Youthstream και UEM σχεδιάζουν το μέλλον των ευρωπαϊκών αγώνων

Στις 9 Οκτωβρίου στη Γενεύη, οι πρόεδροι της UEM και της Youthstream  συναντήθηκαν, για να σχολιάσουν τα αποτελέσματα της σεζόν που μόλις τελείωσε  και να σχεδιάσουν τις πιθανές αλλαγές στους ευρωπαϊκούς αγώνες για το 2013. 

Ο  Πρόεδρος της Youthstream Giuseppe Luongo εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για τον τρόπο που τα διάφορα πρωταθλήματα διεξήχθησαν, ιδίως στις κατηγορίες των 65cc και 85cc με το εντυπωσιακό τελικό του Matterley Basin μπροστά από 35,000 θεατές. Εξέφρασε το ενδιαφέρον της Youthstream στην αναθέρμανση του Snowmobile Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, την πρόθεση να εισαγάγει στο Motocross την κατηγορία 150cc 4χρονα  και την ανάγκη να δοθεί μια νέα διάσταση στο Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών, η οποία θα πρέπει να θεωρείται πλέον ως ένα αντίγραφο αντίστοιχης εκδήλωσης της FIM, αλλά ως κάτι εντελώς διαφορετικό, στοχεύοντας περισσότερο προς την ανάπτυξη νέων ταλέντων.

Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να αλλάξουν τις κατηγορίες και τον χρόνο διεξαγωγής και να πραγματοποιηθεί ο αγώνας στην αρχή της σεζόν με επίκεντρο την νεολαία, που είναι ο πυρήνας του στόχου των UEM Πρωταθλημάτων. Ως εκ τούτου αυτή η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Απριλίου του 2013 στην πίστα του Castelnau de Levis στη Γαλλία. Η κατηγορίες θα είναι 85cc, 125cc και 250cc με τους ίδιους κανόνες και μορφή που έχουν ως τώρα, αλλά με το όριο έως 21 ετών για τους αναβάτες των 250cc. Επιπλέον, στον ίδιο χώρο, αλλά σε ένα ξεχωριστό αγώνα η Youthstream θα ήθελε να έχει το Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών για τις γυναίκες, με μοτοσυκλέτες της επιλογής τους (125cc ή 250cc δίχρονα).

Θα υπάρχουν 2 αναβάτες γυναικών ανά χώρα, και θα κάνουν δύο σκέλη λαμβάνοντας υπόψιν τα τρία καλύτερα αποτελέσματα. Είναι σαφές ότι τα αποτελέσματα των γυναικών θα είναι εντελώς ξεχωριστά από τα άλλα αποτελέσματα, και στο τέλος της ημέρας στο βάθρο θα είναι οι τρεις πρώτες χώρες του Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών και άλλο βάθρο με τις τρεις πρώτες χώρες του Motocross Γυναικών των Ευρωπαϊκών Εθνών. Η πρόταση συνάντησε το ενδιαφέρον του Προέδρου της UEM, ο οποίος θα υποβάλει τις προτάσεις στην επιτροπή Motocross και Snowcross.

4025 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
BIKEN…TO NEO E-BIKE ΤΗΣ SHERCO!

Το BIKEN της Sherco, είναι ένα ευέλικτο ηλεκτρικό ποδήλατο για διασκέδαση σε όλα τα εδάφη.Κατακτήστε...