3ος Αγώνας Πρωταθλήματος ΜΧ Ν.Ελλάδος, Άργος – Καυτός αγώνας

IMG_4732Ο 3ος αγώνας του Πρωταθλήματος ΜΧ Νοτίου Ελλάδος στο Άργος μπορεί να έγινε στα μέσα του καλοκαιριού όμως καυτές ήταν μόνο οι μάχες σε όλες τις κατηγορίες του αγώνα αφού ο καιρός ήταν σχετικά καλός για την εποχή. Ο Δημήτρης Κοντολέτας(φωτό) κέρδισε την Expert ενώ επέστρεψαν στις νίκες ο Κώστας Καράκης στην ΜΧ1 και ο Νικόλας Φανουράκης στην ΜΧ2. Την πρώτη του νίκη πέτυχε ο Γιώργος Παναγιώτου στην Junior με τον Ανδρέα Ανδρέου να παραμένει αήττητος στην Mini.

Ο καιρός με την ελαφρά συννεφιά κατά περιόδους βοήθησε να εξελιχθούν όμορφοι αγώνες στο Άργος, αυτό όμως δεν προέτρεψε τους αγωνιζόμενους να ξεπεράσουν τις 70 συμμετοχές με τους θεατές να είναι ελάχιστοι. Ίσως να επηρέασαν και “τα μπάνια του λαού” που έχουν ξεκινήσει και αντιμετωπίσαμε στην εθνική οδό κατά την επιστροφή μας. Υπήρχε κάποιος προβληματισμός από τους διοργανωτές που μείωσαν και το μήκος της πίστας λόγω των λίγων συμμετοχών,  πάντως για  την συγκεκριμένη περίοδο ο αριθμός των συμμετοχών θα πρέπει να θεωρείτε ικανοποιητικός. Η οργάνωση κυμάνθηκε σε καλά επίπεδα με μόνο πρόβλημα την καθυστέρηση των αποτελεσμάτων  που χάλασε το γιορτινό κλίμα που υπάρχει σε κάθε απονομή του Argos Motocross Parl.

Κατηγορία ΜΧ-Expert
Με μόλις πέντε συμμετοχές συνεχίστηκε το πρωτάθλημα μιας προβληματικής όπως αποδεικνύεται κατηγορίας, που για να υπάρξει θέαμα, στο Άργος προσαρτήθηκε στα σκέλη της κατηγορίας ΜΧ1  με ξεχωριστή όμως κατάταξη. Λίγες συμμετοχές αλλά μεγάλο ενδιαφέρον αφού οι γρηγορότεροι οδηγοί του αγώνα κατάφεραν να δημιουργήσουν κλίμα ανταγωνισμού από τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά. Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Κοντολέτας πάνω σε μια Yamaha YZF 450 και όχι στην μικρότερη των 250 κ.εκ. που τον έχουμε συνηθίσει τα βρήκε δύσκολα από τον Γιώργο Γεωργούση που μπορούμε να πούμε ότι είναι τοπικός αναβάτης αν και Κορίνθιος. Ο Κοντολέτας δύσκολα κατάφερε να πάρει τον πρώτο χρόνο στα δοκιμαστικά από τον Γεωργούση και δυσκολεύτηκε να κερδίσει το πρώτο σκέλος όπου ο Γεωργούσης τον καταδίωκε συνεχώς από την δεύτερη θέση. Στο δεύτερο σκέλος ο Γεωργούσης αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με το χέρι του ωστόσο κατάφερε να πάρει την εκκίνηση αλλά γρήγορα πέρασε στην πρώτη θέση ο Κοντολέτας κερδίζοντας από εκεί και μετά άνετα το σκέλος και τον αγώνα. Η έκπληξη του αγώνα ο Γεωργούσης τερμάτισε στην δεύτερη θέση σε μια εμφάνιση που συζητήθηκε. Πολύ καλά και γρήγορα οδήγησε και στα δύο σκέλη ο τοπικός Σοφοκλής Μαμμωνάς καταλαμβάνοντας και στα δύο σκέλη άνετα την τρίτη θέση. Τέταρτος στο σύνολο ήταν ο Θεμιστοκλής Κοσμάς με πέμπτο τον Θανάση Αργυρόπουλο.

IMG_4801

Ο Δ.Κοντολέτας κέρδισε την MX-Expert στο Άργος πάνω σε μια YZF450.

Αποτελέσματα Άργους, κατηγορίας ΜΧ-Expert

Α ΣκέλοςΒ Σκέλος

Κατηγορία ΜΧ1
Μετά την επεισοδιακή νίκη του στο Αίγιο ο Κώστας Καράκης ξεπέρασε ένα τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε στον αγώνα της Καλαμάτας και επέστρεψε στις νίκες στο Άργος. Στο πρώτο σκέλος βρέθηκε σχετικά νωρίς πρώτος στην κατηγορία ενώ στο δεύτερο μετά από κακή εκκίνηση χρειάστηκε να κάνει αρκετές προσπεράσεις μέχρι και τους τελευταίους γύρους για να πάρει την πρώτη θέση. Δεύτερος και στα δύο σκέλη ήταν ο επανεμφανιζόμενος στους αγώνες Δημήτρης Κεραμιδάς όπου και αυτός έδωσε αρκετές μάχες. Με τερματισμούς 5-3 ο Νίκος Τατάνης ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου με τους Βασίλη Τσεκούρα και Γιώργο Γούναρη να ακολουθούν τέταρτος και πέμπτος αντίστοιχα.

IMG_4923

Ο Κ.Καράκης πέτυχε την δεύτερη φετινή νίκη του στην ΜΧ1.

Αποτελέσματα Άργους, κατηγορίας ΜΧ1

Α ΣκέλοςΒ Σκέλος

Κατηγορία ΜΧ2
Όπως πάντα η κατηγορία παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον με τις πολλές μάχες και ένταση που προσφέρει κάτι που δεν έλειψε και στον αγώνα του Άργους. Η έκπληξη αυτής της κατηγορίας ήταν ο Γιάννης Ρηγόπουλος που κατάφερε να βρεθεί και στα δύο σκέλη μπροστά και να παλέψει για τις πρώτες θέσεις. Μάλιστα στο πρώτο σκέλος οδήγησε στην πρώτη θέση για αρκετή ώρα μέχρι να τον περάσει ο Νικόλας Φανουράκης. Ο Κρητικός αναβάτης κατάφερε να πάρει και το δεύτερο σκέλος παρά το γεγονός ότι δεν είχε ιδανική εκκίνηση και αντιμετώπισε πρόβλημα με σκασμένο πίσω ελαστικό στο τέλος του σκέλους. Με τερματισμούς 3-2 ο Ρηγόπουλος ανέβηκε στην δεύτερη θέση του βάθρου ενώ ο Χρυσοβαλάντης Λαγούδης είδε επιτέλους την τύχη του να αλλάζει μετά από δύο καταστροφικούς αγώνες σε Αίγιο και Καλαμάτα. Πήρε την δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος μετά την πτώση του Ρηγόπουλου και στρίβοντας πρώτος στην εκκίνηση του δεύτερου απέφυγε πιθανά προβλήματα πετυχαίνοντας έτσι τερματισμούς 2-3 για την τρίτη θέση του βάθρου. Σε χαμηλούς ρυθμούς κινήθηκε ο τέταρτος Χρήστος Τομαράς(4-4) μετά από μέτριες και κακές εκκινήσεις, αντίθετα με τον πέμπτο Παναγιώτη Πιλάλα(6-5) που ανεβάζει ρυθμό από αγώνα σε αγώνα.

IMG_5156

Ο Ν.Φανουράκης οδήγησε για την νίκη και στα δύο σκέλη της ΜΧ2.

Αποτελέσματα Άργους, κατηγορίας ΜΧ2

Α ΣκέλοςΒ Σκέλος

Κατηγορία Junior
Ο νικητής των προηγούμενων αγώνων και πρωτοπόρος της βαθμολογίας της κατηγορίας  Γιώργος Ευμαρφιάδης δεν συμμετείχε λόγω τραυματισμού ανοίγοντας τον δρόμο για νέους νικητές στην κατηγορία. Την ευκαιρία άδραξαν τόσο ο Γιώργος Παναγιώτου όσο και ο Φώτης Κόλλιας κατακτώντας από ένα σκέλος μετά από όμορφες μάχες. Στο πρώτο σκέλος η πτώση του Παναγιώτου τον έβαλε σε περιπέτειες, κατάφερε όμως στους τελευταίους γύρους να πιάσει τον Κόλλια που είχε την πρωτοπορία αλλά δεν κατάφερε να τον περάσει. Στο δεύτερο σκέλος οι δύο οδηγοί έδωσαν όμορφη μάχη στην αρχή του αγώνα με τον Κόλλια πάλι να προηγείται του Παναγιώτου. Ο Παναγιώτου όμως μεθοδικά κατάφερε να περιμένει και να περάσει την κατάλληλη στιγμή κερδίζοντας τον αγώνα με τερματισμούς 2-1. Ο Κόλλιας μετά την προσπέραση του Παναγιώτου άφησε την μάχη καταλαμβάνοντας τελικά την δεύτερη θέση του συνόλου με τερματισμούς 1-2. Την τρίτη θέση μετά από ισοβαθμία πήρε ο Παναγιώτης Αλετράς(5-3) από τον Δημήτρη Μπάκα(3-5) που έχασε το βάθρο στο δεύτερο σκέλος στην γραμμή του τερματισμού  όταν τον πέρασε ο Γρηγόρης Κραμβουσάνος.(4-4)

IMG_5930

Την πρώτη του νίκη πέτυχε στο Άργος ο Γιώργος Παναγιώτου.

Αποτελέσματα Άργους, κατηγορίας Junior

Α Σκέλος – Β Σκέλος

Κατηγορία Mini
Εξαιρετικός ο Ανδρέας Ανδρεόυ στην κατηγορία κερδίζοντας ακόμα δυο σκέλη και ακόμα έναν αγώνα όμως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια του Σαράντη Μαλακάκη που κυνήγησε την πρώτη θέση μέχρι και τον τελευταίο γύρο παρά την διαφορά που είχε δημιουργήσει ο Ανδρέου. Πρώτος σε σκέλη και αγώνα ήταν ο Ανδρέου με απόλυτο δεύτερο τον Μαλακάκη(2-2) ενώ την τρίτη θέση πήρε ο Γιάννης Ευμορφιάδης(4-3) μετά από δύο σκληρές μάχες με τον Κωνσταντίνο Ευαγγελόπουλο(3-4) που πήρε εντυπωσιακά την τρίτη θέση στο πρώτο σκέλος πηδώντας στο όριο το άλμα του τερματισμού,  έχοντας μια ανώδυνη πτώση αμέσως μετά.

IMG_5340

Ο Α.Ανδρέου κάνει την διαφορά στην Mini όχι μόνο σε ταχύτητα αλλά και σε στυλ.

Αποτελέσματα Άργους, κατηγορίας Mini

Α Σκέλος – Β Σκέλος

Επόμενος αγώνας 01/09/13  Αρχαία Ολυμπία.

1816 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – Π.ΚΟΥΖΗΣ ΚΑΙ Μ.ΚΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΕ ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ!

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 συνεχίστηκε στο Πρίνος Τρικάλων για τον δεύτερο του γύρο, όπου...