Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Mini-Junior 2013 – Οικογενειακή υπόθεση

IMG_6493Ένας αγώνας δύο πρωταθλητές ήταν η εξέλιξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Mini-Junior στο Λιτόχωρο. Μέσα σε οικογενειακό κλίμα ο Δημήτρης Τουρατζίδης στην Junior κέρδισε τον τίτλο μετά από όμορφες μάχες με τον Γιώργος Ευμορφιάδη ενώ στην Mini o Ανδρέας Ανδρέου πήρε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του κερδίζοντας και τα δύο σκέλη.

Η πίστα του Λιτοχώρου φιλοξένησε τον πρώτο στην ιστορία των κατηγοριών Mini-Junior πρωταθληματικό αγώνα, με την μορφή ενός αγώνα και όχι μιας σειράς αγώνων όπως γινόταν στο παρελθόν μαζί με τις κατηγορίες ΜΧ1.ΜΧ2 και ΟΡΕΝ. Ο ΣΥΜΟΛΙΠ είχε προετοιμάσει την πίστα κατάλληλα και μετά τις υποδείξεις της ΑΜΟΤΟΕ οι μεγάλες ανηφόρες και κατηφόρες είχαν εξαιρεθεί από την διαδρομή. Οι οικογένειες των αγωνιζομένων κατέλαβαν τα paddocks και ο αγώνας απέκτησε έναν οικογενειακό χαρακτήρα με μπαμπάδες, μαμάδες και φυσικά τα παιδιά που ήταν και οι πρωταγωνιστές του αγώνα. Στον αγώνα συμμετείχαν συνολικά και στις δύο κατηγορίες 16 παιδιά κάτι που προβλημάτισε για την επιτυχία του ενός πρωταθληματικού αγώνα για τις μικρές κατηγορίες. Ο στόχος του οικονομικότερου  πρωταθλήματος δεν προκάλεσε το ενδιαφέρον περισσότερων αγωνιζομένων από όσων είχαμε συνηθίσει με την παλαιότερη μορφή γεγονός που συζητήθηκε εκτεταμένα στα πηγαδάκια των paddocks. Αναζητείτε λύση λοιπόν αφού ακόμα και αυτοί που συμμετείχαν φαίνεται πως στην πλειοψηφία τους ήταν δυσαρεστημένοι με το αποτέλεσμα. Αυτό βέβαια δεν φάνηκε να κάμπτει την αγωνιστική τους δεινότητα αφού απολαύσαμε όμορφες μάχες και στις δύο κατηγορίες.

IMG_6479

Ο Δ.Τουρατζίδης έδειξε χαρακτήρα και κέρδισε άξια και τα δύο σκέλη στην Junior.

Κατηγορία Junior
Χωρίς να έχουν συναντηθεί σε κάποια αγωνιστική συνάντηση φέτος ο Δημήτρης Τουρατζίδης από τον βορά και ο Γιώργος Ευμορφιάδης από τον νότο προσπάθησαν στα δοκιμαστικά να βολιδοσκοπήσουν ο ένας τον άλλο για να καταστρώσουν την στρατηγική τους στον αγώνα. Κλειδί στον αγώνα ήταν η εκκίνηση όμως και στα δύο σκέλη ο πρωτοεμφανιζόμενος φέτος στους αγώνες Γιώργος Παναγιώτου ήταν αυτός που έστριψε πρώτος. Στο πρώτο σκέλος στην αμέσως επόμενη στροφή μετά την εκκίνηση ο Ευμορφιάδης πέρασε τον Παναγιώτου για την πρώτη θέση και το ίδιο έκαναν και ο Φώτης Κόλλιας με τον Τουρατζίδη αφού η μοτοσυκλέτα του Παναγιώτου έσβησε αμέσως μόλις τον πέρασε ο Ευμορφιάδης. Στους πρώτους γύρους ο Τουρατζίδης έκανε την επίθεσή του στον Κόλλια και έβαλε στόχο τον πρωτοπόρο Ευμορφιάδη. Η μάχη των δύο φαβορί κράτησε για αρκετούς γύρους μέχρι την στιγμή που ο Τουρατζίδης βρήκε τον χώρο που χρειαζόταν για να κάνει την προσπέραση. Για μερικούς γύρους ο Ευμορφιάδης έδειξε ότι μπορεί να ακολουθήσει τον πρωτοπόρο αλλά μικρά λάθη άρχισαν αργότερα να τον φέρνουν όλο και πιο μακρυά. Το σκέλος πήρε ο Τουρατζίδης με τον Ευμορφιάδη δεύτερο και  τρίτο μετά από ένα μοναχικό αγώνα τον Βασίλη Γρηγοριάδη. Στο δεύτερο σκέλος ο Παναγιώτου οδήγησε τον αγώνα αλλά γρήγορα τον πέρασαν οι Τουρατζίδης και Ευμορφιάδης για την μάχη της πρώτης θέσης και φυσικά του πρωταθλήματος. Με σταθερό ρυθμό, σοβαρότητα και προπάντων χωρίς λάθη ο Τουρατζίδης κατάφερε να δημιουργήσει διαφορά και να πάρει το σκέλος και το πρωτάθλημα από τον δεύτερο Ευμορφιάδη που έδειξε να κουράζεται προς το τέλος του σκέλους κάτι που ίσως έχει να κάνει και με τον πρόσφατο τραυματισμό του πριν λίγους μήνες. Τρίτος τερμάτισε ο Παναγιώτου και μάλιστα πίεσε και για την δεύτερη θέση όταν πλησίασε τον Ευμορφιάδη που είχε ένα σβήσιμο του κινητήρα του. Δίπλα από τους Τουατζίδη και Ευμορφιάδη στο βάθρο ανέβηκε ο Παναγιώτου μετά από ισοβαθμία αλλά με καλύτερο αποτέλεσμα δεύτερο σκέλος από τον τέταρτο τελικά Γρηγοριάδη, Πέμπτος ήταν ο Παναγιώτης Αλετράς(4-4) με έκτο τον Κόλλια(6-6)

IMG_6619

Ο Ανδρέας Ανδρέου κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο.

Κατηγορία Mini
Και σε αυτήν την κατηγορία δύο εκπρόσωποι του βορά και του νότου έδωσαν την μάχη για το πρωτάθλημα της κατηγορίας. Ο νότιος Ανδρέας Ανδρέου κατά πολλούς το φαβορί για τον τίτλο και από τον βορά ο Αντώνης Σάγμαλης η έκπληξη του αγώνα που πέτυχε και τον ταχύτερο γύρο της ημέρας στο δεύτερο σκέλος. Ο Σάγμαλης πήρε την εκκίνηση και στα δύο σκέλη αλλά ο Ανδρέου κατάφερε στο πρώτο σκέλος να τον περάσει και να ελέγξει το σκέλος από εκεί και μετά μέχρι τον τερματισμό. Στο δεύτερο σκέλος ο Σάγμαλης έπεσε στον πρώτο γύρο ενώ οδηγούσε τον αγώνα επιτρέποντας στον Ανδρέου να επικρατήσει άνετα. Παρά το γεγονός ότι ο Σάγμαλης ξεκίνησε τελευταίος μετά την πτώση του, κατάφερε να φτάσει γρήγορα στην δεύτερη θέση την οποία και τερμάτισε. Και στα δύο σκέλη την τρίτη θέση κατέκτησε ο Γιάννης Ευμορφιάδης μετά από σκληρή μάχη στο πρώτο σκέλος μέχρι την γραμμή του τερματισμού με τον Σαράντη Μαλακάκη και πιο άνετα στο δεύτερο σκέλος αφού ο τέταρτος τελικά  Μαλακάκης είχε μια πτώση που τον κράτησε πιο πίσω.  Πέμπτος στο πρωτάθλημα τερμάτισε ο Γιώργος Καρυώτης(5-5) με έκτο τον Αναστάσιο Τσουτζίδη(6-6).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

IMG_6769

Το βάθρο των πρωταθλητών της κατηγορίας Junior.

IMG_6750

Το βάθρο των πρωταθλητών της κατηγορίας Mini.

1812 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2024 ΣΤΟ SPORTAL-TV

Το SportalTV θα βρίσκεται και στον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 στα Τρίκαλα...