5ος Αγώνας Παν.Πρωτ. ΜΧ, Λιτόχωρο – Έντονος συναγωνισμός(video)

Μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross συνεχίστηκε στην όμορφη πίστα του Λιτόχορου για τον πέμπτο γύρο του θεσμού. Η αγαπητή πίστα στους Έλληνες αλλά και ξένους οδηγούς από τις γείτονες χώρες, έφτασε τις συμμετοχές στις 116 ενώ περίπου 1000 θεατές παρακολούθησαν τους Παναγιώτη  Κουζή, Kristian Krastev, Μανώλη Κρητικό, Νίκο Μαργαρίτη, Γιώργο Καπέλη, Άγγελο Βογιατζή και Γιώργο Καπέλη να κερδίζουν τις κατηγορίες τους.

Η όμορφη πίστα του Λιτοχώρου τίμησε για ακόμη μια φορά την αγάπη που της έχει δείξει το Ελληνικό motocross με ακόμα έναν καλό αγώνα. Σε αυτό συνέβαλλαν οι προσπάθειες της τοπικής λέσχης του ΣΥ.ΜΟ.ΛΙ.Π. με την προσωπική εργασία του Δημήτρη Κουτρούλα αλλά και η βοήθεια των σωματείων του Μ.Α.Ο.Κ. και του Μ.Ο.Β.Ε.σε μια συνεργασία των σωματείων της Β.Ελλάδας για αποτελεσματικότερους αγώνες εν μέσω βέβαια και της δύσκολης κατάστασης που βρίσκεται η χώρα. Η καλή οργάνωση με τον καλό καιρό και την όρεξη από τους αγωνιζόμενους Έλληνες και ξένους να δώσουν το καλύτερο τους εαυτό, δημιούργησαν ένα έντονο αγωνιστικό διήμερο με όμορφο χρώμα μέσα και έξω από την πίστα. Ίσως η μόνη παραφωνία το διημέρου ήταν η κόντρα της ΑΜΟΤΟΕ με τον ΑΣΟΑΜ στο γνωστό πλέον θέμα ασφάλειας του αναγνωριστικού γύρου. Τελικά μετά τις υπογραφές στο αίτημα  75  αναβατών η οργάνωση πραγματοποίησε αναγνωριστικό γύρο πριν από κάθε σκέλος, κάτι που όμως δείχνει ότι συνεργασία της ΑΜΟΤΟΕ με τους εκπροσώπους των οδηγών(ΑΣΟΑΜ) δεν υφίσταται εφόσον ζητάτε ψηφοφορία από όλους τους αγωνιζόμενους για κάθε απόφαση ή συμφωνία.

Κατηγορία ΜΧ1
Ο αγώνας για την κατηγορία ξεκίνησε από το Σάββατο με τον γνωστό μας από τα παλιά της ΜΧ2 τον σκοπιανό Hristian Ilioski να πιέζει τα χρονόμετρα και τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Παναγιώτη Κουζή  σε απίστευτους ρυθμούς σημειώνοντας εκπληκτικούς χρόνους. Τελικά ο Π.Κουζής ανταποκρίθηκε στην πρόκληση, πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας  1:47.270 αφήνοντας δεύτερο τον Ilioski σχεδόν  ενάμιση δευτερόλεπτο πίσω. Στους αγώνες της Κυριακής ο σκοπιανός δεν μπόρεσε να μετατρέψει τους καλούς χρόνους του Σαββάτου σε ένα αντίστοιχο αποτέλεσμα και έτσι οι γνωστοί διεκδικητές του βάθρου στο πρωτάθλημα έδωσαν ανεπηρέαστοι τις μάχες τους και στα δύο σκέλη. Στο πρώτο σκέλος ο Γιώργος Ηλιόπουλος πήρε την εκκίνηση έχοντας πίσω του τους Ilioski και Κουζή όμως ο Κουζής πριν την ολοκλήρωση μισού γύρου πήρε την πρωτοπορία και απομακρύνθηκε των υπολοίπων. Κακή εκκίνηση είχε ο Δημήτρης Βαγγελάκος μετά από πτώση στην πρώτη στροφή που του κατέστρεψε την μανέτα του μπροστινού φρένου ενώ και ο αντίπαλος του για την τρίτη θέση της βαθμολογίας Μανώλης Σκύβαλος δεν ξεκίνησε καλά. Γράφοντας χρόνους κοντά στο 1:49.ooo, ταχύτερος κατά τρία δευτερόλεπτα από τον δεύτερο ταχύτερο του αγώνα, ο Κουζής τερμάτισε στην πρώτη θέση με πάνω από ένα λεπτό διαφοράς από τον δεύτερο Ηλιόπουλο. O “Frozen” κέρδισε την μάχη στην αρχή του σκέλους με τον Ilioski που τελικά έμεινε από δυνάμεις και τερμάτισε έξω από την πρώτη εξάδα.   Παρά την μέτρια εκκίνηση του ο Σκύβαλος κατάφερε να πάρει στην γραμμή του τερματισμού την τρίτη θέση από τον σκοπιανό Goce Tomovski που οδήγησε σταθερά και τερμάτισε με αυτόν τον τρόπο στην τέταρτη θέση. Μόλις δύο δευτερόλεπτα πιο πίσω στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Βαγγελάκος δείχνοντας ότι η μάχη για την τρίτη θέση του πρωταθλήματος θα είναι σκληρή μέχρι το τέλος. Στην έκτη θέση βρέθηκε ο Todor Totev ένας βούλγαρος οδηγός που οδήγησε δυνατά αλλά έκανε και πολλά λάθη στερώντας του ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Ανεβασμένος εμφανίστηκε ο Π.Κουζής στο Λιτόχωρο δείχνοντας έτοιμος να εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα στο MXDN στο τέλος του μήνα.

Στο δύσκολο δεύτερο σκέλος λόγω της ζέστης και στην κατάσταση μιας πίστας που είχαν αγωνιστεί πάνω της 116 μοτοσυκλέτες, ο Κουζής επικράτησε άνετα αυτήν την φορά από την εκκίνηση μέχρι την καρό σημαία,  κερδίζοντας τελικά σκέλος και αγώνα, παραμένοντας αήττητος στο πρωτάθλημα. Πίσω του από την αρχή βρέθηκε ο Βαγγελάκος που προσπάθησε να ακολουθήσει τον πρωτοπόρο στους πρώτους γύρους, δημιουργώντας έτσι διαφορά από τους υπόλοιπους κάτι που τον έφερε να τερματίζει άνετα στην δεύτερη θέση στο σκέλος αλλά και στο σύνολο. Μετά από μια μικρή μάχη πάλι με τον Ilioski ο Ηλιόπουλος κατάφερε να οδηγήσει στην τρίτη θέση όμως στον δέκατο γύρο έσπασε η αλυσίδα της μοτοσυκλέτας του με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει. Έτσι στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Totev κρατώντας από την αρχή ένα δυνατό ρυθμό που τον έφερε άνετα σε αυτήν την θέση. Μάχη έγινε για την τέταρτη θέση μεταξύ του Σκύβαλου και του Ilioski με τον Σκύβαλο τελικά να επικρατεί αφήνοντας πέμπτο τον σκοπιανό. Στην έκτη θέση τερμάτισε ο συμπατριώτης του Tomovski.

Κατηγορία ΜΧ2
Οι 31 συμμετοχές της κατηγορίας επιφύλασσαν μάχες σώμα με σώμα για όλες τις θέσεις κάτι που αποτέλεσε τους καλύτερους αγώνες της ημέρας με δυνατό θέαμα ειδικά στο δεύτερο σκέλος. Την πιο δύσκολη δουλεία από όλους είχαν να κάνουν οι δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος Δημήτρης Κοντολέτας και Παναγιώτης Παπίλας αφού οι δυνατές συμμετοχές των ξένων οδηγών ανακάτευαν την τράπουλα για τις πρώτες θέσεις. Μπορεί οι ξένοι αναβάτες να μην βαθμολογούνται στο πρωτάθλημα όμως μπορούσαν να καθυστερήσουν και καθυστέρησαν στο πρώτο σκέλος τους δύο πρωτοπόρους της βαθμολογίας να ανεβούν θέσεις. Στο πρώτο σκέλος ο Γιώργος Αρβανίτης πήρε την εκκίνηση με την πρωτοπορία του αγώνα έχοντας πίσω του τον Kristian Krastev. Οι δύο πρωτοπόροι κατάφεραν να κάνουν σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους αλλά και μεταξύ τους τερματίζοντας με αυτήν την σειρά. Πολύ κακή εκκίνηση είχε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Κοντολέτας αλλά εξίσου και ο Παπίλας αντιμετώπισε προβλήματα που τον καθυστέρησαν στους πρώτους γύρους, βάζοντας φωτιά στον αγώνα για την μάχη της βαθμολογίας. Έξυπνα και μεθοδικά ο Κοντολέτας κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση κερδίζοντας τους 25 βαθμούς της πρώτης θέσης μια και ο νικητής του σκέλους Αρβανίτης έχει ρουμανικό δελτίο και ο Krastev είναι βούλγαρος και δεν βαθμολογούνται στο πρωτάθλημα. Εκμεταλλευόμενος την καλή του εκκίνηση ο Δημήτρης Τουρατζίδης κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση μπροστά από τον πέμπτο τελικά Παπίλα. Την εξάδα συμπλήρωσε ο βούλγαρος Yanko Tashev που πέτυχε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά του Σαββάτου πίσω από τον Κοντολέτα.

Ο K.Krastv έδωσε και κέρδισε τις περισσότερες μάχες και πήρε άξια την πρώτη θέση της ΜΧ2.

Το δεύτερο σκέλος ήταν από τα καλύτερα που έχουμε δει φέτος με τρεις οδηγούς να διεκδικούν την πρώτη θέση ισάξια. Την εκκίνηση και πρωτοπορία πήρε ο Κοντολέτας και σύντομα βρέθηκε να τον καταδιώκει από την δεύτερη θέση ο Παπίλας. Με τα πρώτα ντουμπλαρίσματα να έρχονται νωρίς στον αγώνα, ο Παπίλας κατάφερε να πιάσει τον Κοντολέτα και μάλιστα να τον πιέζει για την πρώτη θέση Οι δύο οδηγοί αντάλλαξαν την πρώτη θέση όμως η μάχη τους αυτή, έκοψε τον ρυθμό τους με αποτέλεσμα ο Krastev που είχε περάσει στην τρίτη θέση μετά από αρκετές μάχες να τους πιάσει και να τους περάσει. Τότε ο Κοντολέτας ανέβασε ρυθμό και ξαναπέρασε τον Krasten ενώ ο Παπίλας έμεινε λίγο πιο πίσω. Ο βούλγαρος όμως δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και στους τελευταίους γύρους ξαναπέρασε τον Κοντολέτα που έδειχνε περισσότερο να ανησυχεί για το τι κάνει ο Παπίλας παρά ο Krastev. Με αυτόν τον τρόπο ο Krastev πήρε το σκέλος και τον αγώνα αφήνοντας δεύτερο τον Κοντολέτα ενώ ο Παπίλας δεν κατάφερε να κρατηθεί στην τρίτη θέση τερματίζοντας τέταρτος πίσω από τον Tashev. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Michele Ivanov με έκτο τον Μανώλη Κρητικό που ήταν μια ενδιαφέρουσα μάχη για την ΜΧ2-2Τ.

Ο Μανώλης Κρητικός δύσκολα θα χάσει τον φετινό τίτλο της ΜΧ2-2Τ.

Κατηγορία ΜΧ2-2Τ
Αν και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Μ.Κρητικός επέστρεφε από τραυματισμό ωστόσο δεν είχε πρόβλημα να κερδίσει την κατηγορία με τερματισμούς 9-6. Αντίθετα πολλά προβλήματα είχε ο Νικόλας Φανουράκης που εγκατέλειψε και στα δύο σκέλη από μηχανική βλάβη αλλά και ο βούλγαρος M.Ivanov που εγκατέλειψε μετά από πτώση στο δεύτερο σκέλος. Με σταθερούς τερματισμού και πάντα πάνω στο ΚΤΜ 85cc ο Ανέστης Ράδος πήρε την δεύτερη θέση(με τερματισμούς (15-12) αφήνοντας τρίτο τον Ivanov(0-5).

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Στην πρώτη του φετινή εμφάνιση στην κατηγορία ο Νίκος Μαργαρίτης κατάφερε να πάρει και τα δύο σκέλη της κατηγορίας αφήνοντας και τις δύο φορές πίσω του στην δεύτερη θέση τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Κυριάκο Κιουτσουκώστα.Στο πρώτο σκέλος τρίτος τερμάτισε ο Βασίλης Ράπτης ενώ στο δεύτερο σκέλος ο βούλγαρος Anton Naεdenov πήρε την τρίτη θέση κάτι που του έδωσε και την τρίτη θέση στο σύνολο.

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Δ.Καρατζιά.

Κατηγορία Junior
Οι ατυχίες στην Κοζάνη του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Γιώργου Γαβρίλη συνεχίστηκαν και στο Λιτόχωρο. Μετά την άνετη επικράτηση του στο πρώτο σκέλος, ήρθε μια πτώση με εγκατάλειψη στο δεύτερο βάζοντας σε κίνδυνο το μεγάλο βαθμολογικό του προβάδισμα. Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ο Δημήτρης Καρατζιάς πήρε τον αγώνα με τερματισμούς 2-1 από τον δεύτερο Δημήτρη Τουρατζίδη(3-2) που κέρδισε την μάχη στο δεύτερο σκέλος από τον τρίτο του βάθρου Γιώργου Ευμορφιάδη(4-3).

Οι νικητές της κατηγορίας ΜΙΝΙ, Βογιατζής Κραμβουσάνος και Ανδρέου.

Κατηγορία Mini
Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Γρηγόρης Κραμβουσάνος βρήκε τον αντίπαλο του στην κατηγορία και δεν είναι άλλος από τον Άγγελο Βογιατζή που κατάφερε να του στερήσει ακόμα έναν αγώνα. Μετά την νίκη του στον προηγούμενο αγώνα στην Κοζάνη o Βογιατζής πίεσε τον Κραβουσάνο για την νίκη του πρώτου σκέλους ενώ στο δεύτερο σκέλος οι ρόλοι αντιστράφηκαν με τον Κραβουσάνο να πιέζει τον νικητή του σκέλους Βογιατζή. Τελικά οι δύο νεαροί οδηγοί μοιράστηκαν τις νίκες και ισοβάθμησαν στον αγώνα αλλά η νίκη πήγε στον Βογιατζή που κέρδισε το δεύτερο σκέλος.  Στο πρώτο σκέλος στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Σαράντης Μαλακάκης ενώ στο δεύτερο σκέλος και κοντά στους δύο πρώτους τερμάτισε ο Ανδρέας Ανδρέου ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Οι νικητές της κατηγορίας ATV-Quad, Καπέλης, Τριανταφύλλου Απόστολος και Αριστείδης.

Κατηγορία ATV – Quad
O Γιώργος Καπέλης  έδειξε ότι επέστρεψε στο παλιό καλό του εαυτό μετά τον τραυματισμό του στην αρχή της χρονιάς. Κέρδισε με μεγάλη διαφορά και τα δύο σκέλη αφήνοντας τις μάχες μόνο για τις πιο πίσω θέσεις. Πίσω από τον Καπέλη τα αποτελέσματα ήταν αμφίρροπα αφού όλοι οι οδηγοί είχαν παραπλήσιους χρόνους. Στο πρώτο σκέλος μέσα από μάχες κατάφερε ο Απόστολος Τριανταφύλλου να πάρει την δεύτερη θέση με τρίτο τον Γιώργο Χαραλάμπους την στιγμή που ο Νάσος Λάμπρου είχε μια πτώση και εγκατέλειψε όπως  εγκατέλειψε και ο Αλέκος Κατσινέλης μετά από μηχανική βλάβη. Στο δεύτερο σκέλος ο Λάμπρου κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση από τον τρίτο και πρωτοπόρο της βαθμολογίας Αριστείδη Τριανταφύλλου. Στο βάθρο των νικητών δίπλα από τον Καπέλη στάθηκαν οι Τριανταφύλλου Απόστολος(δεύτερος) και Αριστείδης(τρίτος).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 22-23/09/12 Μεγαλόπολη.

Δείτε παρακάτω ένα video με πλάνα από τον αγώνα.

1819 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ MOTOCROSS Η FANTIC ΜΕ ΚΟΥΖΗ, ΒΑΓΓΕΛΑΚΟ ΚΑΙ ΛΥΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στα Τρίκαλα...