7ος Αγώνας Παν. Πρωτ. ΜΧ, Τρίκαλα – Ο αγώνας των πρωταθλητών

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross έκλεισε με έναν ακόμα επιτυχημένο αγώνα στην πίστα του Πρίνος στα Τρίκαλα. Οι 91 συμμετοχές και οι περίπου 800 θεατές που έσπευσαν στον αγώνα συνέβαλαν σε μια όμορφη εικόνα που πλαισιώθηκε από την στέψη των πρωταθλητών με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Νικητές της ημέρας ήταν οι δύο Παναγιώτηδες της Honda, Κουζής(ΜΧ1) και Παπίλας(ΜΧ2)  αλλά το πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Κοντολέτας που εξασφάλισε τον πρώτο του τίτλο στην ΜΧ2.

Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να γίνει στην αγαπητή στον χώρο του motocross πίστα της Μητρόπολης Καρδίτσας αλλά τελικά αδιευκρίνιστοι λόγοι έφεραν τον αγώνα στην πίστα του Πρίνος με διοργανώτρια λέσχη την ΜΟ.ΛΕ.Καλαμπάκας. Στο οργανωτικό κομμάτι όλα κύλησαν ομαλά με πολλή καλή δουλειά στην οργάνωση της πίστας ειδικά στους χώρους έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Το πρόβλημα με το πότισμα της συγκεκριμένης πίστας εμφανίστηκε και σε αυτόν τον αγώνα με αποτέλεσμα η έντονη λάσπη να κάνει την πίστα μια αγωνιστική γραμμή δυσκολεύοντας το προσπέρασμα και μειώνοντας αισθητά το θέαμα. Το θέαμα μπορεί να ήταν μειωμένο όχι όμως και το ενδιαφέρον αφού στα Τρίκαλα θα ξεκαθάριζαν τα τρία από τα επτά πρωταθλήματα. Στο τέλος του αγώνα η ΑΜΟΤΟΕ απένειμε στους πρωταθλητές των επτά κατηγοριών τιμητικές πλακέτες και ο ΑΣΟΑΜ μοιράσε τα δώρα που είχε συγκεντρώσει από χορηγούς στην αρχή της χρονιάς για τους οχτώ πρώτους όλων των κατηγοριών και όχι μόνο.

Κατηγορία ΜΧ1
Το πρωτάθλημα στην κατηγορία είχε κλειδώσει από τον προηγούμενο αγώνα αλλά έμεναν ακόμα ανοιχτές οι υπόλοιπες τρεις θέσεις και η επιθυμία του πρωταθλητή Παναγιώτη Κουζή να διατηρήσει το αήττητο τουλάχιστον σε αγώνες, αφού σε σκέλη του το είχε σπάσει ο Δημήτρης Βαγγελάκος στην Μεγαλόπολη.  Και πάλι ο Κουζής βρέθηκε υπό πίεση παρά το γεγονός ότι πήρε την εκκίνηση και οδήγησε το πρώτο σκέλος, οι Γιώργος Ηλιόπουλος και Δημήτρης Βαγγελάκος δεν έμειναν πίσω ακολουθώντας τον πρωταθλητή. Σε όλη την διάρκεια του σκέλους ο δεύτερος Ηλιόπουλος προσπαθούσε να βρει τρόπο να βρεθεί δίπλα στον Κουζή με τον Βαγγελάκο να παρακολουθεί από την τρίτη θέση. Στο τέλος ο Κουζής κατάφερε να κρατήσει μια διαφορά ασφαλείας και να πάρει το σκέλος αφήνοντας δεύτερο τον Ηλιόπουλο και τρίτο τον Βαγγελάκο που πέτυχε και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα. Εκτός καλού εαυτού ο Μανώλης Σκύβαλος τερμάτισε στην τέταρτη θέση με τον Μενέλαο Μάρτη πέμπτο και τον Βασίλη Σιαφαρίκα στην έκτη θέση μετά από ένα πολύ καλό αγώνα.

Ο Π.Κουζής κράτησε το αήττητο στην λάσπη των Τρικάλων.

Στο δεύτερο σκέλος ο Ηλιόπουλος με τον Βαγγελάκο μπήκαν πιο αποφασισμένοι και οδήγησαν από την εκκίνηση στις δύο πρώτες θέσεις με τον Κουζή τρίτο. Σύντομα όμως ο Κουζής βρήκε τον τρόπο να τους περάσει και να οδηγήσει αυτός τον αγώνα. Ο Ηλιόπουλος έμεινε να τον ακολουθεί με τον Βαγγελάκο να μένει πιο πίσω και να δίνει την μάχη με τον Σκύβαλο για την τρίτη θέση. Προς το τέλος του σκέλους ο Ηλιόπουλος πλησίασε τον Κουζή και τα έπαιξε όλα για όλα οδηγώντας πάνω από τα όρια για να περάσει στην πρώτη θέση. Δυστυχώς δύο γύρους πριν τον τερματισμό είχε μια άσχημη πτώση που ευτυχώς δεν τον ανάγκασε να εγκαταλείψει τερματίζοντας τελικά τέταρτος. Ο Κουζής κέρδισε το σκέλος με τον Βαγγελάκο να τερματίζει στην δεύτερη  θέση και τον Σκύβαλο στην τρίτη. Από εκεί και πίσω η εξάδα ήταν ίδια με το πρώτο σκέλος με τους Μάρτη και Σιαφαρίκα πέμπτο και έκτο αντίστοιχα. Στο βάθρο του αγώνα ανέβηκαν οι Κουζής, Βαγγελάκος και Ηλιόπουλος με αυτήν την σειρά ενώ στο πρωτάθλημα πίσω από τον Κουζή τερμάτισε δεύτερος ο Ηλιόπουλος με τρίτο τον Βαγγελάκο.

Κατηγορία ΜΧ2
Ο Παναγιώτης Παπίλας με 31 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Δημήτρη Κοντολέτα, ήξερε ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολο να πάρει τον τίτλο αλλά δεν ήταν και αδύνατον. Ο νεαρός οδηγός από την Χαλκίδα επικεντρώθηκε στο να κάνει το καλύτερο που μπορούσε και αυτό ήταν να νικήσει και τα δύο σκέλη ώστε από εκεί και μετά να είναι στα χέρια του Κοντολέτα αν θα πάρει ή θα χάσει το πρωτάθλημα. Στο πρώτο σκέλος ο Παπίλας διεκδίκησε την εκκίνηση από τον Μανώλη Κρητικό αλλά όχι και την πρωτοπορία του αγώνα που την πήρε σχετικά εύκολα. Με τον Παπίλα να οδηγεί το σκέλος και τον Κοντολέτα να περνάει γρήγορα τον Κώστα Τζιώρα και τον Κρητικό το ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα βρισκόταν στις δύο πρώτες θέσεις. Πίσω από τους δύο πρωτοπόρους ο τοπικός Τζιώρας έδινε μια όμορφη μάχη με τον Κρητικό και μάλιστα κατάφερε να την κερδίσει καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στο σκέλος αφήνοντας τέταρτο τον Κρητικό. Μπροστά ο Παπίλας κέρδισε εύκολα το σκέλος αφού ο Κοντολέτας προτίμησε να πάρει την δεύτερη θέση που του εξασφάλιζε τον πρώτο του τίτλο στην κατηγορία. Ένας τίτλος που ήρθε μετά από δύο δύσκολα χρόνια για τον νεαρό από την Ζαχάρω με σοβαρούς τραυματισμούς. Για τις υπόλοιπες θέσεις της πρώτης εξάδας έγιναν όμορφες μάχες μεταξύ  του πέμπτου Γιάννη Τουρατζίδη του έκτου Σαράντη Κουφού και του Βασίλη Πακαταρίδη.

Ο Π.Παπίλας έκλεισε την χρονιά πετυχαίνοντας την τρίτη του φετινή νίκη.

Στο δεύτερο σκέλος ο Κουφός πήρε την εκκίνηση και πρωτοπορία του αγώνα όμως γρήγορα έκανε ένα λάθος που είχε σαν αποτέλεσμα μια πτώση, επιτρέποντας στους Παπίλα και Κοντολέτα να οδηγήσουν και αυτό το σκέλος. Οι δύο οδηγοί πάλεψαν για την νίκη με τον Παπίλα όμως να επικρατεί άνετα μετά τα μισά του σκέλους , κερδίζοντας έναν αγώνα γοήτρου αφού το πρωτάθλημα είχε κριθεί. Δεύτερος τερμάτισε ο Κοντολέτας με τρίτο τον Κρητικό και τέταρτο τον Τζιώρα. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Γιώργος Αρβανίτης που αν και  οδηγούσε άνετα στην τρίτη θέση από νωρίς στο σκέλος, ένα σβήσιμο του κινητήρα του στον τελευταίο γύρο τον καθυστέρησε και τον έριξε στην κατάταξη. Πάντως ο νεαρός από τις Σέρρες παραπονιόταν από την αρχή του διημέρου για την λειτουργία της μοτοσικλέτας του.  Την εξάδα συμπλήρωσε ο Τουρατζίδης που κατέλαβε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα πίσω από τους Κοντολέτα και Παπίλα. Το βάθρο του αγώνα για την κατηγορία συμπλήρωσαν οι Παπίλας, Κοντολέτας και Κρητικός.

Το βάθρο της ΜΧ2-2Τ.

Κατηγορία ΜΧ2-2Τ
Με την πολλή καλή του εμφάνιση γενικότερα στον αγώνα των Τρικάλων ο Μανώλης Κρητικός κέρδισε άνετα την κατηγορία των δίχρονων και έκλεισε την χρονιά με νίκη και πρωτάθλημα. Δεύτερος στον αγώνα με τερματισμούς 10-18 τερμάτισε ο Νικόλας Φανουράκης που όμως έμεινε τρίτος στο πρωτάθλημα αφού  δεν κατάφερε να απειλήσει στην βαθμολογία τον δεύτερο Ανέστη Ράδο που έφερε τερματισμούς 9-22 στον αγώνα.

Η νίκη του Β.Ράπτη στην ΟΡΕΝ δεν ήταν αρκετή για να τον φέρει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Το πρωτάθλημα και σε αυτήν την κατηγορία είχε κλείσει από τον προηγούμενο αγώνα με τον Κυριάκο Κιουτσουκώστα να στέφεται πρωταθλητής όμως να τσιμπάει και έναν τραυματισμό που τον έφερε στα Τρίκαλα να μην μπορεί να είναι ανταγωνιστικός. Αυτό έφερε την μάχη για την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος μεταξύ των Νίκο Κριμπούνη και Βασίλη Ράπτη να δίνουν την μάχη και για την νίκη στον αγώνα. Μετά από μια μικρή εναλλαγή θέσεων ο Κριμπούνης κατάφερε να κερδίσει το πρώτο σκέλος αφήνοντας δεύτερο τον Ράπτη και τρίτο τον Δημήτρη Στούπα που έκανε τον δεύτερο φετινό του αγώνα. Στο δεύτερο σκέλος ο Ράπτης μπήκε πιο δυνατά, κέρδισε το σκέλος και τον αγώνα αφήνοντας τον Κριμπούνη δεύτερο στο σκέλος, στον αγώνα και τελικά και στην βαθμολογία. Τρίτος στο δεύτερο σκέλος τερμάτισε ο Θανάσης Αργυρόπουλος όμως τρίτος στο βάθρο ανέβηκε ο Στέλιος Χριστοδούλου με καλύτερους τερματισμούς 4-4.

Το βάθρο της κατηγορίας Junior.

Κατηγορία Junior
Απαλλαγμένος από τα προβλήματα των τελευταίων αγώνων ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Γιώργος “Gio” Γαβρίλης κατάφερε να πάρει και τα δύο σκέλη της κατηγορίας κατακτώντας τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στην κατηγορία. Αντίθετα ο δεύτερος της βαθμολογίας Δημήτρης Τουρατζίδης αντιμετώπισε προβλήματα στο δεύτερο σκέλος που μπορεί να μην ήταν αρκετά για να χάσει το Νο 2 στο πρωτάθλημα, τον άφησαν όμως στην τρίτη θέση του βάθρου.Με μια τρίτη και μια δεύτερη θέση ο Γιώργος Ευμορφιάδης ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ενώ τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος.

Τίτλος και νίκη στα Τρίκαλα για τον Γ.Κραμβουσάνο.

Κατηγορία Mini
Μια από τις κατηγορίες που το πρωτάθλημα δεν είχε κριθεί ήταν της Mini. O  πρωτοπόρος της βαθμολογίας Γρηγόρης Κραμβουσάνος έδωσε και κέρδισε την μάχη στο πρώτο σκέλος από τον διεκδικητή του τίτλου Άγγελο Βογιατζή όμως στο δεύτερο η πίεση από τον Ανδρεά Ανδρεόυ τον ώθησε σε λάθος με αποτέλεσμα ο Ανδρεόυ να πάρει το τελευταίο σκέλος της χρονιάς. Στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο πρωταθλητής πλέον Κραμβουσάνος(1-2) με δεύτερο τον Ανδρέου(3-1) και τρίτο τον Σαράντη Μαλακάκη(2-3) ενώ στην βαθμολογία ο Βογιατζής τερμάτισε στην δεύτερη θέση με τρίτο τον Ανδρέου.

Ο Θ.Λάμπρου πήρε δύο δύσκολες νίκες και το Νο 2 στο πρωτάθλημα.

Κατηγορία Quad-ATV
Με τον τίτλο να βρίσκεται ήδη στα χέρια του Αριστείδη Τρανταφύλλου ο αγώνας εξελίχθηκε περισσότερο για τις υπόλοιπες θέσεις της βαθμολογίας. Ο Θάνος Λάμπρου παρά τις κακές του εκκινήσεις κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση και στα δύο σκέλη και να κερδίσει άνετα τον αγώνα διατηρώντας την δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Δεύτερος στον αγώνα τερμάτισε ο Γιώργος Χαραλάμπους (2-3) καταλαμβάνοντας έτσι την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα ενώ τρίτος στον αγώνα τερμάτισε ο Απόστολος Τρανταφύλλου (5-2).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Οι πρωταθλητές του 2012, από αριστερά Κ.Κιουτσουκώστας, Π.Κουζής, Δ.Κοντολέτας, Αρ.Τριανταφύλλου(απουσιάζουν οι της Γ.Γαβρίλης, Γ.Κραμβουσάνος και Μ.Κρητικός από την φωτογραφία).

1816 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – Π.ΚΟΥΖΗΣ ΚΑΙ Μ.ΚΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΕ ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ!

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 συνεχίστηκε στο Πρίνος Τρικάλων για τον δεύτερο του γύρο, όπου...