Red Bull X Fighters – Ο Higashino άφησε άφωνο τον Pages(video)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο τοπικός ήρωας, Ιάπωνας Taka Higashino, κέρδισε τον πρώτο αγώνα Red Bull X-Fighters στην καριέρα του, αφήνοντας έκπληκτο τον πρωτοπόρο του φετινού Red Bull X-Fighters World Tour, Tom Pages, σε έναν αγώνα γεμάτο συγκινήσεις. Μπροστά από το κάστρο της Οσάκα, το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο της σπουδαιότερης διοργάνωσης freestyle motocross στην Ανατολική Ασία παρακολούθησαν 11.000 θεατές.

Οσάκα (Ιαπωνία) – Ο Ιάπωνας Taka Higashino κατάφερε να πετύχει μία εντυπωσιακή νίκη, η οποία αναστάτωσε τον Tom Pages, στην πρώτη στάση που έγινε ποτέ στον θεσμό του Red Bull X-Fighters στην Ιαπωνία. Έτσι έδωσε στο κοινό της πατρίδας του, μία φανταστική πρώτη γεύση για την ουσία του freestyle motocross, με μία αναπάντεχη νίκη απέναντι στον Γάλλο rider και τις τρομερές φιγούρες του. Ο Αμερικανός Adam Jones πήρε την τρίτη θέση στην Osaka και έτσι για άλλη μια φορά αυτή τη σεζόν, αναδείχθηκε ακόμη ένας διαφορετικός νικητής. Πάντως ο Pages εξακολουθεί να προηγείται στην βαθμολογία του Red Bull X-Fighters World Tour, καθώς οδεύουμε για την επόμενη στάση, στη Μαδρίτη, τον ερχόμενο μήνα.

Σε μία βραδιά με ιδιαίτερη αναφορά στις παραδόσεις της Ιαπωνίας, ο Higashino είχε την υποστήριξη του ενθουσιώδους κοινού σε κάθε του άλμα ξεκινώντας από τα προημιτελικά, περνώντας στα ημιτελικά και μέχρι τον μεγάλο τελικό κόντρα στον Pages. Αφού κυριάρχησε στα επίσημα δοκιμαστικά της Παρασκευής, ο Γάλλος ήταν το μεγάλο φαβορί για τη νίκη στα τελικά σκέλη, όπου οι αναβάτες πηδούσαν άλματα τριάντα μέτρων σε απόσταση και δεκαπέντε μέτρων σε ύψος, ενώ παράλληλα εκτελούσαν φιγούρες ενάντια στους νόμους της βαρύτητας. Όμως ο 28χρονος Ιάπωνας πραγματοποίησε τον αγώνα της ζωής του. Ο Higashino μεγάλωσε σε απόσταση μόλις 15 λεπτών από τη μαγευτική περιοχή του κάστρου της Osaka, στους κήπους του Nishinomaru. Εδώ και εφτά χρόνια όμως άφησε την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Οσάκα, με προορισμό την “Μέκκα” του παγκόσμιου FMX, την Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Πλέον, με το επίτευγμά του αυτό το περασμένο Σάββατο, έγινε ήρωας για τους Ιάπωνες.

«Αδυνατώ να το πιστέψω», είπε ο Higashino αμέσως μόλις κέρδισε τον συγκλονιστικό τελικό απέναντι στον Pages, με ένα σκορ 3 – 2. Τον αγώνα παρακολούθησε ο δήμαρχος της Οσάκα, Toru Hashimoto και άλλα μέλη των τοπικών Αρχών. «Ο Tom κι εγώ είχαμε έναν σπουδαίο τελικό. Δεν πίστευα ότι θα κέρδιζα. Είναι τιμή μου να κερδίζω εδώ». Ο Pages είχε μία ακόμη εντυπωσιακή επίδοση και κέρδισε το βραβείο Swatch Best Move, για το τρικ Double Nac Indian Whip που ξετρέλανε το κοινό. Παράλληλα εκτέλεσε τέλεια το «The Flair», το «The Volt» και το «The Special Flip». Ήταν μια απογοητευτική βραδιά για τον περσινό πρωταθλητή Levi Sherwood από τη Νέα Ζηλανδία, και τον πρωταθλητή του 2011, Dany Torres από την Ισπανία – και οι δυο τους αποκλείστηκαν άδοξα στα προημιτελικά. «Δε μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο από αυτό. Ήταν σχεδόν ό,τι καλύτερο μπορώ να κάνω», δήλωσε ο Pages. Ο Ιάπωνας Daisuke Suzuki πήρε τη δέκατη θέση στο ντεμπούτο του στον θεσμό.

Αποτελέσματα του RedBullXFightersστην Οσάκα:

  1. Taka Higashino (ΙΑΠ)
  2. Thomas Pages (ΓΑΛ)
  3. Adam Jones (ΗΠΑ)
  4. Rob Adelberg (ΑΥΣ)
  5. Levi Sherwood (ΝΖΛ)
  6. Dany Torres (ΙΣΠ)
  7. Javier Villegas (ΧΙΛ)
  8. David Rinaldo (ΓΑΛ)
  9. Josh Sheehan (ΑΥΣ)
  10. Daisuke Suzuki (ΙΑΠ)

Συνολική Κατάταξη

  1. Pages 325 (ΓΑΛ)
  2. Adelberg 265 (AYS)
  3. Torres 245 (ΙΣΠ)
  4. Sherwood 190 (ΝΖΛ)
  5. Higashino 165 (ΙΑΠ)
  6. Sheehan 110 (ΑΥΣ)
  7. Jones 110 (hpa)
  8. Rinaldo 105 (ΓΑΛ)
  9. Villegas 85 (ΧΙΛ)
  10.  Melero 60 (ΙΣΠ)
3996 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO “BEHIND THE GATE”…ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ “0” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ!

Η σειρά ντοκιμαντέρ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP ξεκινάει το 2024 με το πρώτο επεισόδιο πρόλογος...