1ος Αγώνας Πρωτ. Ν Ελλάδας, Αίγιο – Ο Δ.Κοντολέτας κερδίζει στο Αίγιο

IMG_1716Το Πρωτάθλημα Μotocross Νοτίου Ελλάδας ξεκίνησε με τον πρώτο αγώνα στο Αίγιο κάτω από ζεστό καιρό και όμορφο αγωνιστικό κλίμα κάτι που διασφάλισε η καλή οργάνωση συγκεντρώνοντας πολλές συμμετοχές(90) και ικανοποιητικό αριθμό θεατών. Για όλες τις κατηγορίες υπήρχαν δυνατές μάχες με το περισσότερο ενδιαφέρον να συγκεντρώνει η πρωτοεμφανιζόμενη κατηγορία MX-Expert ενώ είχαμε και τους πρώτους αγώνες των κατηγοριών Junior και Mini.   

Κατηγορία MX-Expert
Για τα πρωταθλήματα Νοτίου και Βορείου Ελλάδος υπάρχουν από φέτος νέοι κανονισμοί που επιβάλλουν τους διακριθέντες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross(ΜΧ1-ΜΧ2-ΟΡΕΝ) τις προηγούμενης περιόδου να μπορούν να συμμετέχουν μόνο σε αυτήν την κατηγορία ασχέτως με τον κυβισμό της μοτοσυκλέτας τους. Αυτό έδωσε μεγάλο ενδιαφέρον στον αγώνα αφού στο Αίγιο ο τοπικός Γιώργος Ηλιόπουλος βρέθηκε να δίνει την μάχη με τον περσινό πρωταθλητή της ΜΧ2 Δημήτρη Κοντολέτα για την κατάκτηση του αγώνα. Και στα δύο σκέλη οι δύο οδηγοί έδωσαν όμορφες μάχες για την πρώτη θέση όμως ο Ηλιόπουλος ήταν άτυχος και  στα δύο σκέλη όταν στο πρώτο μια πτώση  τον καθυστέρησε αρκετά ενώ στο δεύτερο έμεινε από πίσω φρένο χάνοντας έδαφος και θέσεις. Ο Κοντολέτας μετά από αυτές τις εξελίξεις είχε εύκολο έργο, κατακτώντας τα δύο σκέλη και τον αγώνα.

IMG_1643

Ο Δ.Κοντολέτας είναι φέτος πολύ δυνατός και απέδειξε ότι μπορεί να τα βάλει με τους οδηγούς της ΜΧ1.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ένας άλλος τοπικός ήρωας ο παλιός πρωταθλητής Νεκτάριος Παπαβασιλείου που επιμένοντας στους δίχρονους κινητήρες κατάφερε να κερδίσει πολλές μάχες στο πρώτο σκέλος καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση ενώ στο δεύτερο σκέλος η ατυχία του Ηλιόπουλου σε συνδυασμό με την τέταρτη θέση που τερμάτισε ήταν αρκετά για να τον ανεβάσουν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Τρίτος στον αγώνα ήταν ο Ηλιόπουλος (3-3) που έκανε μεγάλο αγώνα στο πρώτο σκέλος για να ανέβει θέσεις ενώ στο δεύτερο σκέλος δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση του ανεβασμένου Γιώργου Γεωργούση για την δεύτερη θέση. Αυτή η δεύτερη θέση θα έδινε στον Γεωργούση μια άξια τέταρτη θέση στο σύνολο αφήνοντας πέμπτο τον επανεμφανιζόμενο μετά από χρόνιο τραυματισμό Χρήστο Φωτόπουλο που οδήγησε με το παλιό γνώριμο, ποιοτικό του στυλ. Τέλος να πούμε ότι την κατηγορία τίμησαν σημαντικοί οδηγοί από τον χώρο του enduro οι οποίοι είχαν την δική τους εσωτερική μάχη ενώ να σημειώσουμε  ότι οι συμμετοχές άγγιξαν μόλις τις 13 παρά το γεγονός ότι η ΑΜΟΤΟΕ έδωσε βαθμολογικό ενδιαφέρον στην κατηγορία έστω και την τελευταία στιγμή.

Αποτελέσματα κατηγορίας MX-EXPERT
Α Σκέλος Β Σκέλος

IMG_1379

Ο Κ.Καράκης κέρδισε έναν επεισοδιακό αγώνα στην ΜΧ1.

Κατηγορία ΜΧ1
Έντονος ήταν ο συναγωνισμός και για αυτήν την κατηγορία και συγκεκριμένα στο δεύτερο σκέλος η ένταση του αγώνα πέρασε σε άλλα επίπεδα. Ας ξεκινήσουμε όμως από το πρώτο σκέλος όπου ο Σταμάτης Δημολιάνης πήρε την εκκίνηση με τον Δημήτρη Στούπα να τον ακολουθεί. Μια πτώση του Δημολιάνη έφερε τον Στούπα στην πρώτη θέση όμως ο Δημολιάνης κατάφερε να περάσει ξανά μπροστά κερδίζοντας τελικά το σκέλος. Στο δεύτερο σκέλος και πάλι ο Δημολιανης ήταν ο πρωταγωνιστής οδηγώντας στην αρχή το σκέλος όμως στην συνέχεια έγινε ο αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα. Ο Κωνσταντίνος Καράκης που ακολουθούσε τον Δημολιάνη αποφάσισε μετά από μερικούς γύρους να κάνει την επίθεση του στα πίσω κομμάτια της πίστας με ένα block pass και ίσως με σύγκρουση των δύο οδηγών και λίγο πιο κάτω ο Δημολιάνης του το ανταπέδωσε σε ένα όμως σημείο που γλιστρούσε αρκετά με αποτέλεσμα  οι δύο οδηγοί να συγκρουστούν και να πέσουν. Ο Καράκης σηκώθηκε πρώτος και συνέχισε στην δεύτερη θέση αφού μετά την σύγκρουση τους είχε περάσει ο Νικόλαος Τατάνης ενώ ο Δημολιανης δεν κατάφερε να βάλει σύντομα την μοτοσυκλέτα του ξεκινώντας ένα γύρο πίσω από τους δύο πρώτους. Τότε ο Δημολιάνης αποφάσισε να χαλάσει τον αγώνα του Καράκη και τον παρενοχλούσε μέχρι το σημείο να τον πετάξει ξανά κάτω αλλά ευτυχώς η οργάνωση του έβγαλε την μαύρη σημαία και το θέμα έληξε εκεί. Ο Καράκης στην συνέχεια κατάφερε να περάσει τον Τατάνη κερδίζοντας το σκέλος αλλά και τελικά την κατηγορία μετά και την τρίτη θέση που πέτυχε στο πρώτο σκέλος. Με τερματισμούς 5-2 ο Τατάνης ανέβηκε στην δεύτερη θέση του βάθρου με πιο ισχυρή θέση στο δεύτερο σκέλος στην ισοβαθμία του με τον τρίτο τελικά Στούπα 2-5. Πολύ καλή εμφάνιση έκαναν στον αγώνα ο Διονύσης Κονδυλόπουλος και ο βετεράνος Μάνος Λυκίδης.

Αποτελέσματα κατηγορίας ΜΧ1
Α Σκέλος Β Σκέλος

IMG_1583

Ο Ν.Φανουράκης με το μικρό του δίχρονο κατέκτησε την ΜΧ2 στο Αίγιο.

Κατηγορία ΜΧ2
Οι 40 συμμετοχές δημιούργησαν καταστάσεις πρόκρισης στην κατηγορία χωρίζοντας τα δοκιμαστικά την κατηγορία σε δύο γκρουπ, για να προκριθούν τελικά 30 αναβάτες όσες ήταν και οι θέσεις στην μπάρα της εκκίνησης. Όσοι δεν προκρίθηκαν συμμετείχαν χωρίς κατάταξη στην κατηγορία ΜΧ-Expert. Έχοντας δύο πολύ καλές εκκινήσεις ο Νικόλας Φανουράκης “ζορίστηκε” στο πρώτο σκέλος από τους Ηλία Καραγιάννη και Χρήστο Τομαρα που έκαναν τελικά το ένα δύο στο σκέλος αφήνοντας τον Φανουράκη τρίτο, ενώ στο δεύτερο σκέλος ο νεαρός από την Κρήτη κέρδισε σχετικά νωρίς την μάχη της πρώτης θέσης από τον Βαλάντη Λαγούδη κερδίζοντας τελικά τον αγώνα. Στην δεύτερη θέση με τερματισμούς 1-4 τερμάτισε ο νικητής του πρώτου σκέλους Καραγιάννης με τρίτο τον Τομαρά(2-3).Αξιοσημείωτες εμφανίσεις έκαναν επίσης οι Σταύρος Μπουζούκος(5-6) και Μιχαήλ Βαγενάς(6-5).

Αποτελέσματα κατηγορίας ΜΧ2
Α ΣκέλοςΒ Σκέλος

IMG_1845

Δυνατός στον πρώτο αγώνα της Junior ήταν ο Γ.Ευμορφιάδης.

Κατηγορία Junior
Τον πρώτο της επίσημο φετινό αγώνα έκανε η κατηγορία όπου αποτελεί την αφετηρία για μια σύντομη πορεία μέχρι τον αγώνα του Λιτοχώρου όπου θα κριθούν οι τίτλοι για τις Mini και Junior. Πρωταγωνιστές στην κατηγορία οι Γιώργος Ευμορφιάδης και Φραγκίσκος Ζούνηςόπου έκαναν εύκολα το ένα δύο και στα δύο σκέλη τερματίζοντας με αυτήν την σειρά στο σύνολο της ημέρας. Την τρίτη θέση στα σκέλη μοιράστικαν οι Παναγιώτης Αλετράς και Γιώργος Παναγιώτου με τον Αλετρά όμως να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα στο καθοριστικό δεύτερο σκέλος, ανεβαίνοντας έτσι στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Τέταρτος ήταν ο Παναγιώτου με πέμπτο τον περσινό πρωταθλητή της Mini Γρηγόρη Κραμβουσανό και έκτο τον Σπήλιο Πορτοκάλη.

Αποτελέσματα κατηγορίας  Junior
Α Σκέλος Β Σκέλος

IMG_1719

Ο Α.Ανδρέου όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα χάσει αγώνα της Mini φέτος.

Κατηγορία Mini
Ντεμπούτο είχαμε και για την μικρή κατηγορία της Mini όπου ο Ανδρέας Ανδρέου είναι το απόλυτο φαβορί φέτος κάτι που το επιβεβαίωσε και στα δύο σκέλη κερδίζοντας άνετα την πρώτη θέση. Δεύτερος και στα δύο σκέλη τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Ευαγγελόπουλος ενώ την τρίτη θέση του συνόλου κατέλαβε ο Μανώλης Κραμβουσανός με τερματισμούς 5-3. Καλή εμφάνιση έκανε και ο Παναγιώτης Κονοπισόπουλος ενώ στον αγώνα συμμετείχαν και τα αδέρφια Μιχαήλ και Αθηνά Σαραντούδη.

Αποτελέσματα κατηγορίας  Mini
Α Σκέλος Β Σκέλος

Επόμενος αγώνας 26/5/13 Καλαμάτα.

1808 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 2ΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΧ 2024 – ΤΡΙΚΑΛΑ

Στις 20-21/04/2024  διεξάγεται στη Πίστα Motocross ΠΡΙΝΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ «ΜΑΚΗΣ ΚΩΦΟΣ»- ΤΡΙΚΑΛΑ  ο 2ος αγώνας «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTOCROSS 2024». Τον αγώνα...