MXGP – Το μεταγραφικό παζάρι ξεκίνησε

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά οι ομάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross προετοιμάζονται για την νέα σεζόν  κάνοντας σύντομα τις μεταγραφικές κινήσεις τους για το 2013. Πολλές οι αλλαγές στο μεταγραφικό παζάρι που δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά ας δούμε αναλυτικά ποιος πάει που μέχρι τώρα.

Red Bull KTM
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα των κατηγοριών ΜΧ1/ΜΧ2 προς το παρόν δεν έχει κάποια νέα προσθήκη στις τάξεις της και στις δύο κατηγορίες. Η μοναδική αλλαγή είναι η αποχώρηση του Jeremy vanHorebeek από την ομάδα λόγω του ηλικιακού ορίου της ΜΧ2 και όπως θα δείτε παρακάτω μετακόμισε στην Kawasaki. Παραμένει στην ομάδα ο Ken deDycker παρότι είχε προσληφθεί να αντικαταστήσει τον τραυματία Max Nagl για τους πέντε πρώτους αγώνες στην αρχή της χρονιάς. Ο DeDycker ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα παραμένοντας στην ΚΤΜ ενώ  τελικά αποχώρισε ο Nagl για την Honda.

MX1
Antonio Cairoli/Ken deDycker

MX2
Jeffrey Herlings/Jordi Tixier

Monster Energy Yamaha(Rinaldi)
Ένας έφυγε, ένας ήρθε στην ομάδα της γνωστής ως Rinaldi Yamaha, με τον David Phillipaerts να αποχωρεί μετά από αρκετά χρόνια συνεργασίας με αρκετούς όμως τραυματισμούς  και τον βέλγο  Joel Rolants να έρχεται, αφήνοντας την Kawasaki και την ΜΧ2(και αυτός λόγω ηλικίας) και να περνάει στο πλευρό του Steven Frossard. Μετά από μια επιτυχημένη χρονιά το 2012 με μια νίκη στην Λετονία και αρκετά βάθρα αλλά και ένα σοβαρό τραυματισμό στο βρετανικό GP, ο Rolants αυτό το διάστημα αναρρώνει. Στην ΜΧ2 η ομάδα συνεχίζει με τον Christophe Charlier ο οποίος θα βρεθεί το 2013 πάνω σε μια πρωτότυπη YZ250F με τροφοδοσία ψεκασμού.

ΜΧ1
Steven Frossard/Joel Rolants

ΜΧ2
Christophe Charlier

Rockstar Energy Suzuki
Για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Kevin Strijbos θα βρεθεί στην Suzuki και την ομάδα των αδερφών Geboers, έχοντας δίπλα του τον Clement Desalle αλλά και τον Joel Smets που προσλήφθηκε ως προπονητής στην ομάδα  για το 2013.

ΜΧ1
Clement Desalle/Kevin Strijbos

Kawasaki Racing Team
Στην ομάδα της Kawasaki οι Xavier Boog και Gautier Paulin είχαν συνολικά μια μέτρια απόδοση το 2012, γεγονός που χρεώθηκε στον Boog  τον οποίο η ομάδα αντικατέστησε. Την θέση του πήρε ο Jeremy vanHorebeek που έμεινε χωρίς ομάδα φεύγοντας αναγκαστικά λόγω ηλικίας από την ΚΤΜ και την ΜΧ2. Για τον νεαρό βέλγο θα είναι η πρώτη του χρονιά στην MX1.

MX1
Gautier Paulin/Jeremy vanHorebeek

O Tonus υπογράφει το νέα του συμβόλαιο στο νοσοκομείο αναρρώνοντας από τραυματισμό.

CLS Kawasaki 
Μια από τις πρώτες μεταγραφές της νέας σεζόν ήταν αυτή του Tommy Searle  με την CLS. O Searle σε ηλικία 23 ετών αλλάζει κατηγορία και από την ΜΧ2 θα βρεθεί στην ΜΧ1 συνεχίζοντας με Kawasaki.Χάνοντας λόγω ηλικίας  τους Searle και Rolants από την ΜΧ2 το 2013 η ομάδα της CLS προσέλαβε νέο αίμα. Οι Arnaud Tonus από την Yamaha και Alessantro Lupino από την Husqvarna θα βρεθούν πάνω σε μια KXF250 διεκδικώντας μια θέση στο βάθρο στους αγώνες της νέας χρονιάς.

MX1
Tommy Searle

ΜΧ2
Tonus Arnaud/Alessandro Lupino

Monster Energy Yamaha(Dixon)
Επενδύοντας στα δυναμικά νιάτα η ομάδα του Steve Dixon, θα έχει στις τάξεις της για το 2013 τον πρωταθλητή Ευρώπης ΕΜΧ250 Mel Pocock, τον ταλαντούχο έφηβο Maxime Despey από την Γαλλία και τον αυστραλό Dean Ferris.

Mx2
Mel Pocock/Maxime Despray/Dean Ferris

.

Honda Motor Europe
Οι επιτυχίες του Max Nagl στο τέλος του 2012 μετά την επιστροφή του από τραυματισμό, δεν πέρασαν απαρατήρητες και αμέσως μόλις έγινε γνωστή η λήξη του συμβολαίου του από την ΚΤΜ, η Honda έσπευσε να τον προσλάβει, αντικαθιστώντας τον Rui Goncalves. Για την νέα χρονιά το δίδυμο της Honda θα είναι οι Borbryshev και Nagl.

ΜΧ1
Evgeny Bobryshev/Max Nagl

LS Honda
H ομάδα του Steve Lettani το 2012 είχε μια  κακή χρονιά. Έχασε λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος τον Ken deDycker διαλύοντας από κοινού την συνεργασία τους και με τον Jonathan Barragan αν και ευτύχησαν να πάρουν το ισπανικό πρωτάθλημα όμως οι επιδόσεις στο παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν ήταν εκείνες που θα ήθελε η ομάδα.Για το 2013 η LS Honda ανανεώθηκε με τον 23χρονο γάλλο Gregory Aranda και τον 19χρονο πρωταθλητή βελγίου στην κατηγορία ΜΧ2, Jens Getteman.

MX1
Gregory Aranda/Jens Getteman

ICE1Racing Team
Η ομάδα του πρωταθλητή και superstar της F1 Kimi Raikkonen έκανε μια ριζική ανανέωση για το 2013. Πρώτα από όλα προσέλαβε τον Antti Pyrhonen για Team Monager της ομάδας και μετέπειτα προχώρησε σε νέα συνεργασία με την KTM αυτήν την φορά. Οι αναβάτες της ομάδας θα είναι ο γάλλος Xavier Boog που άφησε την Kawasaki και ο Rui Goncalves που έφυγε από την Honda.

MX1
Rui Goncalves/Xavier Boog

4027 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
AMOTOE – ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ 2024

Αναρτήθηκε η λίστα των υποψηφίων για τις προσεχής αρχαιρεσίες της ΑΜΟΤΟΕ, την οποία μπορείτε να...