Τι έγινε πέρσι στην Χαλκίδα

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross βρίσκεται προ των πυλών με τον πρώτο αγώνα να πραγματοποιείται αυτό το σαββατοκύριακο στην πίστα της Χαλκίδας όπως είχε ξεκινήσει και πέρσι. Λίγο πριν την έναρξη της φετινής σεζόν ας θυμηθούμε τι είχε γίνει στον αντίστοιχο αγώνα του πρωταθλήματος πριν ένα χρόνο.

Άρθρο αγώνα
Πανελλήνιο Πρωτ. ΜΧ, Χαλκίδα – Γέμισε η μπάρα!

 


Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross επέστρεψε στις παλιές αλλά γνώριμες δόξες του, ξεπερνώντας τις 140 συμμετοχές γεμίζοντας την μπάρα της εκκίνησης σε κάθε σκέλος της κάθε κατηγορίας. Τις γνώριμες επιδόσεις τους έπιασαν και οι διεκδικητές των φετινών τίτλων με τους Παναγιώτη Κουζή και Δημήτρη Κοντολέτα να κερδίζουν τις κατηγορίες ΜΧ1 και ΜΧ2 αντίστοιχα.

Το γεγονός του σαββατοκύριακου ήταν χωρίς αμφιβολία η μεγάλη συμμετοχή των αγωνιζομένων στον αγώνα της Χαλκίδας κάτι που έφερε μια αλυσιδωτή αντίδραση  στον χώρο του motocross, με τις εταιρίες του χώρου αλλά και τους 2000 περίπου θεατές να ανταποκρίνονται στο άκουσμα των 142 συμμετοχών και να σπεύδουν να παρακολουθήσουν το σημαντικό γεγονός.  Βέβαια σε αυτό βοήθησε πρωτίστως ο καλός καιρός του διημέρου αλλά και η γνωστές καλές διοργανώσεις του σωματείου της ΑΜΛΕΧ και του ΑΡΗ που σε συνδυασμό με το ένα και μοναδικό πλέον πρωτάθλημα(ΑΜΟΤΟΕ) δημιούργησαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

Στο αγωνιστικό κομμάτι υπήρχαν κάποιες αλλαγές σε σχέση με το περσινό πρωτάθλημα της ΑΜΟΤΟΕ. Το κυριότερο είναι η μια απονομή για κάθε κατηγορία η οποία βγαίνει από τον συνδυασμό των αποτελεσμάτων στα δύο σκέλη ενώ για πρώτη φορά φέτος διοργανώθηκε πρωτάθλημα ATV-Quad. Παράπονα ακούστηκαν για την αφαίρεση του αναγνωριστικού γύρου πριν από κάθε σκέλος κάτι που η ΑΜΟΤΟΕ το είχε στο πρόγραμμα της το 2010 αλλά το έβγαλε το 2011, ελπίζουμε να το επαναφέρει στους επόμενους αγώνες γιατί είναι ένα σημαντικό θέμα ασφάλειας των αγωνιζομένων. Αλλαγές όμως είχαμε και στην πίστα της Χαλκίδας όπου προστέθηκε ένα νέο άλμα και ένα τεχνικό κομμάτι με τρία συνεχόμενα διπλά κομμάτια που δυσκόλεψαν την πλειοψηφία των αγωνιζομένων. Δύσκολα ή εύκολα στον αγώνα της Χαλκίδας υπήρχε έντονος συναγωνισμός σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες γεγονός που δημιούργησε θέαμα και κράτησε αρκετούς θεατές μέχρι το τέλος του προγράμματος.

Ξεκίνησε με νίκες ο Π.Κουζής πάνω στην νέα του μοτοσυκλέτα.

Κατηγορία ΜΧ1
Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία νίκη της Honda στην μεγάλη κατηγορία.  Φέτος όμως η συνεργασία της εταιρίας με τον πολυπρωταθλητή Παναγιώτη Κουζή όχι μόνο την έφερε και πάλι κοντά στις νίκες αλλά είναι και το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Κουζής αν και έχει αγωνιστεί με τρεις διαφορετικές μοτοσυκλέτες τα τρία τελευταία χρόνια έδειξε πανέτοιμος στον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Παρά την πτώση στον δεύτερο γύρο του πρώτου σκέλους κατάφερε να ανέβει από την έκτη θέση στην πρώτη ενώ στο δεύτερο σκέλος πέρασε γρήγορα τον Γιώργο Ηλιόπουλο που πήρε και τις δύο εκκινήσεις, στον δρόμο του για την κατάκτηση του σκέλους και του αγώνα συνολικά. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε και στα δύο σκέλη ο Μανώλης Σκύβαλος δίνοντας σκληρές μάχες με τον Δημήτρη Βαγγελάκο στο πρώτο σκέλος, και με τον Γιώργο Ηλιόπουλο στο δεύτερο. Ο Σκύβαλος βρέθηκε μάλιστα να οδηγεί το πρώτο σκέλος αλλά δεν μπόρεσε να ανακόψει την νικηφόρα πορεία του Κουζή. Ο Ηλιόπουλος πραγματοποίησε μια δυνατή εμφάνιση στην Χαλκίδα, έφερε τον πρώτο χρόνο στα δοκιμαστικά του Σαββάτου και πήρε και τις δύο εκκινήσεις στα σκέλη του αγώνα. Όμως είχε μια επαφή στην προσπάθεια του να ξαναπεράσει τον Κουζή στο πρώτο σκέλος, με αποτέλεσμα να έχει μια πτώση που τον έριξε στην τελευταία θέση. Κατάφερε να φτάσει και να τερματίσει στην τρίτη θέση και παρά την μεγάλη του μάχη με τον Σκύβαλο στο δεύτερο σκέλος, δεν μπόρεσε για κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση. Μετά τις πτώσεις του Κουζή και του Ηλιόπουλου, για αρκετούς γύρους του πρώτου σκέλους οδήγησε στην πρώτη θέση ο Δημήτρης Βαγγελάκος, όμως ο πρόσφατος τραυματισμός του σε προπόνηση(ράγισμα στα πλευρά) δεν του επέτρεψε να αντέξει την ένταση του αγώνα. Με συντηρητική οδήγηση πήρε δύο τέταρτες θέσεις και κατετάγει τέταρτος στο τέλος της ημέρας. Πέμπτος και στα δύο σκέλη τερμάτισε ο Γιάννης Πάσσας  πραγματοποιώντας πολύ καλή  εμφάνιση ενώ με δύο έβδομες θέσεις στα αντίστοιχα σκέλη ο Νεκτάριος Παπαβασιλείου έφερε το πρώτο δίχρονο της κατηγορίας στην έκτη θέση.

Αν και ακόμα με ενοχλήσεις από τον τραυματισμό του ο Δ.Κοντολέτας πήρε άνετα και τα δύο σκέλη της ΜΧ2.

Κατηγορία ΜΧ2
Η επιστροφή του Δημήτρη Κοντολέτα στους αγώνες μετά τους δύο σοβαρούς περσινούς του τραυματισμούς, ήταν νικηφόρα αφού κατάφερε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία να πάρει και τα δύο σκέλη της κατηγορίας. Ο ίδιος μας δήλωσε πως ακόμα δεν έχει αναρρώσει πλήρως και οδηγεί επιφυλακτικά αφού νοιώθει ακόμα ενοχλήσεις από τον σοβαρό του τραυματισμό στο πόδι από το Athens Supercross του Οκτωβρίου. Στον αγώνα συμμετείχαν και διεθνείς αναβάτες που όμως δεν συμπεριλήφθηκαν στην βαθμολογία του πρωταθλήματος με τον έναν εξ αυτών τον βούλγαρο Kristian Krastev να τερματίζει δεύτερος στα δύο σκέλη και στον αγώνα. Ο τοπικός Παναγιώτης Παπίλας αφού κατέστρεψε στο πρώτο σκέλος την καλή του εκκίνηση με μια πτώση, κατάφερε να μαζέψει την διαφορά και να πάρει την τέταρτη θέση. Στο δεύτερο σκέλος ο νεαρός από την Χαλκίδα έδωσε σκληρές μάχες με τους βούλγαρους Krastev και Kristian Angelov για να πάρει την τρίτη θέση τελικά σε σκέλος και σύνολο. Με σταθερή απόδοση και με τερματισμούς 6-4 ο Δημήτρης Μπαξεβάνης πήρε την τέταρτη θέση στο σύνολο με τον Γιάννη Τουρατζίδη να τερματίζει στην πέμπτη θέση μετά το πολύ καλό του πρώτο σκέλος(πέμπτος) και το άτυχο δεύτερο(όγδοος μετά από πτώση). Να πούμε ότι στο πρώτο σκέλος τρίτος τερμάτισε ο Angelov αλλά η εγκατάλειψη στο δεύτερο σκέλος δεν τον έφερε στην πρώτη εξάδα του συνόλου.

Ο Α.Ράδος είχε αποκτήσει το δικό του κοινό στην Χαλκίδα όποτε περνούσε με το μικρό 85cc από το άλμα κοντά στους θεατές, τους αποζημίωνε με διάφορα κόλπα στον αέρα.

Κατηγορία ΜΧ2-2Τ
Τα φαβορί για την διεκδίκηση της πρώτης θέσης στην κατηγορία Μανώλης Κρητικός και Νικόλας Φανουράκης έχασαν νωρίς τις ελπίδες τους από το πρώτο σκέλος όταν ο πρώτος εγκατέλειψε  και ο δεύτερος είχε μια άσχημη πτώση με τραυματισμό που τον ανάγκασε να τερματίσει τελευταίος. Αυτό άνοιξε τον δρόμο για το άλλο φαβορί της κατηγορίας τον Ανέστη Ράδο να πάρει τους καλύτερους τερματισμούς για την κατηγορία μια και αγωνίζονται μαζί με την ΜΧ2. Με τερματισμούς 10-7 ο Ράδος τερμάτισε πρώτος στην κατηγορία του(ΜΧ2-2Τ) και έκτος στην γενική της ΜΧ2, και όλα αυτά πάνω σε μια δίχρονη μοτοσυκλέτα 85cc. Το βάθρο για την κατηγορία συμπλήρωσαν οι αδερφοί Μπαξίσογλου με τον Ηλία δεύτερο και τον Δάνο τρίτο.

Ο Σταμάτης Λυρίου όπως ήταν αναμενόμενο κέρδισε εύκολα την κατηγορία OPEN.

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Δυστυχώς στον αγώνα της Χαλκίδας υπήρχαν και αρκετοί τραυματισμοί όχι μόνο σε αυτήν την κατηγορία αλλά και σε άλλες. Οι περισσότεροι όμως έγιναν στην ΟΡΕΝ με βασικότερη από πλευράς συναγωνισμού αυτή του τοπικού Δημήτρη Στούπα, στον οποίο ευχόμαστε περαστικά όπως και στους υπόλοιπους οδηγούς που τραυματίστικαν. Την εμφάνιση του στην κατηγορία έκανε ο Σταμάτης Λυρίου, ο πολυπρωταθλητής από την Ρόδο  συμμετείχε σε μια πιο εύκολη κατηγορία αφού φέτος έχει αναλάβει την βοήθεια του γιου του Νίκου που αγωνίζεται στην ΜΧ2. Στα δύο σκέλη της κατηγορίας ο Λυρίου δεν είχε πρόβλημα να κερδίσει και τις δύο φορές ενώ δύο φορές πίσω του τερμάτισε ο Κυριάκος Κιουτσουκώστας με τρίτο και στα δύο σκέλη τον Βασίλη Χρυσοχό. Αυτοί ήταν και οι τρεις πρώτοι του συνόλου για την κατηγορία.

O Θ.Λάμπρου πήρε την πρώτη νίκη της χρονιάς για τα ATV-Quad όχι όπως ακριβώς θα την ήθελε.

Κατηγορία ATV-Quad
Η επικράτηση του  Γιώργου Καπέλη στο πρώτο σκέλος δυστυχώς ακολουθήθηκε από μια πτώση και τραυματισμό στο δεύτερο σκέλος, εγκαταλείποντας  τελικά τον αγώνα. Ο Καπέλης δεν είχε εύκολο πρώτο σκέλος αφού ο Θανάσης Λάμπρου ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και με τερματισμούς 2-1 στα αντίστοιχα σκέλη κατάφερε να πάρει τον αγώνα. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Αριστείδης Τριανταφύλλου με τερματισμούς 3-2 ενώ ο Στυλιανός Τσίγκος πήρε την τρίτη θέση στο βάθρο τερματίζοντας 5-4.

Ο Γρ.Κραμβουσιάνος #13 επικράτησε τελικά του Β.Γρηγοριάδη #11 και του Ν.Ανδρέου #101.

Κατηγορίες Mini – Junior
Για την Junior που φέτος έγινε πιο φτωχή αφού ανέβηκαν κατηγορία πάρα πολλοί περσινοί οδηγοί της, ο τοπικός Γιώργος Γαβρίλης κατάφερε να πάρει  την νίκη και στα δύο σκέλη αφήνοντας στην δεύτερη θέση και στα δύο σκέλη τον Γιώργο Ευμορφιάδη. Στην τρίτη θέση τερμάτισε και στα δύο σκέλη ο περσινός πρωταθλητής της Mini Δημήτρης Τουρατζίδης. Στην κατηγορία Mini είχαμε αρκετές συμμετοχές(έντεκα) όπου συμμετείχαν με αξιώσεις και δύο κοπέλες οι Τζονάκι Λάμπρου και η Ελένη Παντελεάκη. Από δύο νίκες και δύο δεύτερες θέσεις μετά από όμορφες μάχες πήραν οι Βασίλης Γρηγοριάδης και Γιώργος Κραμβουσιανός όμως η νίκη του Κραμβουσιάνου στο δεύτερο σκέλος υπερτερούσε της ισοβαθμίας. Σε ισοβαθμία βρέθηκαν και για την τρίτη θέση οι Άγγελος Βογιατζής και Ανδρέας Ανδρέου με τον τοπικό Ανδρεόυ όμως να κερδίζει και αυτός την ισοβαθμία με την επικράτηση του στο δεύτερο σκέλος.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 31-01/04/12 Γιαννιτσά.

 

4027 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
AMOTOE – ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ 2024

Αναρτήθηκε η λίστα των υποψηφίων για τις προσεχής αρχαιρεσίες της ΑΜΟΤΟΕ, την οποία μπορείτε να...