2ος Αγώνας Μεσσηνιακού Κυπέλλου ΜΧ – Στοχεύοντας ψηλά

Την Κυριακή 04/11/12 πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος αγώνας του Μεσσηνιακού Κυπέλλου στο MX Park Messinias. Δυνατός συναγωνισμός στους αγώνες motocross, αρκετοί θεατές και ένα μοναδικό show από Rally αυτοκίνητα πλαισίωσαν μια έντονη ημέρα μηχανοκίνητου αθλητισμού.Στα μικτά σκέλη ο Παναγιώτης Κουζής(ΜΧ1) επικράτησε του Δημήτρη Κοντολέτα(ΜΧ2) ενώ ο Νίκος Σωτηρόπουλος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος σε OPEN και Βετεράνους.

Ο πολυχώρος του MX Park Messinias λίγο έξω από την πόλη της Καλαμάτας αναβαθμίστηκε το τελευταίο διάστημα βελτιώνοντας την αρκετά την πίστα motocross με νέο χώμα και νέα σχεδίαση ενώ επανασχεδιάστηκε και η χωμάτινη πίστα των αυτοκινήτων. Για πρώτη φορά δούλεψαν οι δύο πίστες μαζί, με αγώνες motocross και show από τα Rally αυτοκίνητα που έκαναν μερικούς γύρους στην πίστα του αυτοκινήτου προσφέροντας εναλλακτικό θέαμα στους αρκετούς θεατές που βρέθηκαν στον χώρο. Επίσης για πρώτη φορά έγινε και αγώνας motocross Quad με στόχο να δοκιμαστεί η πίστα για το ενδεχόμενο μελλοντικού αγώνα πανελληνίου πρωταθλήματος. Η διάθεση από μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που εργάζονται στην πίστα υπάρχει και σίγουρα η εγκατάσταση πλέον, πληρεί πολλές από τις προϋποθέσεις για να γίνει κάτι τέτοιο.

Rally Show με τον Δ.Μητρόπουλο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι περιορισμένες συμμετοχές οδήγησαν στην απόφαση να πραγματοποιηθούν μικτά σκέλη μεταξύ των κατηγοριών MX1-MX2, OPEN-Veteran και Junior-Mini. Αυτό έφερε δυνατό συναγωνισμό στις δύο μεγάλες κατηγορίες, μείωσε σημαντικά το ωράριο του αγώνα κρατώντας την πλειοψηφία των θεατών μέχρι το τέλος του αγωνιστικού προγράμματος.

Παναγιώτης Κουζής

Κατηγορία ΜΧ1-ΜΧ2
Η ένωση των δύο κατηγοριών σε αυτόν τον αγώνα έφερε του δύο φετινούς πρωταθλητές των δύο κατηγοριών αντίπαλους στα ίδια σκέλη. Ο πρωταθλητής της ΜΧ1 από την Μεσσηνία  Παναγιώτης Κουζής και ο πρωταθλητής της ΜΧ2 από την Ζαχάρω Δημήτρης Κοντολέτας έδωσαν όμορφη μάχη στην αρχή του πρώτου σκέλους, με τον Κουζή να βρίσκεται πάνω σε μια δίχρονη CR500 AF από την CRF450 που αγωνιζόταν όλη την φετινή χρονιά.  Ο Κοντολέτας πίεσε από την δεύτερη θέση τον Κουζή στο πρώτο σκέλος αλλά μόλις ο Κουζής βρήκε ρυθμό πάνω στην νέα δίχρονη “εμπειρία” του απομακρύνθηκε κερδίζοντας άνετα το σκέλος. Στο δεύτερο σκέλος λίγο έλειψε ο Κουζής να μην συμμετάσχει αφού η μοτοσικλέτα του μπούκωσε και δεν έπαιρνε μπροστά. Αναγκάστηκε να μπει την τελευταία στιγμή με μια CRF450 κάτι που όπως φάνηκε τον βόλεψε καλύτερα αφού κατάφερε να φύγει από την εκκίνηση μπροστά κερδίζοντας με μεγάλη διαφορά το σκέλος από τον δεύτερο Κοντολέτα. Οι δύο οδηγοί ήταν οι νικητές για τις κατηγορίες τους με τον Γιώργο Γεωργούση να τερματίζει δεύτερος στο πρώτο σκέλος της ΜΧ1 παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε χωρίς μπροστινό φρένο λόγω της πτώσης του στους πρώτους γύρους.Τρίτος στο πρώτο και δεύτερος στο δεύτερο σκέλος της ΜΧ1 τερμάτισε ο Γιάννης Ελένης δίνοντάς αρκετές μάχες με τον Γεωργούση στο πρώτο σκέλος και με τον Σαράντη Κουφό της ΜΧ2 στο δεύτερο. Ο Κουφός κατάφερε στο πρώτο σκέλος να πάρει την εκκίνηση και να δώσει μεγάλη μάχη με τον Μανώλη Κρητικό για την τρίτη δεύτερη θέση της ΜΧ2. Τελικά όμως ο Κρητικός πήρε την δεύτερη θέση αφήνοντας τον Κουφό τρίτο. Στο δεύτερο σκέλος μια ξαφνική εγκατάλειψη του Κρητικού ενώ οδηγούσε δεύτερος, έφερε τον Κουφό στην δεύτερη θέση κερδίζοντα μάλιστα και την μάχη του με τον Ελένη. Τρίτος στο δεύτερο σκέλος τερμάτισε ο τοπικός αναβάτης Κωνσταντίνος Βερράρος.

Δημήτρης Κοντολέτας

Κατηγορία ΟΡΕΝ-Veteran
Στην κατηγορία της OPEN η μικρή μάχη του Νίκου Σωτηρόπουλου και του Θανάση Αργυρόπουλου στο πρώτο σκέλος και αυτό λόγω της πτώσης του Σωτηρόπουλου στους πρώτους γύρους  ήταν το μοναδικό αξιοσημείωτο για τις τρεις πρώτες θέσεις.  Και στα δύο σκέλη επικράτησε ο Σωτηρόπουλος με τον Αργυρόπουλο στην δεύτερη θέση και λίγο πιο πίσω τον Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο τρίτο.  Στην κατηγορία των βετεράνων ο Σπύρος Σταματόπουλος κέρδισε και τα δύο σκέλη με δεύτερο στο πρώτο σκέλος τον Δημήτρη Μητρόπουλο ενώ στο δεύτερο σκέλος την δεύτερη θέση πήρε ο Τάσος Φυλακτίδης. Δύο φορές στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Γιώργος Κανελλόπουλος που επέστρεψε δυναμικά στους αγώνες μετά από τραυματισμό.

Γιώργος Ευμορφιάδης

Κατηγορίες Junior-Mini
Σε ρυθμούς προπόνησης ο Γιώργος Ευμορφιάδης κατάφερε να πάρει και τα δύο σκέλη της Junior από τον δεύτερο της κατηγορίας Σπήλιο Πορτοκάλη(τρίτη συμμετοχή δεν υπήρχε). Στην Mini o αδερφός του Γιώργου ο Γιάννης Ευμορφιάδης δεν δίστασε να τα βάλει με τον Πορτοκάλη της Junior ειδικά στο πρώτο σκέλος κερδίζοντας άνετα και αυτός την κατηγορία της Mini. Δεύτερος και στα δύο σκέλη τερμάτισε ο Τάσος Αλειφερόπουλος από την Τρίπολη ενώ στο πρώτο σκέλος στην τρίτη θέση τερμάτισε η Άννα Κοράκη και στο δεύτερο σκέλος την τρίτη θέση κατέλαβε ο Ιωάννης Φυλακτίδης.

Κατηγορία Quad
Η κατηγορία μπορεί να είχε μόνο τρεις συμμετοχές αλλά προσέφερε όμορφο θέαμα με μάχες τροχό με τροχό. Στο πρώτο σκέλος ο Απόστολος Τριανταφύλου πήρε την πρώτη θέση με δεύτερο τον Ζαχαρία Χριστόπουλο που κέρδισε την μάχη με τον Αλέκο Κατσινέλη. Δυνατή μάχη και στο δεύτερο σκέλος μεταξύ του Χριστόπουλου και του Κατσινέλη για την δεύτερη θέση με την ίδια κατάληξη και τον Τριανταφύλλου πρώτο αρκετά μπροστά.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1812 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2024 ΣΤΟ SPORTAL-TV

Το SportalTV θα βρίσκεται και στον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 στα Τρίκαλα...