Το μεγαλύτερο Freestyle Motocross World Tour επιστρέφει με πρώτη στάση το Μεξικό!

26774954ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Red Bull X-Fighters World Tour 2013 ξεκινά τη φετινή παγκόσμια περιοδεία του στις 8 Μαρτίου από το Μεξικό! Στη 13η χρονιά του μεγαλύτερου FMX World Tour, προστίθενται για πρώτη φορά αγώνες στην Ασία και την Αφρική.

Στη μεγαλύτερη αρένα ταυρομαχιών στον κόσμο, ο πρωταθλητής του Red Bull X-Fighters 2012, Levi Sherwood, δίνει ραντεβού με τη δόξα αύριο, Παρασκευή 8 Μαρτίου, στην πρωτεύουσα του Μεξικού. Μετά από τρεις νίκες στο περσινό πρωτάθλημα, ο Sherwood έχει σκοπό να διατηρήσει τον τίτλο του πρωταθλητή ενάντια στους καλύτερους riders παγκοσμίως. Το πρωτάθλημα αναμένεται να το παρακολουθήσουν 38,000 άτομα στην τεράστια πλατεία Plaza de Toros.

XFW_ESP_LIFE_JM_0102

Ο Γάλλος Tom Pages, ο οποίος έφτασε πολύ κοντά στο να νικήσει τον Sherwood το 2012 και τον Ισπανό πρωταθλητή του 2011, Danny Torres, τρίτος στη γενική κατάταξη πέρυσι, είναι και αυτός έτοιμος για να τα δώσει όλα. Ο Torres στο παρελθόν έχει διαγωνιστεί πέντε φορές στην Πόλη του Μεξικό, το οποίο αποτέλεσε την έδρα του  Red Bull X-Fighters για έξι συνεχόμενες χρονιές, από το  2005 μέχρι το 2010. Μερικοί ακόμη διεκδικητές, περιλαμβάνουν τον  Αυστραλό Josh Sheehan, τον Todd Potter από τις ΗΠΑ, τον Αυστραλό Rob Adelberg και τον Ισπανό Maikel Melero, οι οποίοι θα έρθουν αντίπαλοι για μια θέση στο βάθρο.

Σκληρές κόντρες μέχρι τελικής πτώσης, συγκλονιστικοί αγώνες στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου, άλματα και ακροβατικά που αψηφούν τους νόμους της βαρύτητας, εκατομμύρια θεατές & οι κορυφαίοι riders του κόσμου, θα αποτελέσουν για ακόμα μία φορά τα απαραίτητα συστατικά του κορυφαίου Red Bull X-Fighters World Tour που ξεκίνησε το 2001 στη Βαλένθια. Οι riders του πρώτου αγώνα είναι οι εξής:  Levi Sherwood (ΝΖΛ), Josh Sheehan (ΑΥΣ), Todd Potter (ΗΠΑ), Rob Adelberg (AΥΣ), Tom Pages (ΓΑΛ), Dany Torres (ΙΣΠ), Alex Cervantes (ΜΕΞ), Maikel Melero (ΙΣΠ), Martin Koren (ΤΣΕΧ), Truman Carroll (ΑΥΣ), Erick Ruiz (MΕΞ).

XFW_ESP_SHER_JM_0003

Όλοι τους θα συμμετάσχουν, ως φόρο τιμής στον αναβάτη Eigo Sato (1978-2013), που υπέστη θανατηφόρα τραύματα την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια προπόνησης στην Ιαπωνία.

Red Bull X-Fighters World Tour 2013:

 

  1. Πόλη του Μεξικού (ΜΕΞ)     8 Μαρτίου
  2. Ντουμπάι (ΗΑΕ)               12 Απριλίου
  3. Glen Helen (Η.Π.Α.)              11 Μαΐου
  4. Οσάκα (ΙΑΠ)                          1 Ιουνίου
  5. Μαδρίτη (ΙΣΠ)                      19 Ιουλίου
  6. Πρετόρια (Δ.Ν.Α)           7 Σεπτεμβρίου

 

Credits φωτογραφιών: Joerg Mitter, Balazs Gardi

 

Τον πρώτο αγώνα μπορείτε να τον παρακολουθήσετε live μέσω του www.redbull.gr

4015 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ MICHELIN POWER SLICK MOTOGP™ ΚΑΙ MOTO-E™:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Σταθερές επιδόσεις σε μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες. Τα ελαστικά MICHELIN Power Slick MotoGP...