Τι έγινε στα Γιαννιτσά πέρσι

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΧ συνεχίζεται αυτό το σαββατοκύριακο με τον δεύτερο γύρο στην πίστα των Γιαννιτσών αλλά ας γυρίσουμε ένα χρόνο πίσω να δούμε τι έγινε πέρσι στον συγκεκριμένο αγώνα. Την σεζόν του 2012 ο αγώνας των Γιαννιτσών ήταν και πάλι ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΜΧ και χαρακτηρίστηκε από τις δύσκολες συνθήκες και τα απρόοπτα στους αγώνες της κατηγορίας ΜΧ2 όπως θα δείτε παρακάτω. 

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΧ, Γιαννιτσά – Δυσκολίες και εκπλήξεις

Ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross πραγματοποιήθηκε στην όμορφη και καλά οργανωμένη πίστα των  Γιαννιτσών, όμως η λάθος εκτίμηση στην κατάβρεξη της πίστας δημιούργησε αντίξοες συνθήκες στα πρώτα σκέλη που έφερε ανατροπές στα αποτελέσματα. Στην ΜΧ1 ο Παναγίωτης Κουζής κέρδισε την κατηγορία με δύο νίκες ενώ μετά από πολλές ανακατατάξεις και εκπλήξεις ο Παναγιώτης Παπίλας ήταν ο τελικός νικητής της ΜΧ2. Οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν και στις υπόλοιπες κατηγορίες του θεσμού.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross συνεχίστηκε στα Γιαννιτσά με την ίδια επιτυχία του πρώτου αγώνα στην Χαλκίδα. Πολλές συμμετοχές(120) και αρκετές εταιρίες έδωσαν δυναμικό παρόν και χρώμα στον αγώνα αλλά και νέοι χορηγοί που όπως φαίνεται θα στηρίξουν στην συνέχεια το πρωτάθλημα(ΟΠΑΠ). Επιστροφή στους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος έκανε και το σωματείο ΟΦΜΓ διοργανώνοντας αγώνα στην άρτια πίστα των Γιαννιτσών, κάτι που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια από το πρωτάθλημα μια και η συγκεκριμένη πίστα είναι μια από τις καλύτερες στην χώρα μας. Οι δυσκολίες όμως των προηγούμενων ετών  συνεχίστηκαν για τον ΟΦΜΓ που έχει να διαχειριστεί μια δύσκολη σε σχεδίαση και τερέν πίστα. Αυτή την φορά η λάθος εκτίμηση στην κατάβρεξη της πίστας δημιούργησε απελπιστικές καταστάσεις βρόχινου αγώνα, ειδικά στα πρώτα σκέλη με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετοί τραυματισμοί μεγαλώνοντας το υπάρχον θέμα ασφάλειας του πρωταθλήματος στερώντας παράλληλα το θέαμα από τους θεατές στην αρχή του προγράμματος. Στα δεύτερα σκέλη που οι συνθήκες βελτιώθηκαν αισθητά, περιέργως υπήρξε μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου(σαν να υπήρχε ενημέρωση για το τι συνέβαινε στον αγώνα)  με πάνω από 1500 θεατές  να προσέρχονται και να απολαμβάνουν μια καλή οργάνωση με όμορφο motocross θέαμα.

O Παναγιώτης Κουζής συνέχισε αήττητος στα Γιαννιτσά.

Κατηγορία ΜΧ1
Σε ακόμα έναν λασπερό αγώνα ο Δημήτρης Βαγγελάκος έδειξε ότι είναι πολύ δυνατός σε αυτό το τερέν. Μπορεί να μην κέρδισε τον Παναγιώτη Κουζή όμως σίγουρα τον έκανε να δουλέψει περισσότερο ειδικά στο δεύτερο σκέλος ενώ ταυτόχρονα περιόρισε τον Γιώργο Ηλιόπουλο που έχει δηλώσει μεγάλος οπαδός της λάσπης. Στο πρώτο σκέλος ο Μανώλης Σκύβαλος πήρε την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα μέχρι να τον περάσει ο Κουζής που ήταν και ο νικητής του σκέλους. Ο Σκύβαλος συνέχισε να χάνει θέσεις με τον Ηλιόπουλο να σταθεροποιείτε και να τερματίζει στην δεύτερη θέση και τον Βαγγελάκο να ανακάμπτει μετά την μέτρια εκκίνηση του και να παίρνει τελικά την τρίτη θέση. Σταθερά και αποτελεσματικά οδήγησε ο Βασίλης Σιαφαρίκας τερματίζοντας στην τέταρτη θέση αφήνοντας πέμπτο τον Σκύβαλο και έκτο τον Γιάννη Πάσσα.Στο δεύτερο σκέλος ο Σκύβαλος και πάλι πήρε την εκκίνηση όμως οι Κουζής και Βαγγελάκος κατάφεραν να τον περάσουν στην μάχη τους για την πρώτη θέση. Μέχρι τα μισά του σκέλους ο Βαγγελάκος κρατήθηκε στον πίσω τροχό του Κουζή όμως όταν άρχισαν τα ντουμπλαρίσματα έμεινε λίγο πιο πίσω. Έτσι οι δύο οδηγοί από την Αθήνα έκαναν το ένα – δύο σε σκέλος και αγώνα με τον Ηλιόπουλο να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα εκμεταλλευόμενος την άσχημη πτώση του Σκύβαλου την στιγμή που βρισκόταν άνετα στην τρίτη θέση. Πέμπτος τερμάτισε ο Σιαφαρίκας με έκτο τον Θοδωρή Κουτσάκη που πήρε καλή εκκίνηση και έκανε ένα πολύ δυνατό αγώνα.

Ο Παναγιώτης Παπίλας πήγαινε γρήγορα και δυνατά μέσα στην λάσπη του πρώτου σκέλους.

Κατηγορία ΜΧ2
Τις πιο δύσκολες συνθήκες του αγώνα έπρεπε να διαχειριστεί αυτή η κατηγορία ανοίγοντας το αγωνιστικό πρόγραμμα της ημέρας. Η απίστευτη λάσπη έφερε μεγάλες ανατροπές με πτώσεις, εγκαταλείψεις και τραυματισμούς, αλλάζοντας συνέχεια την κατάταξη του αγώνα και κάνοντας πολύ δύσκολο να ακολουθήσει κάποιος την ροή του αγώνα. Ακόμα και ο έμπειρος εκφωνητής του αγώνα που είχε την οθόνη με την κατάταξη κάθε γύρου κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να προλάβει τις ανατροπές. Στο πρώτο σκέλος ο Παναγιώτης Παπίλας έστριψε πρώτος μετά την εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα μέχρι να τον περάσει ο Δημήτρης Κοντολέτας που ξεκίνησε τον αγώνα μέσα στην πρώτη πεντάδα. Όμως ο Κοντολέτας θα έκανε το λάθος(πτώση) την στιγμή που απολάμβανε μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους και θα έχανε την πρώτη θέση από τον Παπίλα που οδήγησε σταθερά για το υπόλοιπο του αγώνα κερδίζοντας την καρό σημαία.  Ο Κοντολέτας έπρεπε να δώσει μάχη με τον βούλγαρο Kristian Krastev για την δεύτερη θέση, μια μάχη που τελικά την κέρδισε αφήνοντας τον Krastev τρίτο. Για τις πιο πίσω θέσεις ήταν εξαιρετικά δύσκολο να πούμε με σιγουριά τι έγινε. Τα αποτελέσματα δείχνουν τον Δημήτρη Μπαξεβάνη τέταρτο με πέμπτο τον Κων/νο Τσάτσο που πάει καλά στην λάσπη και έκτο τον Αλέξανδρο Γεωργαντά. Με λιγότερη λάσπη αλλά αρκετή γλίτσα, στο δεύτερο σκέλος ο Κοντολέτας έφυγε μπροστά από την αρχή του αγώνα και οδήγησε στην πρώτη θέση ανοίγοντας συνέχεια την διαφορά του από τον δεύτερο Παπίλα. Προς το τέλος του σκέλους ο Κοντολέτας συγκρούστηκε σε ντουμπλάρισμα με τον Νίκο Λυρίου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρός και να χάσει πολλές θέσεις. Πτώση όμως είχε και ο Παπίλας αλλά και ο Krastev που τον ακολουθούσε με αποτέλεσμα στην πρώτη θέση να βρεθεί η έκπληξη του αγώνα ο νεαρός Μανώλης Κρητικός με την δίχρονη 125cc Yamaha του. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γεωργαντάς που οδήγησε δυνατά και έσπασε την κακοδαιμονία που τον έφερνε εκτός βάθρου τα προηγούμενα χρόνια. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Kristian Angelov με τον Γιάννη Τουρατζίδη τέταρτο, τον Κοντολέτα πέμπτο και τον Παπίλα στην έκτη θέση. Στο τέλος της ημέρας από τον συνδυασμό των αποτελεσμάτων των δύο σκελών, ο Παπίλας πήρε τον αγώνα με δεύτερο τον Κρητικό και τρίτο τον Κοντολέτα.

Κατηγορία ΜΧ2-2Τ
Το δύσκολο ξεκίνημα στην Χαλκίδα για τον Μανώλη Κρητικό ήρθε μια δυνατή συνέχεια στα Γιαννιτσά με την νίκη του στο δεύτερο σκέλος της ΜΧ2 γράφοντας ιστορία καθώς ο Κρητικός(15 ετών) είναι ο νεότερος αναβάτης που κερδίζει σκέλος στην κατηγορία ΜΧ2(παλιά 125cc). Με τερματισμούς 7-1 ήταν με διαφορά ο πρώτος για την δίχρονη κατηγορία αφήνοντας δεύτερο τον Ανέστη Ράδο 18-9 και τρίτο τον νεαρό Δάνο Μπαξίσογλου 23-19 που αγωνίζεται σε μεγαλύτερη κατηγορία ενώ θα μπορούσε να συμμετέχει στην κατηγορία Junior.

Κατηγορία ΜΧ3-ΟΡΕΝ
Η εμφάνιση του Μάρκου Καρασακαλίδη τάραξε τα νερά της κατηγορία αφού ο οδηγός από την Ξάνθη εμφανίστηκε ανεβασμένος και έτοιμος να συναγωνιστεί τον νικητή της Χαλκίδας Σταμάτη Λυριού. Στο πρώτο σκέλος μια πτώση του Λυρίου έφερε τον Καρασακαλίδη στην πρώτη θέση να οδηγεί τον αγώνα και όταν ο Λυρίου κατάφερε να τον φτάσει στο τέλος του σκέλους ο Καρασακαλίδης αντιστάθηκε τερματίζοντας πρώτος. Δεύτερος στο νήμα τερμάτισε ο Λυρίου με τρίτο τον Κυριάκο Κιουτσουκώστα. Στο λασπερό δεύτερο σκέλος ο Βασίλης Ράπτης εκμεταλλεύτηκε τις κακές εκκινήσεις τόσο του Λυρίου όσο και του Καρασακαλίδη και πήρε το σκέλος κερδίζοντας μάλιστα και τον αγώνα. Δεύτερος στο σκέλος τερμάτισε ο Φίλιππος Αντώνιος Γιακουμάκης καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση και στο σύνολο με τρίτο τον Λυρίου και τέταρτο τον Καρασακαλίδη που συμπλήρωσε το βάθρο για την κατηγορία.

Δύο φίλοι έδωσαν την μάχη για την νίκη στα Quad, Άρης Τριανταφύλλου #4 και Στέλιος Τσίγκου #24.

Κατηγορία Quad
H απώλειες για την κατηγορία συνεχίστηκαν και σε αυτόν τον αγώνα. Μετά τον τραυματισμό  του Γιώργου Καπέλη στην Χαλκίδα, ήρθε στα δοκιμαστικά του Σαββάτου ο τραυματισμός του νικητή του πρώτου αγώνα και πρωτοπόρου της βαθμολογίας Νάσου Λάμπρου με αποτέλεσμα να μην συμμετάσχει στον αγώνα. Μετά από μικρές μάχες ο Άρης Τριανταφύλλου επικράτησε του Στέλιου Τσίγκου και στα δύο σκέλη με τους Αλέκο Κατσινέλη και Γιώργο Χαραλάμπους να μοιράζονται την τρίτη θέση στο πρώτο και δεύτερο σκέλος αντίστοιχα.Ο Χαραλάμπους πέτυχε το καλύτερο συνδυασμό αποτελεσμάτων και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Οι νικητές της κατηγορίας Junior.

Κατηγορία Junior
Την πρώτη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα έκανε ο Βασίλης Κορωνάκης η οποία στέφτηκε με νίκη, κερδίζοντας άνετα και τα δύο σκέλη από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και νικητή του πρώτου αγώνα  Γιώργου Γαβρίλη. Στο πρώτο σκέλος ο Γιώργος Ευμορφιάδης τερμάτισε τρίτος όμως στο δεύτερο σκέλος γνώρισε σθεναρή αντίσταση από τον τοπικό Δημήτρη Καρατζά γεγονός που του στοίχισε την τρίτη θέση στο σύνολο. Στο βάθρο ανέβηκαν οι Κορωνάκης, Γαβρίλης και Καρατζάς, πρώτος δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα.

Δεύτερη νίκη για τον Γρηγόρη Κραμβουσάνο στην Mini.

Κατηγορία Mini
Οι αγώνες της μικρής κατηγορίας είχαν και στα Γιαννιτσά ενδιαφέρον αφού ο Γρηγόρης Κραμβουσάνος μπορεί να κέρδισε άνετα το πρώτο σκέλος στο δεύτερο όμως ο Ανδρέας Ανδρέου  ήταν πιο έτοιμος για το τερέν της πίστας (ήταν ο μόνος της κατηγορίας που μπήκε στα δοκιμαστικά της Κυριακής) κερδίζοντας με μεγάλη διαφορά το σκέλος. Ο Κραμβουσάνος πήρε τελικά τον αγώνα με τερματισμούς 1-2 με τον Α.Ανδρέου δεύτερο (3-1) και τον Άγγελο Βογιατζή τρίτο(2-3). Από τον αγώνα απουσίαζε ο δεύτερος της βαθμολογίας Βασίλης Γρηγοριάδης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Video

4012 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
AMOTOE – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ-ΕΚΛΟΓΗ ΔΣ 2024

Το προσωρινό ΔΣ της Αθλητικής ΜΟΤοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, όπως αυτόδιορίστηκε με την απόφαση 33/2024 του...