AMA MX – R.Dungey και E.Tomac επικρατούν στο Steel City(video)

Στον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς για το AMA Motocross στο Steel City ο πρωταθλητής των 450cc από τον προηγούμενο αγώνα Ryan Dungey κατάφερε να πάρει ξανά μια διπλή νίκη φτάνοντας τις 16(σε σκέλη) στο πρωτάθλημα. Αντεπίθεση για τον τίτλο είχαμε στα 250cc από τον Εli Tomac που πήρε και τα δύο σκέλη και πλησίασε τον Blake Baggett στην βαθμολογία.

Κατηγορία 450cc
Τον ένατο φετινό αγώνα κατάφερε να κερδίσει ο Ryan Dungey στο Steel City δείχνοντας ότι μπορεί να μείνει συγκεντρωμένος στην νίκη έστω και αν δε υπάρχει ισχυρό κίνητρο μια και κατέκτησε τον τίτλο στον προηγούμενο αγώνα της Unadilla. Στο πρώτο σκέλος ο Dungey έφυγε από την εκκίνηση και μόνο η μικρή πίεση του Andrew Short στην αρχή του σκέλους αποτέλεσε το μοναδικό ενδιαφέρον για την μάχη της πρώτης θέσης. Από εκεί και μετά ο Dungey οδήγησε άνετα μέχρι και τον τερματισμό. Δεύτερος τερμάτισε ο Short που κατάφερε να κρατήσει πίσω του στην τρίτη θέση τον Mike Alessi που μπορεί να μην πήρε την εκκίνηση, ωστόσο βρέθηκε στην πρώτη τετράδα από την αρχή. Καλή εκκίνηση και καλό σκέλος έκανε ο Davi Millsaps, κέρδισε την μάχη με τον Nico Izzy αλλά δεν μπόρεσε να σταματήσει την ανοδική πορεία του Josh Grant για την τέταρτη θέση. Έτσι ο Millsaps έμεινε πέμπτος μπροστά από τον έκτο Tyla Rattray που δεν είχε καλή εκκίνηση και καθυστέρησε να ανέβει θέσεις.

Ο R.Dungey κατέκτησε τον ένατο φετινό του αγώνα συμπληρώνοντας 16 νίκες σε σκέλη στο πρωτάθλημα.

Στο δεύτερο σκέλος ο Mike Alessi πήρε την εκκίνηση και είχε την ευκαιρία να πάρει το δεύτερο του φετινό σκέλος όταν ο Dungey έχασε πολύτιμο χρόνο στην προσπάθεια του να περάσει τον δεύτερο Grant και έκανε αρκετά λάθη μετά την βροχόπτωση που έπεσε ενδιάμεσα του σκέλους. Ο Dungey όμως κατάφερε να ξαναβρεί τον ρυθμό του, κάτι που τον χαρακτηρίζει σαν οδηγό,  κατάφερε να πιάσει τον πρωτοπόρο Alessi και να τον περάσει πέντε γύρους πριν τον τερματισμό. Παρά την αντίσταση του Alessi,  o Dungey πήρε το σκέλος και τον αγώνα αφήνοντας σε δεύτερο σε σκέλος και σύνολο τον Alessi. Μετά από καλή εκκίνηση και ένα σταθερό αγώνα ο Jake Weimer τερμάτισε τρίτος κερδίζοντας την μάχη με τον τέταρτο Grant. H τέταρτη θέση όμως ήταν αρκετή για να φέρει τον Grant στο τρίτο σκαλί του βάθρου.Πέμπτος τερμάτισε ο Broc Tickle που εγκατέλειψε στο πρώτο σκέλος με έκτο τον Phil Nicoleti στο καλύτερο του φετινό αποτέλεσμα.

Αποτελέσματα Steel City, 450cc
Ryan Dungey, Belle Plaine, Minn., KTM (1-1)
Mike Alessi, Victorville, Calif., Suzuki (3-2)
Josh Grant, Riverside, Calif., Kawasaki (4-4)
Jake Weimer, Rupert, Idaho, Kawasaki (7-3)
Tyla Rattray, Durban, South Africa, Kawasaki (6-9)
Nico Izzi, Rochester, Mich., Yamaha (8-8)
Davi Millsaps, Cairo, Ga., Yamaha (5-11)
Phil Nicoletti, Cohocton, N.Y., Honda (11-6)
Andrew Short, Smithville, Texas, Honda (2-32)
Justin Brayton, Fort Dodge, Iowa, Honda (12-10)

Κατηγορία 250cc
Την μεγάλη αντεπίθεση του εξαπέλυσε ο Eli Tomac για το πρωτάθλημα μαζεύοντας την διαφορά από τον πρωτοπόρο Blake Baggett και φτάνοντας την στους δεκατέσσερις βαθμούς μετά την επικράτηση του και στα δύο σκέλη του Steel City. Ο Baggett για ακόμα έναν αγώνα κράτησε αμυντική στάση τερματίζοντας δύο φορές στην τέταρτη θέση αλλά στον επόμενο και τελευταίο αγώνα στο Elsinore θα πρέπει να ανεβάσει ρυθμούς για να πάρει τον τίτλο. Από την άλλη ο Justin Barcia φαίνεται να μην μπορεί να συναγωνιστεί τον Baggett αλλά και τον ομόσταυλό του στην Geico Honda τον Tomac που όχι μόνο του έκοψε βαθμούς από την διεκδίκηση του πρωταθλήματος, τον πέρασε κιόλας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Όταν ο Tomac κερδίζει το κάνει με χαρακτηριστικό τρόπο και  στο Steel City κατάφερε να πάρει το πρώτο σκέλος δίνοντας δυνατές μάχες με τους Baggett και Ken Roczen για τις θέσεις δύο και τρία αλλά και στο τέλος του σκέλους με τον Barcia που οδηγούσε τον αγώνα από την εκκίνηση.

Ο E.Tomac εξαπέλυσε την επίθεση του για το πρωτάθλημα.

Στο δεύτερο σκέλος ο Tomac κυριάρχησε από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό. Στην δεύτερη θέση της ημέρας τερμάτισε ο Roczen που κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Baggett στο πρώτο σκέλος τερματίζοντας τρίτος ενώ στο δεύτερο σκέλος πήρε μια άνετη δεύτερη θέση. Αν και ο Roczen ισοβάθμησε με τον Barcia, που έχασε την πρώτη θέση από τον Tomac στο πρώτο σκέλος τερματίζοντας δεύτερος και κράτησε την τρίτη θέση στο δεύτερο από τον Baggett, ωστόσο τα καλύτερα αποτελέσματα του γερμανού στο δεύτερο σκέλος τον έφεραν στην δεύτερη θέση της ημέρας με τον Barcia τρίτο. Τέταρτος στον αγώνα τερμάτισε ο Baggett με δύο τέταρτες θέσεις με τον νικητή του προηγούμενου αγώνα Marvin Musquin να παίρνει την πέμπτη θέση με τερματισμούς 5-5. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Wil Hahn (9-6).

Αποτελέσματα Steel City, 250cc
Eli Tomac, Cortez, Colo., Honda (1-1)
Ken Roczen, Apolda, Germany, KTM (3-2)
Justin Barcia, Monroe, N.Y., Honda (2-3)
Blake Baggett, Grand Terrace, Calif., Kawasaki (4-4)
Marvin Musquin, La Reole, France, KTM (5-5)
Wil Hahn, Decatur, Texas, Honda (9-6)
Alex Martin, Millville, Minn., Honda (8-9)
Blake Wharton, Pilot Point, Texas, Suzuki (7-11)
Malcolm Stewart, Haines City, Fla., KTM (6-12)
Jake Canada, Sun City, Calif., Honda (11-10)

O B.Baggett έχει τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα των 250cc στον τελευταίο αγώνα στο Elsinore.

Βαθμολογίες
450cc
Ryan Dungey 530
Mike Alessi 409
Andrew Short 333
Jake Weimer 327
Broc Tickle 309
Josh Grant 262
Justin Brayton 222
Kyle Chisholm 198
Davi Millsaps 176
James Stewart 163

250cc
Blake Baggett 472
Eli Tomac 458
Justin Barcia 454
Ken Roczen 427
Marvin Musquin 368
Wil Hahn, Decatur 282
Blake Wharton 239
Jason Anderson 222
Jessy Nelson 205
Travis Baker 177

Επόμενος αγώνας 08-09/09/12 Lake Elsinore CA.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

3996 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO “BEHIND THE GATE”…ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ “0” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ!

Η σειρά ντοκιμαντέρ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP ξεκινάει το 2024 με το πρώτο επεισόδιο πρόλογος...