Elite MX – Μ.Potisek και D.Ferrandis προηγούνται

Στο γαλλικό πρωτάθλημα ΜΧ Elite μετά από δύο γύρους στην Romagne και Lacapelle Marival, ο Milko Potisek στην ΜΧ1 και ο Dylan Ferrandis στην ΜΧ2, προηγούνται στις αντίστοιχες βαθμολογίες. Το πρωτάθλημα μέχρι τώρα έχουν συμβεί πολλά απρόοπτα και εκπλήξεις ανεβάζοντας το ενδιαφέρον.

Το πρώτο σημαντικό απρόοπτο ήταν η ακύρωση του πρώτου αγώνα στην Sommieres λόγω της έντονης βροχής που έκανε την πίστα απροσπέλαστη και ακατάλληλη για αγώνα. Η έκπληξη όμως του πρωταθλήματος ανήκει στον Benuit Paturel που κόντρα σε μεγάλα ονόματα της ΜΧ2 όπως οι Dylan Ferrandis και Valentin Teillet κατάφερε να κερδίσει άξια τον αγώνα στην Romagne και μάλιστα ακολουθεί από την δεύτερη θέση τον Ferrandis στην βαθμολογία.Ας δούμε όμως τι έχει γίνει αναλυτικότερα  στο πρωτάθλημα των δύο κατηγοριών.

O M.Potisek προηγείται στην βαθμολογία της ΜΧ; αλλά και στην Elite MX1/MX2.

Κατηγορία ΜΧ1
Από τους δύο πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος κανένας οδηγός δεν έχει κερδίσει δύο φορές και κανένας από τους νικητές δεν προηγείται στο πρωτάθλημα. Στην Romagne που ουσιαστικά ήταν ο πρώτος αγώνας μετά την ακύρωση του Sommieres, o Nicola Aubin κατάφερε να πάρει το δεύτερο μικτό σκέλος και να τερματίσει στο σκέλος της ΜΧ1 στην τρίτη θέση πίσω από τους Cedric Soubeyras και Milko Potisek που στο μικτό αγώνα είχαν προβλήματα. Στον αγώνα του Lacapelle Marival ο N.Aubin δεν αγωνίστηκε αλλά εκεί βρέθηκε ο Clement Desalle που δεν άφησε περιθώρια σε κανέναν να τον αμφισβητήσει κερδίζοντας άνετα και τα δύο σκέλη. Δεύτερος και τις δύο φορές ήταν ο Sebastian Pourcel που ξεπερνάει ένα τραυματισμό που είχε στην αρχή της χρονιάς ενώ ο Potisek κατάφερε με δύο τρίτες θέσεις να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας κατεβάζοντας από την πρώτη θέση τον N.Aubin. Άτυχος στο σκέλος της ΜΧ1 ο Soubeyras που είχε μια πτώση στην αρχή του αγώνα τερματίζοντας τελικά ενδέκατος.

Ο B.Paturel αναστατώνει την Elite MX2.

Κατηγορία ΜΧ2
Η πιο δύσκολη και πιο απρόβλεπτη κατηγορία είναι αυτή της ΜΧ2 που πρέπει στο δεύτερο μικτό σκέλος να συναγωνιστεί τα μεγάλα κυβικά της ΜΧ1 και μέχρι στιγμής έχει προσφέρει έντονες συγκινήσεις από τους πρώτους αγώνες. Αυτό χάριν στον Benuit Paturel που έκανε καταπληκτική εμφάνιση στην Romagne τερματίζοντας δεύτερος στο σκέλος της ΜΧ2 πίσω από τον Teillet και πέτυχε το δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμα της κατηγορίας του στο μικτό σκέλος(10ος) πίσω από τον Ferrandis(7ος) κερδίζοντας έτσι τον αγώνα. Ο Paturel δεν σταμάτησε εκεί, πίεσε και στα δύο σκέλη στον επόμενο αγώνα στο Lacapelle Marival οδηγώντας μάλιστα το σκέλος για αρκετούς γύρους μέχρι να κουραστεί και να τον περάσουν οι Teillet και Ferrandis που διεκδικούν την νίκη σε κάθε αγώνα. Αυτή την φορά ήταν η σειρά του Ferrandis να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου καταλαμβάνοντας και την πρώτη θέση στην βαθμολογία. Ο Teillet πήρε την δεύτερη θέση από τον τρίτο τελικά Paturel. Στην βαθμολογία πίσω από τον Ferrandis ακολουθεί ο Paturel με τρίτο τον Teillet.

Ο C.Desalle κέρδισε άνετα τον αγώνα του Lacapelle Marival .

Βαθμολογίες
ΜΧ1
1 POTISEK Milko 82
2 POURCEL Sebastien 80
3 SOUBEYRAS Cedric 69
4 CLERMONT Jason 62
5 IZOIRD Fabien 51
6 DESALLE Clement 50
7 ADAM David 47
8 AUBIN Nicolas 45
9 LACAN Jordan 39
10 COULON Cyrille 37

D.Ferrandis

ΜΧ2
1 FERRANDIS Dylan 90
2 PATUREL Benoit 84
3 AUBIN Arnaud 74
4 TEILLET Valentin 72
5 ESCOFFIER Adrien 64
6 MALLET Simon 55
7 IRSUTI Yannis 51
8 LAURENT Thibault 50
9 JAMET Germain 47
10 BERTHOME Romain 42

Elite ΜΧ1/ΜΧ2
1 POTISEK Milko MX1 82
2 POURCEL Sebastien MX1 80
3 FERRANDIS Dylan MX2 70
4 SOUBEYRAS Cedric MX1 69
5 CLERMONT Jason MX1 61
6 TEILLET Valentin MX2 61
7 PATUREL Benoit MX2 61
8 DESALLE Clement MX1 50
9 IZOIRD Fabien MX1 48
10 AUBIN Arnaud MX2 47

Επόμενος αγώνας 27-28/4/13 Villars sous Ecot.

4029 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – Η ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΑΣ ΤΟΥ 15ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ PHILADELPHIA

Το AMA Supercross 2024 έφτασε στον 15ο του γύρο και την Philadelphia, όπου η σχεδίαση...