MXGP – Σάρωσε η Red Bull ΚΤΜ και στο Trentino(video)

Στον τέταρτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross στην πίστα του Arco di Trento στο Trentino της Ιταλίας η επικράτηση των πρωτοπόρων της βαθμολογίας  Antonio Cairoli(MX1) και Jeffrey Herlings(MX2) ήταν αναμενόμενη, όμως στο βάθρο ανέβηκαν και οι ομόσταυλοι τους Ken deDycker και Jordi Tixtier αντίστοιχα, πετυχαίνοντας το απόλυτο αποτέλεσμα για δεύτερη φορά φέτος της Red Bull KTM. 

Κατηγορία ΜΧ1
Η εμφάνιση του περσινού πρωταθλητή και πρωτοπόρου της βαθμολογίας Antonio Cairoli ήταν καταιγιστική ακόμα μια φορά φέτος, και σε αυτόν τον αγώνα είχε και ένα λόγο παραπάνω αφού ο ιταλός αγωνιζόταν μέσα στην πατρίδα του. Και στα δύο σκέλη κανένας δεν μπόρεσε να τον αμφισβητήσει οδηγώντας από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό στην πρώτη θέση κερδίζοντας το τρίτο του φετινό GP. Η μάχη και όλο το ενδιαφέρον του αγώνα επικεντρώθηκε στην μάχη για την δεύτερη θέση όπου ο ομόσταυλος του Cairoli, Ken deDycker κατάφερε να αναρριχηθεί στην τέταρτη θέση μετά από κακή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος, και στο δεύτερο οδήγησε στην δεύτερη θέση από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό για να ανέβει τελικά στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.  Ο Gautier Paulin έκανε ένα πολύ καλό πρώτο σκέλος και κατάφερε να περάσει τον Tommy Searle για την δεύτερη θέση στην αρχή του αγώνα, και έμεινε σε αυτήν μέχρι και τον τερματισμό. Όμως στο δεύτερο σκέλος είχε μια καταστροφική εκκίνηση που τον έφερε στις πίσω θέσεις με αποτέλεσμα να τερματίσει τέταρτος, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στο σύνολο. Προβλήματα ξανά για τον Clement Desalle που και σε αυτόν τον αγώνα δεν κατάφερε να κερδίσει τις μάχες που έπρεπε για να κρατηθεί στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, χάνοντας την θέση από τον deDycker. Ο βέλγος έδωσε μάχη για την δεύτερη θέση  του πρώτου σκέλους με τον Paulin, τερματίζοντας τελικά τρίτος ενώ στο δεύτερο σκέλος είχε και αυτός άσχημη εκκίνηση τερματίζοντας τελικά στην όγδοη θέση. Από αυτούς που ξεχώρισαν επίσης ήταν ο Kevin Strijbos που ειδικά στο δεύτερο σκέλος κατάφερε την κακή του εκκίνηση να την μετατρέψει σε ένα καλό αποτέλεσμα(5ος) αλλά και ο Tommy Searle που έδειξα να βρίσκει τα πατήματα του στην μεγάλη κατηγορία.

O A.Cairoli έκανε περήφανους τους Ιταλούς και ισοφάρισε σε νίκες τον Joel Smets με 57 GP νίκες.

Αποτελέσματα Arco di Trento, MX1
1 Cairoli, Antonio KTM 50
2 de Dycker, Ken KTM 40
3 Paulin, Gautier Kawasaki 40
4 Desalle, Clement Suzuki 33
5 Strijbos, Kevin Suzuki 31
6 Searle, Tommy Kawasaki 31
7 Nagl, Maximilian Honda 30
8 Boog, Xavier KTM 27
9 van Horebeek, Jeremy Kawasaki 25
10 Barragan, Jonathan KTM 20

Κατηγορία ΜΧ2
Στην μικρή κατηγορία τα πράγματα μπορεί να είχαν το γνωστό αποτέλεσμα όμως δεν είχαν την ίδια εξέλιξη με την μεγάλη κατηγορία. Ο Jeffrey Herlings για ακόμα μια φορά δεν είχε καλές εκκινήσεις και χρειάστηκε και στα δύο σκέλη να ξεκινήσει έξω από την πρώτη δεκάδα. Μετά από μικρές και μεγάλες μάχες ο Herlings κατάφερε στο τέλος να επικρατήσει και στα δύο σκέλη παραμένοντας αήττητος σε σκέλη και GP φέτος. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο ομόσταυλος του Jordi Tixtier που οδήγησε το πρώτο σκέλος μέχρι να τον περάσει ο Herlings στους τελευταίους γύρους και να τον αφήσει στην δεύτερη θέση. Στο δεύτερο σκέλος ο Tixtier είχε μέτρια εκκίνηση και η μάχη του με τον συμπατριώτη του Μaxime Desprey τον καθυστέρησε τόσο ώστε να χάσει την επαφή του με την πρώτη τριάδα, τερματίζοντας τέταρτος στο σκέλος και δεύτερος στο σύνολο. Με μια έκτη και μια δεύτερη θέση ο Jose Butron κατάφερε να ανέβει στο πρώτο του φετινό βάθρο. Να πούμε εδώ ότι η κατηγορία ακόμα και για την μάχη της δεύτερης θέσης του πρωταθλήματος έχει αρχίσει να αποδεκατίζεται, με ονόματα όπως τους Arnaud Tonus και Romain Favbre να έχουν βγει εκτός μάχη λόγω τραυματισμού αλλά και άλλους να αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως ο Jake Nichols και Valentin Teillet.

Από όποια θέση και να ξεκινήσει ο J.Herlings βρίσκει πάντα τον δρόμο για την νίκη.

Αποτελέσματα Arco diTrento, MX2
1 Herlings, Jeffrey KTM 50
2 Tixier, Jordi KTM 40
3 Butron, Jose KTM 37
4 Charlier, Christophe Yamaha 36
5 Coldenhoff, Glenn KTM 31
6 Ferrandis, Dylan Kawasaki 26
7 Anstie, Max Suzuki 26
8 Ferris, Dean Yamaha 20
9 Seewer, Jeremy Suzuki 20
10 Lupino, Alessandro Kawasaki 19

Βαθμολογίες 

MX2
1 Herlings, J. 200
2 Tixier, Jordi 141
3 Coldenhoff, G. 128
4 Butron, Jose 111
5 Charlier, C. 107
6 Febvre, Romain 98
7 Anstie, Max 98
8 Ferris, Dean 89
9 Nicholls, Jake 82
10 Pocock, Mel 77
11 Lupino, A. 76
12 Lieber, Julien 71
13 Petrov, Petar 61
14 Ferrandis, D. 50
15 Rauchenecker, P. 47
MX1
1 Cairoli, A. 192
2 de Dycker, Ken 155
3 Desalle, C. 149
4 Paulin, G. 148
5 Strijbos, K. 120
6 Searle, Tommy 118
7 Goncalves, Rui 89
8 Bobryshev, E. 87
9 Boog, Xavier 83
10 Nagl, M. 75
11 Leok, Tanel 69
12 Philippaerts, D. 61
13 Roelants, Joel 58
14 Simpson, Shaun 54
15 Guarneri, D. 52 

Επόμενος αγώνας 21/04/13 Sevlievo Βουλγαρία.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

3996 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO “BEHIND THE GATE”…ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ “0” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ!

Η σειρά ντοκιμαντέρ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP ξεκινάει το 2024 με το πρώτο επεισόδιο πρόλογος...