O Jeffrey Herlings στην Αμερική;

Ο περσινός πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross MX2 Jeffrey Herlings, δήλωσε την επιθυμία του να αγωνιστεί στο αμερικανικό πρωτάθλημα την νέα χρονιά αν δεν αλλάξουν οι κανονισμοί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Herlings βρέθηκε μπλεγμένος ανάμεσα στους νέους κανονισμούς της Youthstream-FIM που τον υποχρεώνουν να αλλάξει κατηγορία το 2014.

Στην προσπάθεια της  να τονώσει της συμμετοχές στην μεγάλη κατηγορία της ΜΧ1 η Youthstream σε συνεργασία με την FIM, προχώρησε τα τελευταία χρόνια σε νέους κανονισμούς που κυρίως αναγκάζουν αναβάτες της ΜΧ2 να ανέβουν στην κατηγορία ΜΧ1. Η υποχρεωτική αποχώρηση από την ΜΧ2 στην ηλικία των 23 ετών αλλά και μετά την κατάκτηση δύο τίτλων έχει φέρει πολλούς οδηγούς εκτός του παγκοσμίου πρωταθλήματος αφού αδυνατούν να βρουν ομάδα στην ΜΧ1. Ανάμεσα τους θα προστεθεί και ο Jeffrey Herlings άμα πάρει φέτος τον δεύτερο του τίτλο στην ΜΧ2, όχι γιατί δεν θα μπορέσει να βρει ομάδα στην ΜΧ1 αλλά γιατί είναι μόλις 18 ετών και έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί και δεν είναι έτοιμος για την ΜΧ1. Σε πρόσφατες δηλώσεις του μάλιστα είπε ότι αν ο κανονισμός δεν αλλάξει την ερχόμενη Τετάρτη όπου θα συζητηθεί το θέμα από την FIM, για το 2014 δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να αγωνιστεί στο αμερικανικό πρωτάθλημα της Lites.

Από ότι φαίνεται οι νέοι κανονισμοί δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από ότι δίνουν λύσεις. Η μπάρα εξακολουθεί να μην γεμίζει στην ΜΧ1 ενώ ταλαντούχοι οδηγοί και παγκόσμιοι πρωταθλητές οδηγούνται στο αμερικανικό εθνικό πρωτάθλημα δίνοντας του μεγαλύτερη αίγλη από το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η μετάβαση του Jeffrey Herlings θα είναι μια μεγάλη απώλεια για το παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτι που γνωρίζει τόσο η Youthstream όσο και η FIM και όπως διαφαίνεται δεν θα αφήσουν να συμβεί

4025 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
BIKEN…TO NEO E-BIKE ΤΗΣ SHERCO!

Το BIKEN της Sherco, είναι ένα ευέλικτο ηλεκτρικό ποδήλατο για διασκέδαση σε όλα τα εδάφη.Κατακτήστε...