MX3/WMX – K.Krestinov και C.Fontanesi κερδίζουν στο Valkenswaard(video)

Μαζί με τον αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ΜΧ1 και ΜΧ2 στο Valkenswaard πραγματοποιήθηκε και ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ΜΧ3 και των Γυναικών. Στην ΜΧ3 μετά από σκληρές μάχες ο Gert Krestinov(φώτο) πήρε την νίκη ενώ στις Γυναίκες η Chiara Fontanesi έδειξε ότι και φέτος είναι το φαβορί.

Κατηγορία ΜΧ3
Οι μέτριες εκκινήσεις του Gert Krestinov τον έβαλαν σε περιπέτειες και στα δύο σκέλη στερώντας του μάλιστα το πρώτο αφού δεν κατάφερε ποτέ να πιάσει τον πρωτοπόρο Martin Kras. Στο δεύτερο σκέλος όμως έπιασε δυνατό ρυθμό από την αρχή και βρέθηκε νωρίς στην πρώτη θέση, κερδίζοντας το σκέλος και τον αγώνα. Στην δεύτερη θέση του βάθρου ανέβηκε ο τοπικός Martin Kras παρά το γεγονός ότι στο τέλος του δεύτερου σκέλους έμεινε από δίσκους και παρέδωσε την δεύτερη θέση στον Fillip Neugebauer, τερματίζοντας τρίτος. Ο Neugerbauer που συμμετείχε στο πρόσφατο Athens Supercross βρέθηκε μπροστά από την αρχή και στα δύο σκέλη αλλά δεν μπόρεσε να κρατηθεί με τους Krestinov και Krass καταλαμβάνοντας στο σύνολο την τρίτη θέση(3-2). Άτυχος ήταν ο Klement Gercar που άγγιξε το βάθρο όταν οδήγησε το δεύτερο σκέλος στους πρώτους γύρους και είχε μια πτώση που τον έριξε στην τέταρτη θέση.

Αποτελέσματα Valkenswaard – Βαθμολογία, ΜΧ3
1 Krestinov, Gert Kawasaki 47
2 Kras, Mike Suzuki 45
3 Neugebauer, Filip Kawasaki 42
4 Gercar, Klemen Honda 34
5 Lynggaard, Kasper Yamaha 34
6 Muratov, Timur KTM 28
7 Tiainen, Santtu Honda 28
8 Söderberg, Ludvig Honda 23
9 Lonka, Lukasz Honda 23
10 Michek, Martin KTM 22

Διπλή νίκη για την C.Fontanesi στην Ολλανδία.

Κατηγορία Γυναικών
Με μια καλή και μια κακή εκκίνηση η Chiara Fontanesi έκανε εύκολο και δύσκολο το έργο της στο Valkenswaard, όμως και στις δύο περιπτώσεις η ιταλίδα βρήκε τον δρόμο προς την νίκη ξεκινώντας την χρονιά εκεί που την άφησε πέρσι δηλαδή στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Πολύ δυνατή στην άμμο εμφανίστηκε η αυστραλίδα Meghan Rutledge που πήρε εύκολα την δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο πέρασε νωρίς την Steffi Laier που οδηγούσε τον αγώνα και κρατήθηκε πρώτη μέχρι να την περάσει η Fontanesi δύο γύρους πριν τον τερματισμό. Με την Rutledge δεύτερη στο σύνολο η Natalie Kane, η #2 του περσινού πρωταθλήματος, σιγούρεψε την τρίτη θέση αφήνοντας και τις δύο φορές την Laier τέταρτη.

Αποτελέσματα Valkenswaard – Βαθμολογία, Γυναικών
1 Fontanesi, Chiara Yamaha 50
2 Rutledge, Meghan Kat Kawasaki 44
3 Kane, Natalie KTM 40
4 Laier, Stephanie Kawasaki 36
5 Papenmeier, Larissa Suzuki 32
6 Moore, Jessica KTM 28
7 Van De Ven, Nancy KTM 27
8 van der Wekken, Britt Honda 26
9 van Wordragen, Nicky KTM 24
10 Klink, Nina KTM 22

Επόμενος αγώνας ΜΧ3 5/5/13 Tryan Βουλγαρία.

Επόμενος αγώνας Γυναικών 9/6/13 Orehova Σλοβενία

Ακολουθούν video’s με στιγμιότυπα των αγώνων.

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...