2ος Αγώνας Πρωτ. ΜΧ Ν.Ελλάδος, Καλαμάτα – Αγώνες και ένταση

IMG_2753Το πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος συνεχίστηκε στην Καλαμάτα με έναν αγώνα που πήρε άσχημη τροπή μετά από ένα συμβάν στο δεύτερο σκέλος της ΜΧ2. Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Δημήτρης Κοντολέτας ήταν ο νικητής της φτωχής κατηγορίας Expert, με τους Βερράρο Νίκο στην ΜΧ1, Καραγιάννη Ηλία στην ΜΧ2, Ευμορφιάδη Γιώργο στην Junior και τον Ανδρέα Ανδρεόυ στην Mini να φεύγουν νικητές από τον αγώνα. 

Η πίστα της Καλαμάτας ήταν αυτή που συνέχισε τον θεσμό του πρωταθλήματος Νοτίου Ελλάδος, μια πίστα που έχει δεχτεί πολλές αναβαθμίσεις τα τελευταία χρόνια με σκοπό στο προσεχές μέλλον να είναι έτοιμη  να φιλοξενήσει αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Ωστόσο από ότι φαίνεται όλες αυτές οι μεγάλες αλλαγές έχουν δυσκολέψει αρκετά το πότισμα της πίστας με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη σκόνη σε πολλά σημεία της,  ένα γεγονός που προβλημάτισε στον αγώνα.  Ωστόσο τα αρκετά ατυχήματα που συνέβησαν και προκάλεσαν την διακοπή του αγώνα σε δύο περιπτώσεις, δεν συνέβησαν λόγω σκόνης αλλά αντίθετα στα βρεγμένα σημεία της πίστας.

Το τελευταίο από αυτά τα ατυχήματα ήταν η αιτία να ξεκινήσει ένα ντόμινο αρνητικών εξελίξεων που λίγο έλειψε να τινάξει τον αγώνα στον αέρα. Το γεγονός συνέβη στο δεύτερο σκέλος της κατηγορίας ΜΧ2 όταν μια άσχημη πτώση μετά την εκκίνηση στο μεγάλο άλμα της πίστας προκάλεσε ένα μικρό πανικό στους οργανωτές και λίγο έλειψε να σταματήσει για ακόμα μια φορά ο αγώνας. Η ψυχραιμία τελικά επικράτησε και οι κίτρινες σημαίες βγήκαν για να δώσουν την ομαλή συνέχεια του αγώνα, όμως μερικοί από τους οδηγούς των πρώτων θέσεων δεν σεβάστηκαν την σημαία(μέχρι και προσπέραση είδαμε) που μπορεί να μην πήδηξαν το άλμα όμως δεν έκοψαν παρά την παρότρυνση των κριτών που είχαν μπει ακόμα και μέσα στην πίστα για να κατευθύνουν τους οδηγούς από που θα περάσουν το σημείο. Έξαλλος ο αλυτάρχης του αγώνα, που είχε προειδοποιήσει στην ενημέρωση οδηγών για τον πλήρη σεβασμό της κίτρινης σημαίας, πήρε την μαύρη σημαία και άρχισε στον επόμενο γύρο να την δείχνει στους πρώτους οδηγούς χωρίς όμως να δείχνει τα νούμερα τους. Από εκεί και μετά επικράτησε μια γενικευμένη σύγχυση με τους οδηγούς να μην καταλαβαίνουν τι γίνεται με άλλους να σταματούν και άλλους να συνεχίζουν, ωστόσο ο αγώνας συνεχίστηκε μέσα και έξω από την πίστα.Τελικά, μετά από αρκετά λεπτά και έντονες αντιπαραθέσεις στην γραμματεία του αγώνα ο αγώνας διεκόπη με την διαδικασία της κόκκινης σημαίας αφού η γραμματεία αδυνατούσε με όσα συνέβησαν στον χώρο της να συνεχίσει. Με ολοκληρωμένη την μεγαλύτερη διάρκεια του σκέλους, ο αγώνας μέτρησε όμως με μια περίεργη απόφαση ο αλυτάρχης ακύρωσε τους επτά πρώτους που πέρασαν την γραμμή του τερματισμού στον πρώτο γύρο είτε βγήκαν μετά την μαύρη σημαία είτε δεν βγήκαν.

IMG_2720

Στην ενημέρωση οδηγών έγινε ειδική αναφορά για την κίτρινη σημαία.

Κλείνοντας το περιστατικό που ομολογουμένα στιγμάτισε τον αγώνα, πιστεύουμε ότι λάθος αποφάσεις του παρελθόντος έμαθαν τους οδηγούς να μην σέβονται την κίτρινη σημαία. Κατά την γνώμη μας σωστά βγήκε η μαύρη σημαία αλλά δεν βγήκε με τον σωστό τρόπο και ίσως να αδικήθηκαν ορισμένοι οδηγοί. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να γίνει αντιληπτό πόσο σοβαρή υπόθεση είναι η κίτρινη σημαία, η λειτουργία της και ο σεβασμός σε αυτήν.  Για παράδειγμα θα αναφέρουμε το περιστατικό με τον Παναγιώτη Παπίλα στην Μεγαλόπολη που πήδηξε ένα άλμα σε καθεστώς κίτρινης σημαίας με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με την μοτοσυκλέτα του πεσμένου οδηγού και να σπάσει ο ίδιος το πόδι του.

IMG_2753

Ο Δ.Κοντολέτας κέρδισε τον “αγώνα επίδειξης” της ΜΧ-Expert.

Κατηγορία ΜΧ-Expert
Εκτός από εντάσεις στην Καλαμάτα έγιναν και αγώνες με ίσως πιο ξεχωριστό από αυτούς τον αγώνα της κατηγορίας Expert. Οι πρωταθλητές του 2012 Παναγιώτης Κουζής της ΜΧ1 και Δημήτρης Κοντολέτας της ΜΧ2 θα βρισκόντουσαν στην ίδια κατηγορία κάτι που ανέβασε το ενδιαφέρον στα ύψη. Όμως οι δύο οδηγοί από ότι φαίνεται προτίμησαν να προσφέρουν θέαμα εναλλάσσοντας την πρώτη θέση σε στροφές και αέρα χαρίζοντας μοναδικές εικόνες στο κοινό. Ανάμεσα τους και ο Γιώργος Γεωργούσης που βρέθηκε και ανταποκρίθηκε  στο παιχνίδι της πρώτης θέσης κατακτώντας μάλιστα το πρώτο σκέλος. Λόγω τον μόλις έξι συμμετοχών οι οργανωτές αποφάσισαν να ενώσουν την κατηγορία με την ΜΧ1 στο δεύτερο σκέλος όπου και πάλι είχαμε αγώνα επίδειξης από τους δύο πρωταθλητές. Στο τέλος της ημέρας ο Κοντολέτας(2-1) ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με τον Γεωργούση(1-3) στην δεύτερη θέση και τον Παναγιώτη Κουζή (3-2) στην τρίτη.

Αποτελέσματα ΜΧ-Expert
Α Σκέλος Β Σκέλος

IMG_2561

Ο Ν.Βερράρος επέστρεψε στα δίχρονα και πήρε την νίκη στην ΜΧ1.

Κατηγορία ΜΧ1
Με σταθερούς τερματισμούς ο τοπικός Νίκος Βερράρος(2-2) κατάφερε να επικρατήσει την κατηγορία κερδίζοντας αρκετές μάχες στον δρόμο του για τις δύο δεύτερες θέσεις. Αντίθετα οι δύο νικητές στα σκέλη Νίκος Σωτηρόπουλος και Κώστας Καράκης έκαναν λάθη στα σκέλη που δεν κέρδισαν, με αποτέλεσμα να χάσουν το πρώτο σκαλί του βάθρου. Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Καράκης αγωνίστικε με πρόβλημα στον καρπό παρόλα αυτά πήρε την δεύτερη θέση στο σύνολο μετά την νίκη του στο δεύτερο σκέλος και μια τέταρτη θέση στο πρώτο. Στην τρίτη θέση του βάθρου βρέθηκε ο Σωτηρόπουλος κερδίζοντας άνετα το πρώτο σκέλος   και τερματίζοντας τέταρτος στο δεύτερο μετά από πτώση. Ακόμα μια καλή εμφάνιση έκανε ο Νίκος Τατάνης(3-3) καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση ενώ όμορφες ήταν οι μάχες του πέμπτου Γιώργου Γούναρη και του έκτου Αλέκου Καρανάση.

Αποτελέσματα ΜΧ1
Α Σκέλος – Β Σκέλος

IMG_2651

Ο Ηλίας Καραγίαννης έμαθε στην απονομή ότι κέρδισε τελικά την ΜΧ2.

Κατηγορία ΜΧ2
Στην επεισοδιακή κατηγορία όπως εξελίχθηκε εκτός από προβλήματα είχαμε πολλές συμμετοχές και έντονο συναγωνισμό στο πρώτο σκέλος. Την μάχη του πρώτου σκέλους κέρδισε ο Χρήστος Τομαράς που οδήγησε από την αρχή τον αγώνα  και απαλλάχτηκε  εύκολα από την πίεση του Ηλία Καραγιάννη όταν είχε μια πτώση. Για όλες τις υπόλοιπες θέσεις έγιναν δυνατές μάχες που έφεραν και προβλήματα με πτώσεις που όπως είπαμε δημιούργησαν αρνητικές εξελίξεις στο δεύτερο σκέλος αλλά προκάλεσαν και την επανεκκίνηση του πρώτου σκέλους. Στο τέλος της ημέρας ο Ηλίας Καραγίαννης ήταν αυτός που πήρε τα καλύτερα αποτελέσματα(4-3) κερδίζοντας τον αγώνα με δεύτερο τον Σταύρο Μπουζούκο(8-2) και τρίτο τον νικητή του δεύτερου σκέλους Αλέξανδρο Αλεξάκη(14-1). Ο  Τομαράς(1-0) κατετάγη τέταρτος με πέμπτο τον άτυχο στο δεύτερο σκέλος(πτώση) Νικόλα Φανουράκη(2-10) και έκτο τον Βασίλη Χρυσοχόο(3-0).

Αποτελέσματα ΜΧ2
Α Σκέλος – Β Σκέλος

IMG_3341

Το ψηλό παιδί από την Κόρινθο ο Γ.Ευμορφιάδης εντυπωσιάζει στην Junior.

Κατηγορία Junior
Μετά την εύκολη επικράτηση του, στον προηγούμενο αγώνα στο Αίγιο, ο Γιώργος Ευμορφιάδης δεν δυσκολεύτηκε να επαναλάβει την διπλή νίκη και στην Καλαματά κερδίζοντας άνετα και τα δύο σκέλη.  Καλή εμφάνιση αλλά και αρκετό έδαφος έχουν να καλύψουν σε σχέση με τον πρώτο ο Γιώργος Παναγιώτου(2-2) που πήρε την δεύτερη θέση με τον τρίτο Δημήτρη Μπάκα (3-3). Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Φώτης Κόλλιας(4-4) ενώ όμορφες ήταν οι μάχες του Νίκου Τσουρέκη(6-5) με τον Σπήλιο Πορτοκάλη(5-0).

Αποτελέσματα Junior
Α Σκέλος – Β Σκέλος

IMG_3393

Ο Α.Ανδρέου προετοιμάζεται έντονα για τον αγώνα του πανελληνίου στο Λιτόχωρο που θα γίνει σε περίπου δύο μήνες.

Κατηγορία Mini
Άνετη ήταν και η επικράτηση του Ανδρέα Ανδρέου στα δύο σκέλη της Mini και σίγουρα θα είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του πανελλήνιου τίτλου σε περίπου δύο μήνες στο Λιτόχωρο. Ανοδική πορεία παρουσίασε  ο Γίαννης Ευμαρφιάδης(2-2)  που πήρε την δεύτερη θέση ενώ  στον πρώτο του φετινό αγώνα ο Αναστάσιος Αλειφερόπουλος(4-3) πήρε την τρίτη θιέση. Άτυχος και στα δύο σκέλη με πτώσεις και προβλήματα για τον τέταρτο τελικά Κων/νο Ευαγγελόπουλο(3-5) ενώ η Αθηνά Σαραντούδη(5-4) πήρε την πέμπτη θέση μπροστά από τον αδερφό της Μιχάλη(7-6).

Αποτελέσματα Mini
Α Σκέλος – Β Σκέλος

Επόμενος αγώνας 30/6/13 Άργος.

1816 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – Π.ΚΟΥΖΗΣ ΚΑΙ Μ.ΚΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΕ ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ!

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 συνεχίστηκε στο Πρίνος Τρικάλων για τον δεύτερο του γύρο, όπου...