MXGP – O J.Herlings διέλυσε τον συναγωνισμό στο Lierop(video)

Μέσα στην πατρίδα του την Ολλανδία και πάνω στο αγαπημένο του τερέν την άμμο του Lierop ο Jeffrey Herling κατάφερε το αδιανόητο στην ΜΧ2 ρίχνοντας γύρο μέχρι και την τρίτη θέση, κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο και τα δύο σκέλη της κατηγορίας. Στην ΜΧ1 ο Antonio Cairoli κέρδισε δύσκολα και τα δύο σκέλη και ήρθε ακόμα πιο κοντά με τον φετινό τίτλο.

Κατηγορία ΜΧ1
Αγκαλιά με τον φετινό τίτλο βρίσκεται μετά και το ολλανδικό GP ο Antonio Cairoli και όπως όλα δείχνουν ετοιμάζεται μεγάλη φιέστα στον επόμενο αγώνα στην πατρίδα του την Ιταλία(Faenza) αφού χρειάζεται μόλις 24 βαθμούς για να πάρει το πρωτάθλημα. Ο Cairoli κατάφερε να πάρει δύσκολα το πρώτο σκέλος στο Lierop μετά από άσχημη εκκίνηση και μεγάλη μάχη με τον προπορευόμενο του αγώνα Max Nagl. Έξι γύρους πριν τον τερματισμό ο Cairoli έκανε την κίνηση του στον Nagl κερδίζοντας έτσι το σκέλος και αφήνοντας δεύτερο τον γερμανό. Μετά από μέτρια εκκίνηση και σταθερό αγώνα ο Ken deDycker πήρε την τρίτη θέση με τον Tanel Leok να καταφέρνει να έρθει δυνατά από τις πίσω θέσεις και να πάρει την τέταρτη θέση. Παρά την καλή εκκίνηση του ο Gautier Paulin έχασε θέσεις και τερμάτισε τελικά πέμπτος μπροστά από τον Clement Desalle που μετά το βρετανικό GP αντιμετωπίζει τραυματισμό στον καρπό του.

Ο A.Cairoli είναι πολύ δυνατός στο τέλος του πρωταθλήματος και ειδικά στην άμμο δύσκολα χάνει αγώνες.

Στο δεύτερο σκέλος ο Cairoli περιόρισε γρήγορα στην δεύτερη θέση τον deDyckerπου είχε πάρει την πρωτοπορία και έβαλε πλώρη για την κατάκτηση του 17ου φετινού του σκέλους που συνέβαλε στην  δέκατη του νίκη της χρονιάς. Ο deDycker πήρε την δεύτερη θέση σε σκέλος και σύνολο με τον T.Leok να συμπληρώνει την τριάδα στο σκέλος και το βάθρο του αγώνα. Σε αυτό το σκέλος ο Evgeny Bobryshev κατάφερε να κρατηθεί μπροστά και να πάρει την τέταρτη θέση αφήνοντας πολύ κοντά πίσω του τον πέμπτο Shaun Simpson. Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Kevin Strijbos ενώ ο δεύτερος του πρώτου σκέλους Max Nagl αν και βρέθηκε μπροστά μετά την εκκίνηση μι πτώση τον ανάγκασε να εγκαταλείψει με σπασμένο μαρσπιέ στην μοτοσικλέτα του.

Αποτελέσματα Lierop, MX1
1 Cairoli, Antonio ITA KTM 50
2 de Dycker, Ken BEL KTM 42
3 Leok, Tanel EST Suzuki 38
4 Bobryshev, Evgeny RUS Honda 32
5 Simpson, Shaun GBR Yamaha 29
6 Desalle, Clement BEL Suzuki 29
7 Paulin, Gautier FRA Kawasaki 28
8 Strijbos, Kevin BEL KTM 27
9 Nagl, Maximilian GER KTM 22
10 Goncalves, Rui POR Honda 20

Κατηγορία ΜΧ2
Ο άνθρωπος του αγώνα δεν ήταν άλλος από τον Jeffrey Herlings που έπιασε μια απίστευτη απόδοση μέσα στην πατρίδα του και στα δύο σκέλη καταφέρνοντας να ρίξει γύρο στο πρώτο σκέλος μέχρι και τον τρίτο του αγώνα ενώ στο δεύτερο σκέλος έφτασε μέχρι και την πέμπτη θέση. Αυτή του η επίδοση δεν ήταν μόνο εκπληκτική για την κατηγορία της ΜΧ2 αλλά και για την ΜΧ1 αφού ο νικητής της μεγάλης κατηγορίας Antonio Cairoli ήταν πιο αργός στον ταχύτερο του γύρο από τον ολλανδό, κατά επτά δευτερόλεπτα στο πρώτο σκέλος και κατά πέντε δευτερόλεπτα στο δεύτερο σκέλος.

O J.Herlings ξεσήκωσε τα πλήθη πετυχαίνοντας κάτι που λίγες φορές έχει γίνει στην ιστορία του αθλήματος.

Ο μόνος που μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ήταν ο Jeremy vanHorebeek που γλύτωσε να δεχτεί γύρο από τον Herlings,  τερματίζοντας δεύτερος και στα δύο σκέλη με όμως πάνω από δύο λεπτά διαφοράς. Τον καλύτερο φετινό του αγώνα έκανε ο Max Anstie παίρνοντας δύο δύσκολες τρίτες θέσεις μπροστά από τον τέταρτο Tommy Searle που δεν τα πήγε καλά με την άμμο του Lierop. Με μια έκτη και μια πέμπτη θέση ο Arnaud Tonus τερμάτισε στην πέμπτη θέση του GP με έκτο τον Jake Nichols.

Αποτελέσματα LieropMX2
1 Herlings, Jeffrey NED KTM 50
2 van Horebeek, Jeremy BEL KTM 44
3 Anstie, Max GBR Honda 40
4 Searle, Tommy GBR Kawasaki 36
5 Tonus, Arnaud SUI Yamaha 31
6 Nicholls, Jake GBR KTM 28
7 Coldenhoff, Glenn NED KTM 27
8 Tixier, Jordi FRA KTM 27
9 Osborne, Zachary USA Yamaha 27
10 Lupino, Alessandro ITA Husqvarna 20

Βαθμολογίες
ΜΧ1
1 Cairoli, A. 592
2 Desalle, C. 516
3 Paulin, G. 468
4 Pourcel, C. 452
5 de Dycker, Ken 446
6 Strijbos, K. 369
7 Boog, Xavier 355
8 Leok, Tanel 338
9 Goncalves, Rui 315
10 Simpson, S. 271

MX2
1 Herlings, J. 622
2 Searle, Tommy 557
3 van Horebeek, J. 519
4 Nicholls, Jake 387
5 Roelants, Joel 367
6 Tixier, Jordi 367
7 Anstie, Max 314
8 Ferrandis, D. 272
9 Butron, Jose 263
10 Lupino, A. 241

Επόμενος αγώνας 08-09/09/12 Faenza Ιταλία.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

4016 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ TRENTINO

Ένας από τους αώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP που παρουσιάζει ξεχωριστές μάχες είναι αυτός του...