Η Yamaha αγοράζει μετοχές της Kayaba

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια κατασκευάστρια εταιρία μοτοσυκλετών αγοράζει ή παίρνει μερίδια μετοχών από εταιρία κατασκευής και εξέλιξης αναρτήσεων. Για παράδειγμα η Honda έχει την Showa, η KTM την WP και στο παρελθόν η Yamaha είχε την Ohlins.  O στόχος της συνεργασίας Yamaha – KYB είναι να μεταφερθεί ένα μεγάλο μέρος του εργοστασίου της Kayaba στην Ινδία.

Η Yamaha πρόσφατα προχώρησε στην απόκτηση του 33.4% της εταιρίας κατασκευής αναρτήσεων Kayaba. Μια παρόμοια κίνηση είχε κάνει και στο παρελθόν η Yamaha αγοράζοντας ποσοστά από την εταιρία της Ohlins, όμως επέστρεψε πίσω το 95% αυτών των μετοχών το 2007. Η  νέα συμμετοχή της Yamaha σε εταιρία αναρτήσεων, αυτή την φορά με την KYB, σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε η εταιρία έγινε με σκοπό να δημιουργηθεί μια νέα μονάδα παραγωγής εξαρτημάτων για αναρτήσεις μηχανοκίνητων στο Chennai της Ινδίας. Η εταιρία που θα σχηματιστεί εκεί, θα πρόκειται για μια κοινοπραξία όπου το 33.4% θα το έχει η Yamaha και το 66.6% θα ανήκει στην Kayaba. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 1 Ιουλίου το 2013.

Αυτήν την φορά η συνεργασία της Yamaha με εταιρία κατασκευής αναρτήσεων(Kayaba) έχει διαφορετικό κίνητρο από την προηγούμενη με την Ohlins. Τότε η συνεργασία με την Ohlins είχε ως σκοπό την εξέλιξη τω αναρτήσεων(R&D) ενώ αυτήν την φορά με την Kayaba, το κίνητρο είναι οικονομικό αφού και οι δύο εταιρίες αναζητούν τρόπους να μειώσουν το κόστος παραγωγής. Επίσης υπάρχει η φήμη ότι η Yamaha σκοπεύει να κατασκευάζει δικές τις αναρτήσεις στο μέλλον για τις χωμάτινες μοτοσυκλέτες της.

906 More posts in ΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣ category
Recommended for you
BIKEN…TO NEO E-BIKE ΤΗΣ SHERCO!

Το BIKEN της Sherco, είναι ένα ευέλικτο ηλεκτρικό ποδήλατο για διασκέδαση σε όλα τα εδάφη.Κατακτήστε...