Monster Energy Athens Supercross – Ο W.Peick νικητής το Σάββατο

IMG_7378Όπως και την πέρσι έτσι και φέτος ο αμερικανός Weston Peick κατάφερε να κερδίσει τον τελικό του Σαββάτου μετά από έντονο συναγωνισμό με τον γάλλο “showman” Florent Richier. Ο Παναγιώτης Κουζής ήταν ο κορυφαίος Έλληνας αναβάτης ενώ το μεγάλο όνομα της φετινής διοργάνωσης ο Andre Villa ξεσήκωσε του θεατές με τα φαντασμαγορικά κόλπα του freestyle MX. 

Παρά τον άστατο καιρό το στο ΣΕΦ βρέθηκε πλήθος κόσμου με έντονη διάθεση να παρακολουθήσει αγώνες supercross και όχι μόνο αφού το show του Monster Energy Athens Supercsross προσέφερε και φέτος αρκετές συγκινήσεις. Υπεύθυνοι για αυτό ήταν οι επτά ξένοι αναβάτες που έδωσαν σκληρές μάχες σε όλη την διάρκεια των αγώνων και κυρίως στον μεγάλο τελικό αλλά και οι τρεις frestylers μεταξύ των οποίων και ο δικός μας Νώντας Λογοθέτης που ξεσήκωσαν το ένθερμο κοινό. Εκτός από τον Παναγιώτη Κουζή που διακρίθηκε ξανά ανάμεσα στους Έλληνες οδηγούς, το ελληνικό motocross έδειξε και ένα νέο πρόσωπο στο φετινό supercross με νέα παιδιά όπως ο Νίκος Λυρίου, ο Μανώλης Κρητικός,  ο Κων/νος Μπετείνης και ο Νικόλας Φανουράκης να μπαίνουν δυνατά σε μεγάλους και δύσκολους αγώνες.

IMG_7763

Οι νικητές του Σαββάτου, W.Peick, F.Richier και F.Neugerbauer.

Τα προκριματικά
Οι προκριματικές σειρές κύλησαν ομαλά για τους ξένους αναβάτες με τον Peick να ελέγχει συνέχεια την προκριματική διαδικασία και τον γνώριμο μας από τα προηγούμενα ASX Richier, να προσφέρει θέαμα σε κάθε μεγάλο άλμα και να επικοινωνεί με αυτόν τον τρόπο με το ένθερμο κοινό. Ανάμεσα στους υπόλοιπους ξένους ο τσέχος Filip Neugebauer εντυπωσίασε με το αέρινο στυλ του ενώ οι αμερικανοί Jason Thomas και Cole Siebler τα βρήκαν δύσκολα με τον γάλλο Michael Musquin. Να πούμε ότι οι Richier και Musquin δεν συμμετείχαν στα πρωινά δοκιμαστικά καθώς υπήρξε πρόβλημα με τις αποσκευές τους στο αεροδρόμιο. Τους δόθηκε όμως ένα τέταρτο να δοκιμάσουν την πίστα λίγες μόλις ώρες πριν την έναρξη του προγράμματος.Για τους Έλληνες τα πράγματα ήταν αρκετά δύσκολα και ιδιαίτερα τα πολλά και κοφτερά σμάρια που προκάλεσαν πολλές πτώσεις και ελαφρούς τραυματισμούς. Μετά τα πρωινά δοκιμαστικά η οργάνωση έκανε τα σαμάρια πιο ομαλά για το κυρίως πρόγραμμα του Σαββάτου αλλά και πάλι δεν έλειψαν οι πτώσεις και οι τραυματισμοί σε άλλα σημεία της πίστας. Σοβαρότερη όλων ήταν η πτώση του Κων/νου Τζιώρα που έφυγε από το ΣΕΦ με κάταγμα στον δεξιό του καρπό στον οποίο  ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Α Ημιτελικός Β  Ημιτελικός
1 46 PEICK WESTON 1 7 RICHIER FLORENT
2 85 MUSQUIN MICKAEL 2 34 NEUGEBAUER FILIP
3 66 THOMAS JASON 3 18 SIEBLER COLE
4 120 ΣΚΥΒΑΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ 4 338 ΚΟΥΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
5 22 ΠΑΠΙΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 5 161 ΛΥΡΙΟΥ ΝΙΚΟΣ
6 118 ΚΕΦΑΛΛΩΝΙΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ 6 160 ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
7 123 ΚΑΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 7 134 SEDLAK DANIEL
8 220 ΜΠΕΤΕΙΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 8 156 ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΦΩΤΗΣ
9 100 ΤΟΥΡΑΤΖΙ∆ΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 9 101 ∆ΙΑΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
10 69 ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 10 119 ∆ΙΑΚΑΚΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
IMG_7040

Ο Π.Κουζής πιάστηκε στην πτώση μετά την εκκίνηση του τελικού και έχασε νωρίς το τρένο των ξένων.

Ο Τελικός
Την εκκίνηση του τελικού πήρε ο Rchier με το δίχρονο ΚΤΜ του αλλά γρήγορα έγινε εύκολη λεία στον Peick στα σαμάρια όπου ο αμερικανός ήταν πολύ δυνατός. Το αδύναμο σημείο του Peick όμως ήταν η αντοχή κάτι που επέτρεψε στον Richier στον τελευταίο γύρο να διεκδικήσει την νίκη. Και πάλι όμως στα σαμάρια ο Peick κατάφερε να πάρει μια ανάσα που ήταν αρκετή για να του χαρίσει την νίκη. Δεύτερος τερμάτισε ο Richier που για ακόμα μια χρονιά καταχειροκροτήθηκε για την εντυπωσιακή οδήγηση του. Για την τρίτη θέση έγινε μεγάλη μάχη μεταξύ των Siebler, Neugerbauer, Musquin και Thomas με τον Neugerbauer να καταφέρνει τελικά να τους επιβληθεί αφήνοντας τέταρτο τον Musquin, πέμπτο τον Siebler και έκτο τον Thomas.

Αποτελέσματα Τελικού Σαββάτου
1 46 PEICK WESTON
2 7 RICHIER FLORENT
3 34 NEUGEBAUER FILIP
4 85 MUSQUIN MICKAEL
5 18 SIEBLER COLE
6 66 THOMAS JASON
7 338 ΚΟΥΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
8 120 ΣΚΥΒΑΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
9 161 ΛΥΡΙΟΥ ΝΙΚΟΣ
10 101 ∆ΙΑΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
11 134 SEDLAK DANIEL
12 22 ΠΑΠΙΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

IMG_7604

Εντυπωσιακός ο Andre Villa.

4024 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Με τεράστια επιτυχία, εντυπωσιακό παλμό και δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες πραγματοποιήθηκε η Έκθεση...