4ος Αγώνας Παν. Πρωτ. ΜΧ – Π.Κουζής και Δ.Κοντολέτας κερδίζουν στο Λιτόχωρο

IMG_3511To Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross πέρασε από το Λιτόχωρο για τον τέταρτο γύρο του θεσμού, πριν την καθιερωμένη ανάπαυλα του καλοκαιριού. Κάτω από λίγη ζέστη λίγο κρύο, ήλιο και βροχή οι Παναγιώτης Κουζής(ΜΧ1), Δημήτρης Κοντολέτας(ΜΧ2), Γιώργος Καπέλης(Quad) και Νικόλας Φανουράκης(ΜΧ2Τ) συνέχισαν την νικηφόρα πορεία τους ενώ ο Νίκος Μαργαρίτης κέρδισε την ΟΡΕΝ. 

Ο αγώνας του Λιτοχώρου δεν πραγματοποιήθηκε την καθιερωμένη περίοδο που τον έχουμε συνηθίσει δηλαδή μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα αλλά φέτος ήταν ο τελευταίος αγώνας πριν το καλοκαίρι. Βέβαια, η συγκεκριμένη πίστα θα φιλοξενήσει και τον αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross των κατηγοριών Mini και Junior σε κάτι λιγότερο από δύο μήνες όποτε υπάρχει έντονη δραστηριότητα και υποχρεώσεις αυτό το διάστημα από τους ανθρώπους της πίστας. Ο ΣΥ.ΜΟ.ΛΙ.Π και ο Δημήτρης Κουτρούλιας όπως πάντα έφεραν την διοργάνωση στα γνωστά καλά επίπεδα που μας έχουν συνηθίσει και ξεπέρασαν δύσκολα προβλήματα όπως η βλάβη του ποτιστικού συστήματος της πίστας το Σάββατο που αναγκαστικά έφερε το πρόγραμμα αρκετά πιο πίσω. Πολλές συμμετοχές, αρκετοί θεατές λίγο άστατος αλλά όχι ενοχλητικός καιρός και όμορφος συναγωνισμός συνέθεσαν την εικόνα του αγώνα.

Ο Π.Κουζής σε στιγμές απόλαυσης.

Ο Π.Κουζής σε στιγμές απόλαυσης.

Κατηγορία ΜΧ1
Το ίδιο τέλος αλλά με λίγο διαφορετικό σενάριο είχαμε στο Λιτόχωρο για την μεγάλη κατηγορία όπου ο Παναγιώτης Κουζής έχασε τις πρώτες του φετινές εκκινήσεις και χρειάστηκε να κάνει προσπεράσεις για να πετύχει την τρίτη του φετινή διπλή νίκη.  Στο πρώτο σκέλος ο Γιώργος Γεωργούσης μπήκε δυναμικά στον αγώνα, δεν άφησε τον Κουζή να στρίψει πρώτος και δεν έκλεισε το γκάζι στην αμέσως επόμενη στροφή όταν προσπάθησε να τον περάσει ο Γιώργος Ηλιόπουλος. Ο Ηλιόπουλος είχε μια πτώση με ελαφρό τραυματισμό ενώ ο Γεωργούσης οδήγησε για περίπου ένα γύρο τον αγώνα έχοντας πίσω του τον Κουζή με τον Μανώλη Σκύβαλο. Σύντομα τον δρόμο για τις πρώτες θέσεις βρήκαν τόσο ο Κουζής όσο και ο Σκύβαλος αλλά και ο Δημήτρης Βαγγελάκος που δεν είχε ξεκινήσει καλά. Η πρώτη τριάδα δεν άλλαξε μέχρι και τον τερματισμό με τον Μενέλαο Μάρτη να κάνει έναν εξαιρετικό αγώνα και να ανεβαίνει στην τέταρτη θέση και τον Δημήτρη Μπαξεβάνη με τον σκοπιανό Goce Tomovski να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα. Στο δεύτερο σκέλος ο Ηλιόπουλος ήταν αυτός που πήρε την εκκίνηση έχοντας τον Βαγγελάκο και τον Κουζή πίσω του. Ο Κουζής πέρασε τον Βαγγελάκο και με μια όμορφη κίνηση απέτρεψε τον Βαγγελάκο να του ανταποδώσει και επιχείρησε προσπέραση στον Ηλιόπουλο με επιτυχία. Ο Ηλιόπουλος σταμάτησε στα pits για να του αφαιρέσουν τον επίδεσμο που του είχαν βάλει μετά το πρώτο σκέλος μένοντας αρκετά πίσω με αποτέλεσμα να τον περάσουν αρκετοί οδηγοί. Προς το τέλος ο αγώνας απέκτησε ενδιαφέρον όταν ο Βαγγελάκος έφερε στο οπτικό του πεδίο τον Κουζή. Τότε τα αίματα άναψαν και οι δύο οδηγοί κατέβασαν το γυρολόγιο τους όμως ο Κουζής κατάφερε να ελέγξει τον αγώνα και να πάρει την τρίτη του φετινή νίκη. Ο Βαγγελάκος με τερματισμούς 3-2 πήρε την δεύτερη θέση στο Λιτόχωρο ενώ ο Μανώλης Σκύβαλος(2-3) έμεινε στην τρίτη θέση μετά από κακή εκκίνηση στο δεύτερο σκέλος. Η τέταρτη θέση στο σύνολο πήγε στον Μπαξεβάνη(5-4) με τον Νίκο Λυρίου(7-5) να καταλαμβάνει την πέμπτη θέση μπροστά από τον έκτο Tomovski(6-6). Δυστυχώς το καλό αποτέλεσμα του Μάρτη στο πρώτο σκέλος συνοδεύτηκε από άσχημη πτώση με τραυματισμό στο δεύτερο σκέλος, ευχόμαστε περαστικά σε αυτόν αλλά και σε όσους τραυματίστηκαν γενικά στον αγώνα.

Η μάχη για την πρώτη θέση μεταξύ των Δ.Κοντολέτα #92 και Γ.Αρβανίτη #711 ήταν μικρή σε διάρκεια και μεγάλη σε ένταση.

Η μάχη για την πρώτη θέση μεταξύ των Δ.Κοντολέτα #92 και Γ.Αρβανίτη #711 ήταν μικρή σε διάρκεια και μεγάλη σε ένταση.

Κατηγορία ΜΧ2
Με ανεβασμένη ψυχολογία από την κατάκτηση της κατηγορίας MX-Expert μια εβδομάδα πριν  στην Αλεξανδρούπολη  για το Βορείου Ελλάδος, ο Γιώργος Αρβανίτης κυνήγησε την νίκη στην κατηγορία από τον περσινό πρωταθλητή και πρωτοπόρο της βαθμολογίας Δημήτρη Κοντολέτα. Στο πρώτο σκέλος οι Κοντολέτας, Μανώλης Κρητικός και Γιώργος Αρβανίτης έφυγαν μπροστά μετά την εκκίνηση και γρήγορα ο Αρβανίτης έκανε την κίνηση του στον Κρητικό για να επακολουθήσει μια έντονη μάχη για την πρώτη θέση με τον Κοντολέτα. Ο “GoGo” κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση, την κράτησε όμως, μόλις λίγα λεπτά αφού  μια πτώση τον έστειλε στις πιο πίσω θέσεις. Από εκεί και μετά το πεδίο ήταν καθαρό για ακόμα μια νίκη του Κοντολέτα που άφησε σε ελεγχόμενη απόσταση τον Κρητικό στην δεύτερη θέση και ακόμα πιο πίσω τον Γιάννη Τουρατζίδη στην τρίτη.Το δεύτερο σκέλος έγινε υπό βροχή με τον Αλέξανδρο Γεωργαντά να παίρνει την εκκίνηση και να οδηγεί το σκέλος. Στους πρώτου γύρους όμως και πάλι ο Κοντολέτας πέρασε μπροστά με τον Αρβανίτη να τον ακολουθεί λίγο πιο πίσω ενώ ο Κρητικός αντιμετώπιζε προβλήματα με την μοτοσυκλέτα του και προσπαθούσε να τερματίσει το σκέλος. Στον συνεχώς εναλλασσόμενο τερέν λόγω της βροχής, το λάθος θα έκρινε και το αποτέλεσμα όμως οι δύο πρώτοι παρέμειναν σταθεροί, τερματίζοντας στις θέσεις που οδήγησαν σχεδόν σε ολόκληρο το σκέλος. Στο τέλος της ημέρας ο Κοντολέτας(1-1) κέρδισε ακόμα έναν αγώνα και απέκτησε σημαντικό βαθμολογικό προβάδισμα  από τον δεύτερο της βαθμολογίας Κρητικό που έχασε πολλούς βαθμούς στο δεύτερο σκέλος. Στην δεύτερη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Αρβανίτης(4-2) με τον Κρητικό(2-5) να ακολουθεί στην τρίτη θέση, τον Τουρατζίδη(3-4) στην τέταρτη, τον Γεωργαντά(5-3) στην πέμπτη και τον Χρήστο Λουμπουτσκό(6-8) στην έκτη θέση. Να πούμε ότι δευτεραθλητής του περσινού πρωταθλήματος  Παναγιώτης Παπίλας δεν αγωνίστηκε λόγω του τραυματισμού του στον προηγούμενο αγώνα στην Μεγαλόπολη.

Κατηγορία ΜΧ2Τ
Με ελάχιστες συμμετοχές(μόνο δύο) στην υπό κατηγορία της ΜΧ2, ο Νικόλας Φανουράκης παρέμεινε αήττητος με δεύτερο τον Αργύρη Τσιάκο.

IMG_4203

Το βάθρο της ΟΡΕΝ.

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Με ονόματα όπως του βετεράνου πολυπρωταθλητή Σταμάτη Λυρίου και του νικητή του περσινού αγώνα της κατηγορίας στο Λιτόχωρο Νίκου Μαργαρίτη αλλά και του νικητή του πρώτου αγώνα στην Χαλκίδα Δημήτρη Στούπα που επέστρεψε στο πρωτάθλημα, η επικράτηση για την πρώτη θέση ήταν μια δύσκολη διαδικασία. Στο πρώτο σκέλος ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Σταμάτης Δημολιάνης με τον περσινό πρωταθλητή Κυριάκο Κιουτσουκώστα έδωσαν μάχη με τον τελικό νικητή του σκέλους Μαργαρίτη ενώ ο Λυρίου αντιμετώπισε πρόβλημα με το πίσω ελαστικό του τερματίζοντας τελικά ένατος. Στο δεύτερο σκέλος ο Δημολιάνης μπήκε τραυματισμένος μετά από πτώση στα δοκιμαστικά ενώ αντίθετα ο Λυρίου δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στο να κερδίσει το σκέλος μπροστά από τους Μαργαρίτη και Κιουτσουκώστα. Με τερματισμούς 1-2 ο Μαργαρίτης ήταν και φέτος ο νικητής του αγώνα στο Λιτόχωρο αφήνοντας δεύτερο τον Λυρίου(9-1) και τρίτο τον Κιουτσουκώστα(3-3). Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Νίκος Κριμπούνης(5-4) με πέμπτο τον Στούπα(4-5) και έκτο τον Δημολιάνη(2-0) που εγκατέλειψε τελικά στο δεύτερο σκέλος.

IMG_3847

Ο Γ.Καπέλης πετάει με το Quad του όπως ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον στην Ελλάδα.

Κατηγορία Quad
Οδηγώντας στο γνωστό καλό του επίπεδο ο Γιώργος Καπέλης δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει και τα δύο σκέλη της κατηγορίας κερδίζοντας τελικά τον αγώνα. Θα πρέπει όμως να έχει τον νου του στον δεύτερο Γιώργο Χαραλάμπους(2-2) που είναι ιδιαίτερα γρήγορος στο έδαφος ενώ υστερεί στα άλματα όπου ο Καπέλης κυριαρχεί στην κατηγορία. Την τρίτη θέση στα σκέλη μοιράστηκαν οι Τριανταφύλου Απόστολος και Στυλιανός Τσίγκος με τον Τσίγκο να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου και τους Τριανταφύλλου και Κων/νο Ντούζο να ακολουθούν. Άτυχος ο Αλέκος Κατσινέλης που εγκατέλειψε από μηχανική βλάβη στο δεύτερο σκέλος ενώ βρισκόταν στην τρίτη θέση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας Παν. Πρωτ. ΜΧ Mini-Junior, 28/7/13 Λιτόχωρο)

Επόμενος αγώνας Παν. Πρωτ. ΜΧ, 7-8/09/13 Πτολεμαΐδα.

1816 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – Π.ΚΟΥΖΗΣ ΚΑΙ Μ.ΚΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΕ ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ!

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 συνεχίστηκε στο Πρίνος Τρικάλων για τον δεύτερο του γύρο, όπου...