Red Bull XFighters – Ο Pagès τα παίρνει όλα! (video)

P-20130720-00022_HiRes JPEG 24bit RGBΟ Γάλλος Tom Pagès κατέκτησε το στέμμα του πρωταθλητή στο Red Bull X-Fighters World Tour 2013, με μία επίδοση που ράγισε καρδιές στη Μαδρίτη, ολοκληρώνοντας έτσι τη συγκλονιστικότερη σεζόν στην ιστορία των 13 χρόνων του παγκόσμιου διαγωνισμού freestyle motocross, με τους περισσότερους νικητές και τις πιο εντυπωσιακές από ποτέ, φιγούρες.

Ο Γάλλος Tom Pagès κέρδισε το Red Bull X-Fighters World Tour του 2013 την Παρασκευή, μπροστά στο εκστασιασμένο κοινό της Μαδρίτης των 23.000 θεατών, με μία σειρά από φιγούρες στον μεγάλο τελικό της χρονιάς, που ανάλογές τους δεν έχουν υπάρξει ποτέ. Ο Taka Higashino από την Ιαπωνία τερμάτισε στη δεύτερη θέση, σε μία φαντασμαγορική νύχτα FMX, στην διάσημη αρένα ταυρομαχιών Las Ventas της Μαδρίτης, με τον Χιλιανό Javier Villegas να κατακτά την τρίτη θέση. Ο Pagès στέφθηκε πρωταθλητής του World Tour, έχοντας 360 βαθμούς, ενώ ο πρωταθλητής του 2011, ο Ισπανός Dany Torres, κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 260 βαθμούς.

Ήταν η πιο θεαματική χρονιά στα 13 χρόνια της ιστορίας του Red Bull X-Fighters, καθώς οι αναβάτες ανέβασαν το επίπεδο με νέες φιγούρες, ενώ υπήρχαν τέσσερις διαφορετικοί νικητές στις πέντε στάσεις του πρωταθλήματος σε τρεις ηπείρους. Ο Pagès κέρδισε τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς στην Πόλη του Μεξικό (Μεξικό), ο Dany Torres τερμάτισε πρώτος στο Dubai (HAE), ο Rod Adelberg κατέκτησε την πρώτη θέση στο Glen Helen (ΗΠΑ), ο Taka Higashino κέρδισε στην Osaka (Ιαπωνία), προτού ο Pagès στεφθεί νικητής στη Μαδρίτη με εντυπωσιακό τρόπο, στην καλύτερη χρονιά του θεσμού. Εξαιτίας ζητημάτων που δεν άπτονται του έλεγχου της οργανωτικής ομάδας του Red Bull X-Fighters, η έκτη και τελευταία στάση στην Pretoria, στη Νότια Αφρική, που ήταν προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβρη, ακυρώθηκε, κι έτσι αυτομάτως ο αγώνας της Μαδρίτης μετατράπηκε σε τελικό.

P-20130720-00091_HiRes JPEG 24bit RGB

Ο Pagès ανέβασε το FMX σε ψηλότερα επίπεδα μπροστά στο μεγάλο κοινό της Μαδρίτης, το πλέον ενθουσιώδες στο καλεντάρι κάθε χρονιάς, καθώς έψαξε βαθιά μέσα στον σάκο με τα τρικ στα άλματα που τον έφεραν να πετά σε ύψος 15 μέτρων και μήκος 30 μέτρων. Ενδεικτικό του στενού συναγωνισμού μεταξύ της ελίτ του παγκόσμιου FMX, ήταν το γεγονός ότι ο Γάλλος έγινε ο τέταρτος πρωταθλητής του World Tour μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ο Pagès ήταν εντυπωσιακά σταθερός στις επιδόσεις του, στην διάρκεια όλης της σεζόν, ανεβαίνοντας στο βάθρο των νικητών και στις πέντε διοργανώσεις. Την Παρασκευή, έκανε ίσως την καλύτερή από ποτέ επίδοσή του στον τελικό απέναντι στον Higashino, πετυχαίνοντας το εντυπωσιακό «Flair» (περιστροφή 540ο στο quarter-pipe), το δικό του «Special Flip» (ένα back-flip στον αέρα επάνω από την σέλα του) και το «Volt» (μία περιστροφή 360ο πάνω από την μοτοσυκλέτα του στον αέρα), κατόπιν στέλνοντας το κοινό στα ουράνια με το νέο του τρίκ, το «Flair Tsunami» – με τα πόδια του να πετούν ψηλά σε έναν ουρανό με φεγγάρι. «Αυτό είναι μεγαλύτερο κι από ένα όνειρο, είναι απλά απίθανο», είπε ο Pagès, εμφανώς ενθουσιασμένος που πήρε την πρώτη του νίκη μέσα στην Μαδρίτη. Ο πρωταθλητής του 2012, Levi Sherwood από τη Νέα Ζηλανδία, με μία απογοητευτική επίδοση, τερμάτισε στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης.

P-20130720-00022_HiRes JPEG 24bit RGB

Αποτελέσματα Red Bull X-Fighters Μαδρίτης 2013:

1. Thomas Pagès (Γαλλία)
2. Taka Higashino (Ιαπωνία)
3. Javier Villegas (Χιλή)
4. Maikel Melero (Ισπανία)
5. Dany Torres (Ισπανία)
6. Levi Sherwood (Ν. Ζηλανδία)
7. Rob Adelberg (Αυστραλία)
8. Josh Sheehan (Αυστραλία)
9. David Rinaldo (Γαλλία)
10. Clinton Moore (Αυστραλία)
11. Adam Jones (ΗΠΑ)
12. Todd Potter (ΗΠΑ)

Τελική Βαθμολογία World Tour 2013:
1. Tom Pagès 360 βαθμοί
2. Dany Torres 260 βαθμοί
3. Taka Higashino 245 βαθμοί
4. Rob Adelberg 240 βαθμοί
5. Levi Sherwood 225 βαθμοί
6. Javier Villegas 150 βαθμοί
7. David Rinaldo 125 βαθμοί
8. Adam Jones 120 βαθμοί
9. Maikel Melero 115 βαθμοί
10. Josh Sheehan 115 βαθμοί

4025 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
BIKEN…TO NEO E-BIKE ΤΗΣ SHERCO!

Το BIKEN της Sherco, είναι ένα ευέλικτο ηλεκτρικό ποδήλατο για διασκέδαση σε όλα τα εδάφη.Κατακτήστε...