AMA/FIM SX – Η ιστορία, τα στατιστικά και το Phoenix

Έχουμε ήδη αφήσει πίσω μας τον πρώτο αγώνα του AMA/FIM Supercross στο Anaheim και βαδίζουμε ολοταχώς στον δεύτερο αγώνα που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο στο Phoenix. Μετά την νίκη του Davi Millsaps στον πρώτο γύρο τα δεδομένα αποκτούν ξεχωριστό ενδιαφέρον για τον δεύτερο γύρο και τα στατιστικά που θα δείτε παρακάτω μπορεί να μην λένε όλη την ιστορία αλλά αποτελούν ιστορία από μόνα τους. Θα έχουμε νέα ανατροπή των στατιστικών στο Phoenix; Ελπίζουμε πως ναι αλλά για να δούμε και τι έχει γίνει στην 16ετή πορεία του αγώνα του Phoenix.

Στατιστικά SX Class

  • Ο πρώτος αγώνας στο Phoenix έγινε στις 16/3/1991, με νικητή τον γάλλο Jean-Michael Bayle πάνω σε μια Honda, το πρωτάθλημα ξαναγύρισε στην πρωτεύουσα της Arizona το 1999.
  • Η Kawasaki έχει να κερδίσει στο Phoenix από το 2003 με τον Ezra Lusk κάτι που σημαίνει ότι ο Villopoto δεν έχει κερδίσει ποτέ εκεί, στην μεγάλη κατηγορία.
  • Ο James Stewart και ο  Ryan Dungey είναι οι μόνοι που έχουν κερδίσει στο Pheonix και στα 450 και στα 250.
  • Ο Ryan Dungey έχει κερδίσει τον αγώνα τα δύο τελευταία χρόνια με διαφορετικές εταιρίες. Με Suzuki το 2012 και KTM το 2011 όπου ήταν και η πρώτη νίκη στην ιστορία της αυστριακής εταιρίας.
  • Ο Davi Millsaps δεν έχει κερδίσει δύο συνεχόμενους αγώνες στην καριέρα του και έχει την ευκαιρία να το κάνει τώρα.Επίσης ο Davi έχει ένα εκπληκτικό στατιστικό των 94ων συνεχόμενων εκκινήσεων μια και δεν έχει χάσει αγώνα από την Atlanta του 2007. Το ρεκόρ συνεχόμενων εκκινήσεων το έχει ο Chad Reed με 116 (2003 – 2010).
  • Στην ιστορία του ΑΜΑ Supercross έχει επαναληφθεί 22 φορές ο αναβάτης που κατάφερε να κερδίσει τους δυο πρώτους αγώνες κατέκτησε και το πρωτάθλημα.
  • Ο James Stewart είναι ο πιο πρόσφατος οδηγός που έχει κερδίσει τους δύο πρώτους αγώνες σε Anaheim και Phoenix(το 2007)κατακτώντας τελικά και το πρωτάθλημα.

Νίκες ανά εταιρία  SX Class
Kawasaki: 4
Yamaha: 4
Honda: 3
Suzuki: 3
KTM: 1 (Dungey 2012)

Στους Dungey #5 και Stewart #1(#7) έχει χαρίσει επιτυχίες το Phoenix στο παρελθόν.

Στατιστικά SX Lites Δύσης

  • Ο πρώτος αγώνας στο Phoenix έγινε στις 16/3/1991, με νικητή τον Jeff Emig πάνω σε μια Yamaha.
  • O James Stewart είναι ο μοναδικός οδηγός που έχει κερδίσει συνεχόμενες χρονιές το Phoenix(2002 & 2003)
  • O πρωταθλητής και νικητής του Anheim Eli Tomac δεν έχει κερδίσει ποτέ στο Phoenix, πέρσι τερμάτισε 4ος.
  • H Honda, η Yamaha και η Suzuki  έχουν κερδίσει μόνο από δύο φορές στο Phoenix, με την Kawasaki να έχει τις περισσότερες νίκες και από τους τρεις μαζί.

Νίκες ανά εταιρία SX Lites Δύσης
Kawasaki: 8 (Last Win: 2010)
Yamaha: 2 (Last Win: 2001
Honda: 2 (Last Win: 2008)
Suzuki: 2 (Last Win: 2009)
KTM: 1 (Last Win: 2006)

4028 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ OFFROAD ENDURO MY23

Ποτέ δεν υπήρξε καλύτερη στιγμή για να αποκτήσετε τις κορυφαίες enduro μοτοσυκλέτες της αγοράς από...