Νέα μορφή για το Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών

Το Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών, το οποίo  αποτελεί εδώ και χρόνια την κορυφαία εκδήλωση του ευρωπαϊκού motocross, θα λάβει μια επιπλέον ώθηση φέτος, χάρη σε μια νέα μορφή, η οποία θα το ανανεώσει και θα το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό, σε συνεργασία με την FIM σε παγκόσμιο επίπεδο , προωθώντας καλύτερα την αθλητική δραστηριότητα της νεολαίας σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο συνεργασίας UEM-FIM για την νέα πολιτική της Ευρώπης.
.

Η βασική καινοτομία είναι ότι η εκδήλωση δεν θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο κοντά με την διοργάνωση του FIM Motocross των Εθνών, με πολλούς από τους αναβάτες να έχουν εξαντληθεί μετά από μια έντονη αθλητική σεζόν, αλλά την Άνοιξη, όπου θα είναι δυνατόν να βασίζονται σε ένα ευρύτερο φάσμα αναβατών με μεγαλύτερο ενθουσιασμό που υπάρχει πάντα στην αρχή της περιόδου.

Μια δεύτερη καινοτομία είναι η εισαγωγή της κατηγορίας των 85cc, η οποία ζήτησε ανανέωση από τους προηγούμενους κανονισμούς για τις εθνικές ομάδες, που θα αποτελούνται πλέον από τέσσερις αναβάτες(ήταν τρεις), δύο από τα 85cc, ένας από τα 125cc. και ένας από τα 250cc.. Ήταν, ως εκ τούτου, αναγκαίο αφού δεν θα ήταν σωστό να ανταγωνίζονται οι πολύ νέοι αναβάτες των 85cc, των 11 και 14 ετών, σε ένα τρίτο γύρο μαζί με μεγαλύτερους  ηλικιακά αναβάτες της κατηγορίας των 250cc, όπου πολλοί από αυτούς έχουν ήδη κάποια εμπειρία σε αγώνες GP. Επιπλέον, επιχειρήθηκε να αποφευχθεί η διαφορετική δύναμη των μοτοσυκλετών η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα ασφαλείας, λαμβάνοντας υπόψη το δύσκολα κομμάτια της πίστας του Castelnau-de Lévis (Γαλλία), όπου θα πραγματοποιηθεί η φετινή εκδήλωση του Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών στις 20 και 21 του Απρίλη.

Για να αποφευχθούν όλα αυτά, η Επιτροπή Motocross, μαζί με Youthstream, αποφάσισε ότι οι δύο αναβάτες της κατηγορία των 85cc της κάθε ομάδας θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλον σε δύο σκέλη, ενώ εκείνες των 125cc και των 250cc (ένας ανά κατηγορία για κάθε ομάδα), θα αγωνιστούν σε δύο ξεχωριστά σκέλη. Οι τελική κατάταξη θα διαμορφωθεί με βάση τα καλύτερα τρία αποτελέσματα της κάθε ομάδας.

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνεται επίσης η πειραματικοί  αγώνες του Motocross Γυναικών των Ευρωπαϊκών Εθνών.

Πηγή: FIM

4025 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
BIKEN…TO NEO E-BIKE ΤΗΣ SHERCO!

Το BIKEN της Sherco, είναι ένα ευέλικτο ηλεκτρικό ποδήλατο για διασκέδαση σε όλα τα εδάφη.Κατακτήστε...