως είναι ήδη γνωστό από προηγούμενο δελτίο τύπου η KTM θα παρέχει...