6ος Αγώνας Παν. Πρωτ. ΜΧ, Άργος – Έβγαλε πρωταθλητές

IMG_9806Μετά την κατάκτηση του τίτλου της ΜΧ2 από τον Δημήτρη Κοντολέτα στον προηγούμενο αγώνα στην Πτολεμαΐδα, ήρθε ο αγώνας του Άργους για να κλείσει τους τίτλους όλων των υπόλοιπον κατηγοριών. Στο τέλος της ημέρας οι Παναγιώτης Κουζής ΜΧ1, Δημήτρης Κοντολέτας ΜΧ2, Γιώργος Καπέλης Quad και Σταματης Δημολιάνης στην OPEN έφυγαν νικητές και πρωταθλητές από τον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς.  

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross κατέβηκε νότια και στην πίστα του Άργος Motocross Park για τον έκτο αγώνα του θεσμού, σε μία πίστα όπου η ιδιωτική και προσωπική πρωτοβουλία προσπαθεί να ανταγωνιστεί τις υπόλοιπες πίστες του πρωταθλήματος που έχουν την βοήθεια και την συμβολή διάφορων κοινωνικών φορέων. Η οργάνωση κινήθηκε σε αρκετά καλά επίπεδα παρά τις δυσκολίες που δημιουργήθηκαν ειδικά το Σάββατο με τα πρώτα σκέλη των κατηγοριών Quad και OPEN που έγιναν κάτω από έντονη βροχή. Το βαρύ τερέν παρέμεινε μέχρι και τα πρώτα σκέλη της επόμενης ημέρας αλλά με δυσκολίες ή χωρίς, οι πρωτοπόροι των βαθμολογιών, κατάφεραν να κερδίσουν στις κατηγορίες τους κατακτώντας στο τέλος και τους φετινούς τίτλους.

IMG_0210

Ο Παναγιώτης Κουζής πλέον έχει τον ίδιο αριθμό σε τίτλους με τον καλύτερο όλων τον εποχών του ελληνικού motocross Λευτέρη Καρέτσο, δώδεκα στον αριθμό.

Κατηγορία ΜΧ1
Ο σημαντικότερος τίτλος της ημέρας ήταν αυτός της ΜΧ1 όπου ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Παναγιώτης Κουζής χρειαζόταν μερικούς βαθμούς για να κατακτήσει και τον φετινό τίτλο. Ο Κουζής παρά τις δύο μέτριες εκκινήσεις του και το πείσμα του Γιώργου Ηλιόπουλου που τον κυνήγησε και στα δύο σκέλη, κατάφερε να πάρει δύο νίκες κατακτώντας με αυτόν τον τρόπο τον δωδέκατο τίτλο της καριέρας του. Ο τίτλος αυτός είναι σημαδιακός αφού πλέον κατέχει τον ίδιο αριθμό σε τίτλους με τον πολυπρωταθλητή θρύλο του ελληνικού motocross Λευτέρη Καρέτσο. Βέβαια να τονίσουμε ότι ο Καρέτσος δεν αγωνίστηκε ποτέ στις κατηγορίες Mini-Junior αλλά είχε και μια καριέρα 22 ετών, την στιγμή που ο Κουζής βρίσκεται στην 16η ενεργή χρονιά του στους αγώνες. Ο Γιώργος Ηλιόπουλος προσπάθησε σε αυτόν τον αγώνα να πάρει την νίκη και στα δύο σκέλη από τον Κουζή. Οδήγησε μπροστά μετά τις δύο εκκινήσεις αλλά ο Κουζής βρήκε τον τρόπο να τον περάσει και να κρατηθεί μπροστά του δημιουργώντας μάλιστα και διαφορά. Αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία φέτος, κάποιου οδηγού να κερδίσει  τον Παναγιώτη Κουζή εκτός του Μανώλη Σκύβαλου(νικητής στα Γιαννιτσά), αφού στον επόμενο αγώνα δεν θα συμμετάσχει όπως δήλωσε λόγω υποχρεώσεων του στους αγώνες ταχύτητας. Στην τρίτη θέση και στα δύο σκέλη τερμάτισε ο Δημήτρης Βαγγελάκος που αν και είχε καλύτερες εκκινήσεις από τους προηγούμενους αγώνες δεν κατάφερε να μπει στον ρυθμό των δύο πρώτων, θέλοντας ίσως να προστατέψει και την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα με έναν συντηρητικό αγώνα. Από μια τέταρτη και μια πέμπτη θέση μοιράστηκαν στα δύο σκέλη οι Δημήτρης Μπαξεβάνης και Γιώργος Γεωργούσης με τον Μπαξεβάνη όμως να έχει καλύτερο τερματισμό στο δεύτερο σκέλος και να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση στον αγώνα αφήνοντας πέμπτο τον Γεωργούση. Οι δύο οδηγοί δίνουν την μάχη για την πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα όπου εξακολουθεί να τους χωρίζει μόλις ένας βαθμός. Μετά την άσχημη πτώση του στο δεύτερο σκέλος στην Πτολεμαΐδα ο Σκύβαλος  ήρθε λαβωμένος στο Άργος και προσπάθησε να μαζέψει βαθμούς για να κρατηθεί στις τρεις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος. Δύο έβδομες θέσεις ήταν ο απολογισμός του, που τον έφεραν στην έκτη θέση του συνόλου.

IMG_9897

Με τον άσσο ο Δ.Κοντολέτας κέρδισε τον τελευταίο του αγώνα στην ΜΧ2.

Κατηγορία ΜΧ2
Ο περσινός πρωταθλητής αλλά και φετινός μετά και τον αγώνα της Πτολεμαΐδας Δημήτρης Κοντολέτας αποφάσισε να φορέσει τον άσσο και να τρέξει ίσως τον τελευταίο του αγώνα στην ΜΧ2 αφού όπως έχει δηλώσει στον επίλογο του πρωταθλήματος στην Καρδίτσα αλλά και την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται στην ΜΧ1. Στον πιθανότατα τελευταίο του αγώνα στην ΜΧ2 ο Κοντολέτας δεν άφησε περιθώρια στον συναγωνισμό για αμφισβητήσεις κερδίζοντας άνετα το πρώτο σκέλος και κρατώντας πίσω του τον Παναγιώτη Παπίλα που τον πίεζε στο δεύτερο, για την τελευταία του διπλή νίκη στην κατηγορία. Μετά από εκπληκτικές μάχες στο πρώτο σκέλος με τους Νίκο Λυρίου και Γιάννη Τουρατζίδη αλλά και μετά από ένα καλό δεύτερο σκέλος ο Γιώργος Αρβανίτης κατάφερε με δύο τρίτες θέσεις να τερματίσει στην δεύτερη θέση του συνόλου. Για την τρίτη θέση είχαμε ισοβαθμία μεταξύ του εξαιρετικού στους τελευταίους αγώνες Γ.Τουρατζίδη και του Π.Παπίλα. Ο Τουρατζίδης κέρδισε μια επεισοδιακή μάχη με πτώσεις και προσπεράσεις για την δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος αλλά είχε προβλήματα στο δεύτερο σκέλος τα οποία τον ανάγκασαν να προσπαθεί να αναρριχηθεί στην κατάταξη.  Αντίστροφα ο Παπίλας αντιμετώπισε προβλήματα στο πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο προσπάθησε και πίεσε τον Κοντολέτα για την πρώτη θέση. Ο Παπίλας(5-2) ανέβηκε τελικά στο τρίτο σκαλί του βάθρου με τον Τουρατζίδη(2-5) να ακολουθεί στην τέταρτη θέση. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Νίκος Λυρίου(4-4) μετά από ένα πολύ καλό πρώτο σκέλος ενώ όμορφη μάχη είχαν και στα δύο σκέλη οι Νικόλας Φανουράκης(7-6) και Βαλάντης Λαγούδης(6-7), με τον Φανουράκη τελικά να επικρατεί και να κερδίζει την έκτη θέση μαζί με τον τίτλο της δίχρονης κατηγορίας ΜΧ2Τ. Τέλος να αναφέρουμε ότι έξι αναβάτες σε αυτήν την κατηγορία δέχτηκαν ποινή 1 λεπτού(όχι κάποιος από τους έξι πρώτους) γιατί δεν συμμορφώθηκαν με την υπόδειξη της κίτρινης σημαίας σε περιστατικό τραυματία οδηγού μέσα στην πίστα. Στην ενημέρωση οδηγών είχε ανακοινωθεί ότι η ποινή θα ήταν αποκλεισμός με μαύρη σημαία αλλά οι αγωνοδίκες αποφάσισαν διαφορετικά.

IMG_0381

Ο Σταμάτης Δημολιάνης είναι ο πρωταθλητής της ΟΡΕΝ του 2013.

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Μια μάχη κέρδισε και μια έχασε ο πρωταθλητής πλέον στην κατηγορία Σταμάτης Δημολιάνης. Στο υπό βροχή και έντονη λάσπη πρώτο σκέλος ο Δημολιάνης έκατσε με υπομονή πίσω από τον Νίκο Σωτηρόπουλο μέχρι που ο πρωτοπόρος έκανε το λάθος και επέτρεψε στον Δημολιάνη να τον περάσει και να κερδίσει σκέλος και τίτλο στην κατηγορία. Στο δεύτερο σκέλος ο Σταμάτης Λυρίου έκανε το ίδιο στον Δημολίανη περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή να περάσει μπροστά και να κερδίσει το σκέλος. Νικητής στον αγώνα ήταν ο Δημολιάνης(1-2) με δεύτερό τον Σωτηρόπουλο(2-3) και τρίτο τον Σ.Λυρίου(4-1) ενώ εξαιρετικός ήταν ειδικά στην λάσπη του Σαββάτου ο Λάμπρος Θέος(3-7) τερματίζοντας στην τέταρτη θέση του συνόλου μόλις στον δεύτερο του αγώνα στην κατηγορία. Με σταθερούς τερματισμούς ο Βασίλης Τσεκούρας(6-4) πήρε την πέμπτη θέση ενώ ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος(8-5) ήταν έκτος.

IMG_9759

“Ευτυχώς πήρα εδώ τον τίτλο” δήλωσε ο Γ.Καπέλης θέλοντας να δώσει έμφαση στα προβλήματα που είχε αντιμετωπίσει τα προηγούμενα χρόνια στους τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος.

Κατηγορία Quad
Ο Γιώργος Καπέλης παρέμεινε αήττητος σε νίκες και στο Άργος και μετά από δύο πρώτες θέσεις κατέκτησε τον τίτλο της κατηγορίας. Παρά την μέτρια εκκίνηση του στο πρώτο σκέλος κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση ενώ στο δεύτερο έφυγε μπροστά από την αρχή κερδίζοντας σκέλη, αγώνα και πρωτάθλημα. Μεγάλη μάχη έγινε για την δεύτερη θέση του αγώνα που είναι κατά επέκταση και για την δεύτερη θέση της βαθμολογίας, οι Γιώργος Χαραλάμπους και Κωνσταντίνος Ντούζος μοιράστηκαν από μια τρίτη και μια δεύτερη θέση στα αντίστοιχα σκέλη με τον Χαραλάμπους όμως να κερδίζει την μάχη στο δεύτερο σκέλος και να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.  Τρίτος ήταν ο Ντούζος με τέταρτο τον Σπύρο Μπρίλη(5-4) ,πέμπτο τον Αλέκο Κατσινέλη (4-5) και έκτο τον Ζαχαρία Χριστόπουλο(6-6).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Επόμενος αγώνας 19-20/10/13 Καρδίτσα.

1812 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2024 ΣΤΟ SPORTAL-TV

Το SportalTV θα βρίσκεται και στον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 στα Τρίκαλα...