Τι έγινε πέρσι στην Μεγαλόπολη

IMG_3363

6ος Αγώνας Παν. Πρωτ. ΜΧ, Μεγαλόπολη – Εκπλήξεις και ανατροπές
(Ο αγώνας της Μεγαλόπολης ήταν ο έκτος του πρωταθλήματος και πραγματοποιήθηκε στο δεύτερο μισό, στις 23/9/12).
Ο 6ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στην Μεγαλόπολη επιφύλασσε ευχάριστες εκπλήξεις αλλά και ανατροπές σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες. Το σημαντικότερο γεγονός ήταν η νίκη του Δημήτρη Βαγγελάκου στο πρώτο σκέλος της ΜΧ1 που επισκίασε την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παναγιώτη Κουζή. Την πρώτη του νίκη στην ΜΧ2 πέτυχε ο νεαρός Γιώργος Αρβανίτης  ενώ τις πρώτες τους νίκες πέτυχαν και οι Δημήτρης Τουρατζίδης στην Junior,  ο Γιώργος Χαραλάμπους στα Quad και ο Θανάσης Αργυρόπουλος στην ΟΡΕΝ.

Κάτω από καλό, ζεστό καιρό με πάνω από 100 συμμετοχές και και 1800 θεατές πραγματοποιήθηκε από το σωματείο του Άρη Πεντέλης ο προγραμματισμένος έκτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στην Μεγαλόπολη. Όπως πάντα στον αγώνα  συνέβαλαν η ΔΕΗ και ο Δήμος Μεγαλόπολης προετοιμάζοντας άρτια την πίστα και διαθέτοντας κάθε είδους βοήθειας για να γίνει ακόμα ένας καλός αγώνας στην πιο οργανωμένη πίστα της χώρας μας.Με τόση βοήθεια από τόσους σημαντικούς φορείς θα περιμέναμε να έχει γίνει καλύτερη επιλογή κριτών για την πίστα και να μην βλέπουμε δεκάχρονα παιδάκια να κρατούν κίτρινες σημαίες. Δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που βλέπουμε παιδιά του Δημοτικού να κρατούν σημαίες και να είναι κριτές αλλά ελπίζουμε ότι θα είναι και η τελευταία. Οι αγώνες κύλησαν ευτυχώς χωρίς προβλήματα και εξαιρώντας μια περίπτωση, και χωρίς τραυματισμούς, με άφθονο θέαμα σε όλες τις κατηγορίες κάτι που είχαμε να δούμε αρκετό καιρό.

Στο τέλος του διήμερου έγινε και η παρουσίαση της ελληνικής αποστολής για το Motocross των Εθνών, μια ομάδα που την αγκάλιασε ο κόσμος του ελληνικού motocross όπως θα δείτε σε σχετικό άρθρο μας που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.

Κατηγορία ΜΧ1
Όσο εύκολα κύλησε το πρωτάθλημα για τον Παναγιώτη Κουζή, τόσο δύσκολα πήρε τελικά την νίκη στον προτελευταίο αγώνα, κατακτώντας ταυτόχρονα και το πρωτάθλημα. Αντιμετώπισε μικρά μηχανικά προβλήματα στα δοκιμαστικά του Σαββάτου, του έσπασε το αήττητο στα σκέλη ο ανεβασμένος Δημήτρης Βαγγελάκος  και ο Γιώργος Ηλιόπουλος τον έκανε να δουλέψει σκληρά για να πάρει την νίκη στην Μεγαλόπολη.  Η έκπληξη του αγώνα και ίσως της χρονιάς για την κατηγορία ήταν η νίκη του Δημήτρη Βαγγελάκου στο πρώτο  σκέλος σε ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών. Ίσως, μετά την εξαιρετική εμφάνιση του Βαγγελάκου στον αγώνα του Λιτόχωρου η νίκη  να μην ήταν και τόσο έκπληξη ωστόσο πέτυχε έναν πολύ καλό χρόνο στα δοκιμαστικά του Σαββάτου με 2:02.270 και έσπασε για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια το αήττητο σερί σε σκέλη του Κουζή. Το πρώτο σκέλος όπως είπαμε ήταν ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών, ο Κουζής πήρε την εκκίνηση με τον Ηλιόπουλο να τον ακολουθεί και τον Βαγγελάκο να ξεκινάει μέσα στην πρώτη δεκάδα αλλά γρήγορα να φτάνει στην τρίτη θέση. Στους πρώτους γύρους ένα λάθος του Κουζή επέτρεψε στον Ηλιόπουλο και τον Βαγγελάκο να τον περάσουν και από εκεί και μετά άρχισε μια μεγάλη μάχη με τους τρεις οδηγούς να εναλλάσσουν τις τρεις πρώτες θέσεις αρκετές φορές μεταξύ τους. Λίγο μετά τα μισά του σκέλους ο Βαγγελάκος κάθισε στην τρίτη θέση αφήνοντας τους Κουζή και Ηλιόπουλο να μάχονται μόνοι τους για την πρώτη θέση. Μόλις ο Κουζής εδραιώθηκε στην πρώτη θέση τότε ο Βαγγελάκος πέρασε τον Ηλιόπουλο και τον Κουζή στον τελευταίο γύρο με τέτοιο τρόπο όπου ο πολυπρωταθλητής δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Τρίτος την γραμμή του τερματισμού πέρασε ο Ηλιόπουλος με τέταρτο τον Μανώλη Σκύβαλο που για αδιευκρίνιστους λόγους δεν συμμετείχε στα δοκιμαστικά του Σαββάτου. Πέμπτος τερμάτισε ο Μανώλης Παπαγεωργίου σε μια από τις συχνές του εμφανίσεις σε αγώνα της Μεγαλόπολης ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Μενέλαος Μάρτης. Να πούμε ότι με την δεύτερη θέση που πέτυχε ο Κουζής σε αυτό το σκέλος πήρε τον φετινό τίτλο της ΜΧ1 αφού χρειαζόταν μόλις 18 βαθμούς για να στεφτεί πρωταθλητής.

Στο δεύτερο σκέλος ο Ηλιόπουλος ήταν αυτός που πήρε την εκκίνηση με τον Βαγγελάκο στον τροχό του και τον Κουζή να ξεκινάει λίγο ποιο πίσω αλλά να βρίσκει νωρίς και αυτός όπως ο Βαγγελόκος στο πρώτο σκέλος, τον δρόμο για την τρίτη θέση. Μέτα από μια μικρή μάχη του Βαγγελάκου με τον Ηλιόπουλο το σκέλος διεκδίκησαν ο Κουζής με τον Ηλιόπουλο αφού ο Βαγγελάκος έμεινε πιο πίσω εμφανώς κουρασμένος. Η μάχη ήταν σκληρή στο τελευταίο σκέλος της αγωνιστικής ημέρας κάτω από ζέστη και μέσα σε μια ταλαιπωρημένη πίστα ωστόσο το πάθος των δύο οδηγών για την πρώτη θέση ήταν μεγάλο αφού ο νικητής του σκέλους θα κέρδιζε και τον αγώνα. Στο νήμα ο Κουζής κατάφερε να πάρει το σκέλος κρατώντας πίσω του στους τελευταίους γύρους τον δεύτερο τελικά Ηλιόπουλο. Τρίτος τερμάτισε ο Βαγγελάκος με τέταρτο τον Σκύβαλο που έκανε ένα μοναχικό αγώνα. Η πέμπτη θέση πήγε ξανά στον Παπαγεωργίου με τον Σοφοκλή Μαμμωνά να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα. Στο βάθρο για την κατηγορία ανέβηκε στο πρώτο σκαλί ο πρωταθλητής πλέον Κουζής με δεύτερο τον Βαγγελάκο και τρίτο τον Ηλιόπουλο.

Κατηγορία ΜΧ2
Μετά τον αγώνα του Λιτόχωρου ο Γιώργος Αρβανίτης αποτέλεσε το κέντρο του ενδιαφέροντος για την κατηγορία χάρη στην εντυπωσιακή νίκη του στο πρώτο σκέλος. Αυτή του η νίκη και η ηλικία του των 15 ετών, έκαναν όλους να ψάχνουν αν είναι ο νεότερος αναβάτης που κερδίζει σκέλος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross. Θυμίζουμε ότι ο συνομήλικος του Μανώλης Κρητικός είχε γίνει ο νεότερος αναβάτης που κερδίζει σκέλος στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στα Γιαννιτσά. Στον αγώνα της Μεγαλόπολης ο νεαρός Michael Ivanov έβαλε τέλος σε αυτήν την διαφωνία κερδίζοντας το πρώτο σκέλος της κατηγορίας σε ηλικία 14 ετών.Στον ίδιο αγώνα ο Γιώργος Αρβανίτης έγινε ο νεότερος αναβάτης που κερδίζει αγώνα στην ΜΧ2 και όλο αυτό μαζί δείχνει ότι υπάρχουν στην χώρα μας και γενικότερα στα Βαλκάνια ικανότατοι νεαροί οδηγοί. Ο Ivanov εντυπωσίασε από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου και συνέχισε να εντυπωσιάζει στο πρώτο σκέλος όταν κατάφερε να στρίψει πρώτος μετά την εκκίνηση με το μικρό του δίχρονο. Με εξαιρετικό στυλ και έξυπνη οδήγηση ο νεαρός βούλγαρος κατάφερε να απομακρυνθεί από τον Αρβανίτη που τον καταδίωκε σε ολόκληρο το σκέλος, κερδίζοντας το πρώτο του σκέλος στην ΜΧ2 επί ελληνικού εδάφους. Ο Αρβανίτης τερμάτισε άνετα δεύτερος ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Δημήτρης Κοντολέτας που κέρδισε ακόμα μια μάχη από τον δεύτερο στην βαθμολογία Παναγιώτη Παπίλα που τερμάτισε πέμπτος. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Kristian Krastev που άργησε να βρει τα πατήματα του μέσα στην πίστα ενώ στην έκτη θέση τερμάτισε ο Γιάννης Τουρατζίδης κερδίζοντας στο νήμα την μάχη με τον Μανώλη Κρητικό.

Στο δεύτερο σκέλος ο Νίκος Λυρίου πήρε την εκκίνηση αλλά γρήγορα τον πέρασαν ο Αρβανίτης με τον Κοντολέτα και λίγο αργότερα ο Krastev με τον Παπίλα. Ο Αρβανίτης άρχισε να χτίζει σταδιακά μια διαφορά από τους υπόλοιπους με τον Κοντολέτα και τον Παπίλα να δίνουν ακόμα μια μάχη για τους βαθμούς του πρωταθλήματος. Ο νικητής του πρώτου σκέλους ο Ivanov δεν είχε καλή εκκίνηση αυτήν την φορά και πάσχιζε να ανέβει θέσεις. Προς το τέλος του σκέλους κατάφερε να περάσει στην δεύτερη θέση και να κερδίσει την μάχη με τον συμπατριώτη του Krastev. Ο Αρβανίτης χωρίς προβλήματα πήρε την νίκη σε σκέλος και αγώνα με δεύτερο τον Ivanov και τρίτο τον Κοντολέτα ενώ ο Παπίλας  έδωσε μια δύσκολη μάχη για την τέταρτη θέση με τον πέμπτο τελικά Λυρίου. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Δημήτρης Μπαξεβάνης ενώ στο βάθρο της κατηγορίας ανέβηκαν οι Αρβανίτης, Ivanov και Κοντολέτας πρώτος, δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα. Στην μάχη του πρωταθλήματος ο Κοντολέτας αύξησε την διαφορά του από τον Παπίλα κατά δέκα βαθμούς αφού οι αλλοεθνής αναβάτες δεν βαθμολογούνται(όπως και ο Αρβανίτης που έχει ρουμανικό δελτίο).

Κατηγορία ΜΧ2-2Τ
Η εντυπωσιακή εμφάνιση του Ivanov στην ΜΧ2 τον έφερε άνετα στην πρώτη θέση της κατηγορίας των μικρών δίχρονων με δεύτερο τον γερόλυκο Νεκτάριο Παπαβασιλείου που κέρδισε την μάχη και στα δύο σκέλη με τους πιτσιρικάδες Σαράντη Κουφό και Νικόλα Φανουράκη. Τρίτος τερμάτισε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Μανώλης Κρητικός που είχε προβλήματα στο δεύτερο σκέλος.

Κατηγορία OPEN
Νέος αγώνας νέος νικητής για την κατηγορία με τον Θανάση Αργυρόπουλο να επικρατεί με τερματισμούς 3-1 στα αντίστοιχα σκέλη. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Βασίλης Χρυσοχόος με αποτελέσματα 4-2 ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Νίκος Κριμπούνης(1-8)  που κέρδισε το πρώτο του φετινό σκέλος αλλά είχε αρκετά προβλήματα στο δεύτερο σκέλος(πτώσεις). Προβλήματα είχε και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Κυριάκος Κιουτσουκώστας εγκαταλείποντας στο δεύτερο σκέλος με δανεική μοτοσυκλέτα αφού η δική του είχε προβλήματα.

Κατηγορία Junior
Εκπλήξεις είχαμε και σε αυτήν την κατηγορία με τον Δημήτρη Τουρατζίδη να κερδίζει τον αγώνα(1-2) και το πρώτο του σκέλος για στην κατηγορία αλλά και ο Γιώργος Ευμορφιάδης πήρε την πρώτη του καρό στο δεύτερο σκέλος ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου(3-1). Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Γιώργος Γαβρίλης συμπλήρωσε το βάθρο με τερματισμούς 2-3 συνεχίζοντας να χάνει βαθμούς έναντι του δεύτερου στην κατάταξη Τουρατζίδη.

Κατηγορία Μini
O Γρηγόρης Κραμβουσάνος επέστρεψε στις νίκες και μάλιστα στις διπλές νίκες έναντι του αντιπάλου του στην βαθμολογία Άγγελου Βογιατζή που είχε κερδίσει τους δύο προηγούμενους αγώνες. Κραμβουσάνος και Βογιατζής έκαναν το 1-2 σε σκέλη και σύνολο με τον Σαράντη Μαλακάκη να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου με τερματισμούς 4-3, εκμεταλλευόμενος την εγκατάλειψη από μηχανική βλάβη του Ανδρέα Ανδρέου στο δεύτερο σκέλος.

Κατηγορία Quad – ATV
Παρά τις κακές εκκινήσεις του Γιώργου Καπέλη βρήκε και στα δύο σκέλη τον δρόμο για την πρώτη θέση κερδίζοντας την μάχη με τον Γιώργο Χαραλάμπους. Όμως στο δεύτερο σκέλος μια παράβαση στους κανονισμούς κατά την διαδικασία της εκκίνησης, δεχόμενος βοήθεια από τους μηχανικούς όταν η μοτοσυκλέτα του έσβησε, του επέφερε ποινή ενός λεπτού με αποτέλεσμα να καταταγεί στην τρίτη θέση στο σκέλος και στην δεύτερη στο σύνολο. Με τερματισμούς 2-1 ο Χαραλάμπους πήρε τον πρώτο του φετινό αγώνα με τρίτο τον Θανάση Λάμπρου(3-2).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Φωτοιστορίες Μεγαλόπολης 2012

4015 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ MICHELIN POWER SLICK MOTOGP™ ΚΑΙ MOTO-E™:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Σταθερές επιδόσεις σε μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες. Τα ελαστικά MICHELIN Power Slick MotoGP...