5ος Αγώνας Παν. Πρωτ. ΜΧ, Πτολεμαΐδα – Πήρε τον τίτλο ο Δ.Κοντολέτας στην ΜΧ2

IMG_8505Ο 5ος Αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στην ολοκαίνουργια πίστα της Πτολεμαΐδας έστεψε πρωταθλητή στην ΜΧ2 τον Δημήτρη Κοντολέτα που κέρδισε και τα δύο σκέλη καταλαμβάνοντας τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του στην κατηγορία. Στις άλλες κατηγορίες ο Παναγιώτης Κουζής κυριάρχησε σε ακόμα έναν αγώνα της ΜΧ1, και οι Γιώργος Καπέλης και Σταμάτης Λυρίου κέρδισαν και τα δύο σκέλη των Quad και OPEN αντίστοιχα.

Το ελληνικό motocross συνεχίζει μια ανοδική πορεία ανάμεσα στα μηχανοκίνητα αθλήματα της χώρας μας και φαίνεται αυτό, να μην περνάει απαρατήρητο από τους φορείς και τις εταιρίες κοινωνικής ωφέλειας.  Για άλλη μια φορά η ΔΕΗ, μετά την πίστα της Μεγαλόπολης έφτιαξε μια αντίστοιχη και στην βόρεια Ελλάδα στις εκτάσεις του Λιγνιτικού Κέντρου της Πτολεμαΐδας(Δ.Μακεδονίας) μαζί με την συμβολή και την βοήθεια του Δήμου Εορδαίας και φυσικά του τοπικού σωματείου ΑΜΟΕ. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, δημιουργήθηκε μια πίστα υψηλών προδιαγραφών η οποία από ότι μας πληροφόρησαν δεν έχει ολοκληρωθεί και αναμένονται περαιτέρω έργα και υποδομές. Εμείς απλά θα αναφέρουμε τα εκατοντάδες φορτηγά άμμου που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο, τις τσιμεντένιες κερκίδες και τα παγκοσμίου επιπέδου πλυντήρια. Σε καλά επίπεδα κινήθηκε και η διοργάνωση του αγώνα που μην ξεχνάμε ήταν ο πρώτος αγώνας Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ΜΧ που διοργάνωσε ο ΑΜΟΕ και γενικότερα οι εμπλεκόμενοι φορείς της περιοχής. Ο αγώνας συγκέντρωσε 78 συμμετοχές, ανάμεσα τους αθλητές από τα Σκόπια, την Σουηδία και για πρώτη φορά από την Αλβανία που μαζί με του Έλληνες απόλαυσαν το ιδιαίτερο τερέν και την καλή διοργάνωση.

IMG_8613

Ο Π.Κουζής οδήγησε εξαιρετικά στην άμμο και πως να μην οδηγήσει αφού είναι το αγαπημένο του τερέν.

Κατηγορία ΜΧ1
Όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν ο Παναγιώτης Κουζής, το αγαπημένο του τερέν είναι η άμμος και λίγο πολύ όλοι περίμεναν να κερδίσει σε αυτόν τον αγώνα. Πάνω στην καινούργια του μοτοσυκλέτα(νέο μοντέλο της Honda) και με δύο καλές εκκινήσεις δεν είχε πρόβλημα να περάσει τον Γιώργο Γεωργούση στο πρώτο σκέλος και τον Άκη Κοσμά στο δεύτερο που είχαν πάρει την πρωτοπορία μετά την εκκίνηση και να επικρατήσει άνετα στα δύο σκέλη. Με τις ανακατατάξεις στην βαθμολογίας μετά τον αγώνα της Πτολεμαΐδας, ο Κουζής θέλει μόλις 36 βαθμούς στον επόμενο αγώνα για να κατακτήσει και μαθηματικά τον φετινό τίτλο στην κατηγορία. Το ενδιαφέρον του αγώνα επικεντρώθηκε στην μάχη της δεύτερης θέσης μεταξύ του Γιώργου Ηλιόπουλου και του Δημήτρη Βαγγελάκου που ειδικά στο πρώτο σκέλος πάλεψαν μέχρι το τέλος για την δεύτερη θέση η οποία κατέληξε στον Βαγγελάκο πετυχαίνοντας προσπέραση στους τελευταίους γύρους όταν ο Ηλιόπουλος καθυστέρησε σε ένα ντουμπλάρισμα. Στο δεύτερο σκέλος ο Ηλιόπουλος βρέθηκε νωρίς στην δεύτερη θέση την στιγμή που ο Βαγγελάκος είχε μια καταστροφική εκκίνηση που τον έφερε να προσπαθεί να ανέβει στην τρίτη θέση. Στο τέλος της ημέρας Ηλιόπουλος και Βαγγελάκος είχαν από μια δεύτερη και μια τρίτη θέση στα σκέλη, με τον Ηλιόπουλο όμως να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με καλύτερο αποτέλεσμα στο δεύτερο σκέλος. Άτυχος στάθηκε ο Μανώλης Σκύβαλος στην Πτολεμαϊδα, κακή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και άσχημη πτώση στο δεύτερο τον έφεραν να φεύγει από τον αγώνα με μια τέταρτη θέση(στο πρώτο σκέλος) και λαβωμένο από την πτώση στο δεύτερο. Οι ατυχίες πλήγωσαν τον αθλητή από την Κρήτη και στην βαθμολογία, πέφτοντας στην τρίτη θέση της κατάταξης, χάνοντας την δεύτερη από τον Βαγγελάκο. Πολύ καλή ήταν η απόδοση του Δημήτρη Μπαξεβάνη στο δύσκολο τερέν και στα δύο σκέλη, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση του συνόλου με αποτελέσματα 5-4. Επιστροφή στο motocross για τον Βασίλη Σιαφαρίκα μετά από αποχή αρκετών αγώνων λόγω της προσήλωσης του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα enduro, αλλά από ότι φαίνεται του ήταν αδύνατον να αντισταθεί στην άμμο της Πτολεμαϊδας. Με μια όγδοη και μια πέμπτη θέση μπήκε στην πρώτη εξάδα καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση. Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Γιώργος Γεωργούσης(7-7) που πήρε την εκκίνηση στο πρώτο σκέλος αλλά τον κράτησε πίσω ένας τραυματισμός στο χέρι του μετά την πτώση του στην Αρχ. Ολυμπία.

IMG_8329

Ο πρωταθλητής της ΜΧ2 2013 Δημήτρης Κοντολέτας.

Κατηγορία ΜΧ2
Οι πληροφορίες για την κατηγορία έπεφταν σαν βροχή πριν τον αγώνα με σημαντικές ειδήσεις που άλλες επηρέασαν περισσότερο και άλλες λιγότερο την εξέλιξη του αγώνα. Η μεγαλύτερη είδηση ήταν ο τραυματισμός  στην κλείδα(σε προπόνηση) του δεύτερου της βαθμολογίας Μανώλη Κρητικού που δεν κατάφερε τελικά να αγωνιστεί. Αυτή η εξέλιξη έφερε πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου τον Δ.Κοντολέτα που ήθελε στην Πτολεμαΐδα τερματισμούς μέσα στις δύο πρώτες θέσεις, μπροστά από τον τρίτο της βαθμολογίας Γιάννη Τουρατζίδη. Ο Κοντολέτας απλά συνέχισε αυτό που είχε ξεκινήσει στην αρχή της χρονιάς. Με καταιγιστικό ρυθμό πήρε τα ηνία του πρώτου σκέλους οδηγώντας στην πρώτη θέση από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό, κέρδισε την μάχη για την πρώτη θέση με τον Γιώργο Αρβανίτη στο δεύτερο σκέλος κατακτώντας τα δύο σκέλη, τον αγώνα και το πρωτάθλημα. Αυτό είναι το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα στην ΜΧ2 για τον αθλητή από την Ζαχάρω και είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το κατέκτησε δύο αγώνες πριν την συμπλήρωση του πρωταθλήματος. Όπως στην ΜΧ1 έτσι και στην ΜΧ2 το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην μάχη της δεύτερης θέσης. Στο πρώτο σκέλος ο Αρβανίτης έδωσε σκληρή μάχη με τον Παναγιώτη Παπίλα που επέστρεψε στο πρωτάθλημα μετά τον τραυματισμό του στην Μεγαλόπολη. Η πίεση του Παπίλα σε ολόκληρο το σκέλος οδήγησε λίγο πριν την πτώση της καρό σημαίας, σε λάθος και πτώση τον Αρβανίτη πάνω σε ένα ντουμπλάρισμα. Αυτό ήταν αρκετό για τον Παπίλα να πάρει την δεύτερη θέση με τον Αρβανίτη να τερματίζει τελικά τρίτος. Στην αρχή του δεύτερου σκέλους ο Αρβανίτης προσπάθησε από την πρώτη θέση να κρατήσει πίσω του τον Κοντολέτα όμως αυτό από ότι φαίνεται τον κούρασε αρκετά και άρχισε να μένει γρήγορα πίσω. Η ανοδική πορεία μέσα στο σκέλος του Τουρατζίδη τον έφερε κάποια στιγμή στον τροχό του Αρβανίτη με αποτέλεσμα ο Θεσσαλονικιός οδηγός να καταφέρει να περάσει στην δεύτερη θέση.Ο Τουρατζίδης πραγματικά εξέπληξε του πάντες με την απόδοση του αφού ήταν γνωστό ότι αγωνιζόταν τραυματισμένος και αυτός στην κλείδα του. Πάραυτα κατάφερε να πετύχει τον καλύτερο φετινό του τερματισμό σε σκέλος και σύνολο καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση του συνόλου και ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Παπίλας μετά την δεύτερη και την τέταρτη θέση στα αντίστοιχα σκέλη ενώ τέταρτος τερμάτισε πάνω στην καινούργια του μοτοσυκλέτα ο Αρβανίτης(3-3). Η πέμπτη θέση πήγε στον εκπρόσωπο των διεθνών συμμετοχών Toni Dahl(6-5) ενός 33χρονου αθλητή από το επαγγελματικό πρωτάθλημα της Σουηδίας που αναστάτωσε ευχάριστα την ομάδα του Παναγιώτη Κουζή που τον φιλοξενούσε. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Χρήστος Λουμπουτσκός(5-6) δίνοντας όμορφες μάχες στο πρώτο σκέλος και κάνοντας ένα σταθερό αγώνα στο δεύτερο. Ελπίζουμε να τον δούμε σε ακόμα περισσότερους αγώνες στο μέλλον.Στην κατηγορία υπάρχει ενσωματωμένη και η φθίνουσα κατηγορία των δίχρονων ΜΧ2Τ όπου νικητής ήταν η μοναδική συμμετοχή ο Αργύρης Τσιάκος.

IMG_9145

Οι νικητές της κατηγορίας ΟΡΕΝ.

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Με δύο νίκες ο Σταμάτης Λυρίου επικράτησε στην κατηγορία αφήνοντας δεύτερο και στα δύο σκέλη τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Σταμάτη Δημολιάνη. Με δύο τρίτες θέσεις ο Κυριάκος Κιουτσουκώστας ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Θανάσης Αργυρόπουλος(4-4) τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Από μια πέμπτη και μια έκτη θέση μοιράστηκαν οι Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και Γιώργος Μανδάνης για την πέμπτη και έκτη θέση του συνόλου αντίστοιχα.

IMG_8758

Ο Γ.Καπέλης γνώρισε λίγη πίεση από τον Ντούζο στο β’ σκέλος.

Κατηγορία Quad
Ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου βρέθηκε ο Γιώργος Καπέλης μετά την νίκη του σε σκέλη και αγώνα στην Πτολεμαΐδα. Ο Καπέλης κέρδισε άνετα το πρώτο σκέλος ενώ γνώρισε μικρή αντίσταση από τον Κωνσταντίνο Ντούζο που οδήγησε το δεύτερο σκέλος. Η δεύτερη θέση του Ντούζου(3-2) στο δεύτερο σκέλος τον έφερε στην δεύτερη θέση του συνόλου επικρατώντας του τρίτου τελικά Γιώργου Χαραλάμπους(2-3). Σε ισοβαθμία βρέθηκαν και οι επόμενες δύο θέσεις όπου ο Αλέκος Κατσινέλης(5-4) επικράτησε του Απόστολου Τριανταφύλλου(4-5) χάρη του καλύτερου αποτελέσματος του στο δεύτερο σκέλος. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Στέλιος Τσίγκος(6-6).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 22/09/13 Άργος.

1818 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
H SAMP RACING ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΒΑΘΡΑ ΤΟΥ 2ΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΧ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ακόμα μια δυναμική παρουσία για την SAMP Racing Team στον δεύτερο γύρο...