Το Adventure γύρισε σελίδα

IMG_9807Πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε στην παρουσίαση της νέας KTM Adventure 1190, μιας μοτοσυκλέτας που  επανασχεδιάστηκε εξολοκλήρου το 2013 γυρίζοντας σελίδα στην πορεία του μοντέλου μέσα στο χρόνο.Φορτωμένη με πληθώρα  ηλεκτρονικών βοηθημάτων για την ασφαλή κίνηση της στον δρόμο αλλά παράλληλα κρατώντας την χωμάτινο DNA της η KTM Adventure 1190 είναι η καινούργια πρόταση της αγοράς για ταξίδια εντός και εκτός δρόμου.

Είναι εντυπωσιακό να παρακολουθείς την αναλυτική παρουσίαση ενός μοντέλου σαν την KTM Adventure 1190, βλέποντας να περνάνε από μπροστά σου όλα αυτά τα θαυμαστά ηλεκτρονικά βοηθήματα που εν μέρη είναι γνωστά κυρίως από τον χώρο του αυτοκινήτου και μοτοσυκλετών δρόμου και σιγά σιγά έχουν περάσει στις μοτοσυκλέτες διπλής χρήσης. Η νέα KTM Adventure 1190 διαθέτει βοηθήματα από το συνδυασμένο ABS της BOSCH, το εξελιγμένο trackion control με τέσσερα προγράμματα για διαφορετικές συνθήκες που ελέγχονται από τον οδηγό, τις ελεγχόμενες ηλεκτρονικά αναρτήσεις με τρεις διαφορετικές ρυθμίσεις ανάλογα πάντα με τις διαθέσεις του οδηγού, μέχρι την ένδειξη της πίεσης των tubeless ελαστικών στο καντράν και τα ρυθμιζόμενα μαρσπιέ.

IMG_9802

Η KTM Adventure 1190 δεν έχει μόνο να επιδείξει την ηλεκτρονική της τεχνολογία. Δανεισμένη το μοτέρ του RC8 και χρησιμοποιώντας δύο μπουζί ανά κύλινδρο, έχει στην διάθεση της 150 άλογα ιπποδύναμης και αναφέρεται ότι μπορεί να αναπτύξει την ταχύτητα των 250χλμ την ώρα.  Για να αποφευχθούν ανεπιθύμητες ταλαντώσεις κάτω από αυτά τα χιλιόμετρα είναι εξοπλισμένη με αμορτισέρ τιμονιού(stabilizater) ενώ εντυπωσιάζει και το σύστημα του συμπλέκτη που έχει ιδιαίτερα μαλακή αίσθηση χάρη στα τρία μόνο ελατήρια της καμπάνας ολίσθησης η οποία αποτρέπει το φρενάρισμα του κινητήρα στο κλείσιμο του γκαζιού. Η KTM Adventure 1190 ζυγίζει γεμάτη 230 κιλά η standard έκδοση ενώ θα υπάρχει και μια έκδοση R που παραδόξως θα είναι λίγο βαρύτερη και θα αγγίζει τα 235 κιλά.

Οι διαφορές της stantard με την R έκδοση είναι ότι η R έκδοση διαθέτει, μεγαλύτερα και βαρύτερα προστατευτικά πλαϊνά κάγκελα, έχει ποιοτικότερες και μη ρυθμιζόμενες ηλεκτρονικά αναρτήσεις, μεγαλύτερο μπροστινό τροχό 21 ιντσών(από 19′) και ενισχυμένο πλαίσιο. 

IMG_9777

O πρωταθλητής ταχύτητας Λευτέρης Πίππος απάλλαξε την KTM Adventure 1190 από το πέπλο της..

Για τον χώρο του motocross οι τεχνολογίες που εφαρμόζονται σε τέτοιου είδους μοτοσυκλέτες έχουν ενδιαφέρον παρακολούθησης γιατί μπορεί να είναι προάγγελοι ηλεκτρονικών και άλλων εφαρμογών που θα δουν την παραγωγή στο μέλλον. Άλλωστε δεν είμαστε και πολύ μακριά από την πρώτη εφαρμογή του ηλεκτρονικού ψεκασμού στις αγωνιστικές motocross μοτοσυκλέτες(2008), γεγονός που στην αρχή είχε γνωρίσει την δυσπιστία του χώρου πριν την καθολική του καθιέρωση.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Κινητήρας 

Περιγραφή: 2-κύλινδροι, 4-χρόνοι, ανάφλεξη με μπουζί , 75° V διάταξη, υδρόψυκτο
Κυβισμός: 1,195 cm³
Διάμετρος: 105 mm
Διαδρομή: 69 mm
Ιπποδύναμη: 110 kW (148 hp)
Εκκίνηση: Μίζα
Κιβώτιο: 6-ταχύτητες
Λίπανση: Υπό πίεση με τρεις αντλίες λαδιού
Αρχική Σχέση Ταχ.: 40:76
Δευτερεύουσα Σ/Τ: 17:42
Ψύξη: Υδρόψυξη με αντλία συνεχής ροής νερού
Συμπλέκτης: Υδραυλικός PASC™ ολήσθησης
Ανάφλεξη: Ανέπαφη, ελεγχόμενη, πλήρες ηλεκτρονικό σύστημα ανάφλεξης με ψηφιακή ρύθμιση-χρονισμός της ανάφλεξης

Πλαίσιο

Τύπος: Σωληνωτό πλαίσιο από ατσάλι χρώμιο μολυβδαίνιο, επιχρισμένο
Εμπρός Αναάρτηση: WP Ανεστραμένη ανάρτηση
Πίσω Αμορτησέρ: WP Ανάρτηση monoshock
Διαδρομή Εμπρός Αν.: 190 mm
Διαδρομή Πίσω Αν.: 190 mm
Εμπρός Φρένο: 2 x Brembo δαγκάνες φρένων ακτινικά τοποθετημένες τεσσάρων εμβόλων
Πίσω Φρένο: Brembo fixed mounted two-piston brake calipers
Σύστημα Φρένων: Bosch 9ME Συνδυασμένο-ABS
Διάμετρος Εμπρός Φρένου: 320 mm
Διάμετρος Πίσω Φρένου: 267 mm
Αλυσίδα: 5/8 x 5/16” X‑Ring
Γωνία Τιμονιού: 64°
Μεταξόνιο: 1,560 mm
Απόσταση από το Έδαφος: 220 mm
‘Ύψος σέλας: 860/875 mm
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ: 23 Λίτρα
Βάρος Χωρίς Κάυσιμο: 212 kg
Μέγιστο Επιτρεπόμενο βάρος: (440 kg)
.

This slideshow requires JavaScript.

907 More posts in ΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣ category
Recommended for you
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΦΑΛΤΙΝΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥ 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Όπως είναι ήδη γνωστό από προηγούμενο δελτίο τύπου η KTM θα παρέχει...