MXGP – A.Cairoli και V.Teillet κερδίζουν τα προκριματικά στο Κατάρ

Στους προκριματικούς αγώνες του πρώτου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross στο Κατάρ ο παγκόσμιος πρωταθλητής της MX1 Antonio Cairoli(φώτο) πήρε άνετα τον αγώνα της μεγάλης κατηγορίας ενώ στην ΜΧ2 την έκπληξη έκανε ο Valentin Teillet κερδίζοντας τον προκριματικό αγώνα.

Στην ΜΧ1 ο Antonio Cairoli πέτυχε από τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας καταφέρνοντας να μετατρέψει αυτή την καλή του επίδοση σε νίκη στον προκριματικό αγώνα κατάταξης για την μπάρα της εκκίνησης των αγώνων του Σαββάτου. Κάτω από το φως των προβολέων ο Clement Desalle πήρε την δεύτερη θέση αν και δεν είχε καλά χρονομετρημένα ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Evgeny Bobryshev που έδειξε φορμαρισμένος την πρώτη μέρα των φετινών GP.

Valentin Teillet

Αντίθετα με τον Cairoli ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ΜΧ2 Jeffrey Herlings δεν ξεκίνησε καλά την χρονιά αφού μετά την πτώση του με ελαφρό τραυματισμό στο γόνατο σε προπόνηση την περασμένη Τετάρτη,είχε πτώση και στην πρώτη στροφή των προκριματικών με αποτέλεσμα τόσο αυτός όσο και οι φετινοί αντίπαλοι του Jake Nichols και Arnaud Tonus να ξεκινήσουν τον αγώνα στις τελευταίες θέσεις. Από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό ο Valentin Teillet οδήγησε τον αγώνα κερδίζοντας τελικά την πρώτη θέση στην μπάρα της εκκίνησης της ΜΧ2 του Σαββάτου. Δεύτερος τερμάτισε ο Glenn Coldenhoff με τρίτο τον Jose Butron ενώ ο Herlings που είχε και τον πρώτο χρόνο της κατηγορίας στα δοκιμαστικά τερμάτισε τελικά στην όγδοη θέση.

Αποτελέσματα προκριματικών Κατάρ
MX2: 1. Teillet, 2. Coldenhoff, 3. Butron, 4. Anstie, 5. Tixier, 6. Ferris, 7. Nicholls, 8. Herlings, 9. Leiber, 10. Lupino

MX1: 1. Cairoli, 2. Desalle, 3. Bobryshev, 4. De Dycker, 5. Frossard, 6. Nagl, 7. Searle, 8. Strijbos, 9. Guarneri, 10. Paulin
4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...