MXGP – Εορταστικό φινάλε(video)

Ο τελευταίος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross πραγματοποιήθηκε στην πίστα Teutschenthal της Γερμανίας μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα αφού και οι δύο τίτλοι είχαν κριθεί από τον προηγούμενο αγώνα. Ο Antonio Cairoli στην ΜΧ1 και ο Tommy Searle στην ΜΧ2 ήταν οι τελικοί νικητές που καταχειροκροτήθηκαν από ένα τεράστιο γερμανικό κοινό που έσπευσε να δει κυρίως τους συμπατριώτες του Max Nagl και Ken Roczen που επέστρεψαν στους αγώνες του παγκοσμίου.

O A.Cairoli #222 και ο Ken Roczen #94 έκαναν το 1-2 στην Γερμανία.

Κατηγορία ΜΧ1
Ο Nagl, που επέστρεψε στην ενεργό δράση το τελευταίο διάστημα μετά από χρόνιο τραυματισμό και ο Roczen που συμμετείχε για πρώτη φορά στην κατηγορία δεν ήταν οι μόνοι που προκάλεσαν αίσθηση με την παρουσία τους. Στον αγώνα συμμετείχε και ο νεοζηλανδός Josh Coppins, ένας οδηγός που διεκδικούσε το πρωτάθλημα της ΜΧ1 πριν από τέσσερα χρόνια, στο στάδιο της προετοιμασίας του για το Motocross των Εθνών που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Έτσι ο αγώνας απέκτησε ενδιαφέρον και ειδικά όταν ο Nagl με τον Roczen βρέθηκαν να οδηγούν το πρώτο σκέλος του αγώνα. Ο Cairoli από την τρίτη θέση ακολουθούσε και πέρασε τον Roczen στον τρίτο γύρο όταν του έσβησε η μοτοσυκλέτα σε μια στροφή. Πέντε γύρους μετά ο πρωταθλητής πέρασε και τον Nagl στον δρόμο του για την κατάκτηση του σκέλους. Ο Nagl είχε μια έξοδο με που του κόστισε πολύ χρόνο όταν η μοτοσυκλέτα του μπλέχτηκε στην περίφραξη της πίστας ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στον Clement Desalle να πάρει την δεύτερη θέση. Τρίτος τερμάτισε ο Roczen που είχε και μια πτώση στην διάρκεια του σκέλους με τέταρτο τον Gautier Paulin και πέμπτο τον Ken deDycker. Στο δεύτερο σκέλος ο Cairoli οδήγησε από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό κατακτώντας το 21 πρώτο του σκέλος μέσα στην χρονιά και φυσικά τον GP της Γερμανίας. Πίσω του στην δεύτερη θέση οδήγησε ο Roczen και αυτός από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό κατακτώντας την δεύτερη θέση στο πρώτο του GP στην ΜΧ1. Μεγάλη μάχη έγινε για την τρίτη θέση μεταξύ του Desalle και του Nagl με τελικό νικητή τον Nagl. O δεύτερος στο πρωτάθλημα Desalle τερμάτισε τέταρτος ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου ενώ ο Paulin τερματίζοντας πέμπτος στο σκέλος εξασφάλισε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα.

Αποτελέσματα Teutschenthal, ΜΧ1
1 Cairoli, Antonio KTM 50
2 Roczen, Ken KTM 42
3 Desalle, Clement Suzuki 40
4 Nagl, Maximilian KTM 34
5 Paulin, Gautier Kawasaki 34
6 Bobryshev, Evgeny Honda 30
7 de Dycker, Ken KTM 27
8 Boog, Xavier Kawasaki 26
9 Pourcel, Christophe Kawasaki 25
10 Pourcel, Sebastien Kawasaki 24

Τελευταίος αγώνας και τελευταία νίκη του T.Searle στην ΜΧ2.

Κατηγορία ΜΧ2
Στον τελευταίο του αγώνα στην κατηγορία ο Tommy Searle(του χρόνου θα είναι στην ΜΧ1 λόγω ηλικίας) κατάφερε να κερδίσει και τα δύο σκέλη κλείνοντας με νίκη την καριέρα του στην MX2 τερματίζοντας βέβαια στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος πίσω από τον πρωταθλητή Jeffrey Herlings. O Tommy χρειάστηκε να περιορίσει τον Eliott Banks στο πρώτο σκέλος και τον Jake Nichols στο δεύτερο σκέλος που είχαν πάρει τις εκκινήσεις για να πάρει τελικά άνετα και τα δύο σκέλη. Πίσω του έγινε μεγάλη μάχη για την δεύτερη θέση μετά την πτώση και εγκατάλειψη του Herlings, μεταξύ των Zack Osborne και Jordi Tixier με τελικό νικητή τον Osborne. Στο δεύτερο σκέλος ο Herlings ήταν αυτός που πήρε την δεύτερη θέση αφήνοντας τρίτο τον Arnaud Tonus. Στο βάθρο δίπλα από τον Herlings στάθηκαν ο Osborne(δεύτερος) και ο Tonus(τρίτος).

Αποτελέσματα Teutschenthal, ΜΧ2
1 Searle, Tommy Kawasaki 50
2 Osborne, Zachary Yamaha 40
3 Tonus, Arnaud Yamaha 35
4 Nicholls, Jake KTM 34
5 Tixier, Jordi KTM 33
6 Teillet, Valentin Kawasaki 31
7 Febvre, Romain KTM 25
8 Herlings, Jeffrey KTM 22
9 Coldenhoff, Glenn KTM 22
10 Tonkov, Alexander Honda 22

Ο J.Coppins μπορεί να μην κατέκτησε κανέναν τίτλο στο παγκόσμιο αλλά αγαπήθηκε σαν πρωταθλητής.

Βαθμολογίες 
ΜΧ1
1 Cairoli, A. 692
2 Desalle, C. 594
3 Paulin, G. 536
4 Pourcel, C. 521
5 de Dycker, Ken 505
6 Strijbos, K. 405
7 Boog, Xavier 398
8 Leok, Tanel 381
9 Bobryshev, E. 325
10 Goncalves, Rui 315

ΜΧ2
1 Herlings, J. 694
2 Searle, Tommy 651
3 van Horebeek, J. 559
4 Nicholls, Jake 443
5 Tixier, Jordi 434
6 Roelants, Joel 367
7 Anstie, Max 333
8 Butron, Jose 291
9 Coldenhoff, G. 273
10 Ferrandis, D. 272

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

 

4016 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ TRENTINO

Ένας από τους αώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP που παρουσιάζει ξεχωριστές μάχες είναι αυτός του...