ΜΧDN 2013 – Δηλώσεις πρωταγωνιστών

Ο αγώνας του φετινού ΜΧDN στην Γερμανία είναι πια παρελθόν αφήνοντας σε άλλους χαρές και σε άλλους λύπες. Δείτε στις παρακάτω συνεντεύξεις τις σκέψεις, τις εντυπώσεις και τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών του αγώνα. 

.

.

Ken deDycker
“Σίγουρα είναι πολύ ωραίο να κερδίζεις το MXDN, είναι ο μεγαλύτερος αγώνας της χρονιάς, η πίστα είχε γίνει πολύ δύσκολη και έκανα μερικά λάθη, έπρεπε να προσέχω ποιες γραμμές θα ακολουθήσω. Στο πρώτο σκέλος δεν πήρα καλή εκκίνηση και έπρεπε να ανέβω θέσεις. Στο δεύτερο προσπαθούσα να καταλάβω που είναι ο Deasalle αλλά δεν τον έβλεπα πουθενά, δεν ήξερα ότι έχει τραυματιστεί. Κοιτούσα συνέχεια τον μηχανικό μου και στο τέλος μου έγραψε ότι πρέπει να περάσω τον Nagl.Ευτυχώς έκανε ένα λάθος στον τελευταίο γύρο και κατάφερα να τον περάσω.”

Clement Desalle
“Λυπάμαι που δεν μπορώ να δείξω την χαρά μου αλλά ο ώμος μου με πονάει. Προσπαθώ να απολαύσω όσο μπορώ την στιγμή πριν πάω στους γιατρούς. Επιτέλους καταφέραμε να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα. Το είχαμε συζητήσει  με την ομάδα πριν από μερικές εβδομάδες,πόσο ωραίο θα ήταν να συνέβαινε αυτό. Στο πρώτο σκέλος έκανα ένα μικρό λάθος και έμεινα πίσω. Ένοιωθα όμως δυνατός και καλά πάνω στην μοτοσυκλέτα και γρήγορα ανέβηκα θέσεις κάνοντας ένα καλό αγώνα. Λυπάμαι που το τελευταίο σκέλος της χρονιάς είχε αυτήν την κατάληξη για εμένα, θέλω να ευχαριστήσω όλους από την ομάδα του Βελγίου και ιδιαίτερα τους συναθλητές μου, κάναμε καλή δουλειά.”

Jeremy van Horebeek
“Ήταν μεγάλη πρόκληση να γυρίσω στα 250 και να αγωνιστώ στο ΜΧDN. Είμαι υπερήφανος για αυτό που καταφέραμε σήμερα. Στο πρώτο σκέλος όλα πήγαν καλά και τερμάτισα στην έβδομη θέση. Στο δεύτερο σκέλος είχα μια πτώση και πίστευα ότι όλα τελείωσαν. Προσπάθησα πολύ και από 26ος τερμάτισα έβδομος, αυτό από ότι φαίνεται ήταν αρκετό για να κερδίσουμε τον αγώνα. Από παιδί ονειρεύομαι αυτήν την στιγμή, προσπαθούσα για ένα βάθρο ολόκληρη την χρονιά και τελικά το πέτυχα εδώ, απίστευτος τρόπος να κλείσει η χρονιά.”

Eli Tomac
“Στο πρώτο σκέλος είχα ένα γλίστρημα και δεν πήρα καλή εκκίνηση, διάλεξα λάθος γραμμή και δεν δούλεψε. Ανέβηκα θέσεις και έφτασα μέχρι την τρίτη θέση, εκεί έκανα ακόμα ένα λάθος, ήρθα στην ράμπα του άλματος πολύ γρήγορα και οι τροχοί μου μπήκαν σε διαφορετικό λούκι και με έστειλαν πάνω από την μοτοσυκλέτα. Είναι τρομερό το συναίσθημα να βρίσκεσαι στον αέρα χωρίς την μοτοσυκλέτα. Ευτυχώς δεν χτύπησα και κατάφερα να τερματίσω. Στο δεύτερο σκέλος είχα με τον Roczen μεγάλη μάχη. Πήρε την εκκίνηση και για εμένα όποιος έπαιρνε την εκκίνηση θα κέρδιζε και τον αγώνα γιατί ήμασταν πολύ κοντά ολόκληρη την μέρα. Σε κάποια ντουμπλαρίσματα καθυστέρησα, κάτι που μου στοίχισε αρκετά και οι θεατές ήταν με το μέρος του αλλά και αυτός οδήγησε εξαιρετικά. Ήταν μια όμορφη εμπειρία το πρώτο μου MXDN αλλά είμαι απογοητευμένος που δεν κερδίσαμε. Ελπίζω να έρθω ξανά και ξέρω ότι μπορούμε να φέρουμε πέντε καλά αποτελέσματα την επόμενη φορά.”

Justin Barcia
“To σαββατοκύριακο σε γενικές γραμμές ήταν καλό, ταλαιπωρήθηκα λίγο αλλά πρέπει να εκφράσω τον σεβασμό μου για την ομάδα του Βελγίου και της Ιταλίας γιατί σήμερα οι αγώνες ήταν δύσκολοι και πολύ πιο απαιτητικοί από της πατρίδας μου. Ξέρω ότι το ίδιο είχαμε πει και πέρσι στην άμμο, αλλά αυτοί οι οδηγοί οδηγούν σε πολύ δύσκολες πίστες. Θέλαμε πολύ να τους κερδίσουμε φέτος. Ξεκίνησα καλά στον πρώτο αγώνα αλλά οδήγησα σφιγμένος καθώς είχα μερικά θέματα, παρόλα αυτά τερμάτισα τέταρτος. Στο δεύτερο αγώνα έπεσα στην πτώση της πρώτης στροφής και έπρεπε να ανέβω θέσεις κάτι που ήταν εκνευριστικό. Δεν οδήγησα καλά και τις δύο ημέρες αλλά μου άρεσαν οι θεατές. Είμαστε απογοητευμένοι που τερματίσαμε δεύτεροι αλλά ήταν μια καλή εμπειρία.Μου αρέσει να αγωνίζομαι εδώ με αυτούς τους οδηγούς, είναι εκπληκτικό. Το παγκόσμιο είναι ωραίο με πολύ πιο δύσκολες πίστες από της πατρίδας μου. Θα ευχόμουν να είχαμε και εμείς τέτοιες δύσκολες πίστες, δεν έχουμε κάτι αντίστοιχο στην Αμερική. Ελπίζω μια μέρα να καταφέρω να αγωνιστώ στο παγκόσμιο αφού θα έχω κερδίσει μερικά ΑΜΑ πρωταθλήματα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για αυτόν τον αγώνα, χάσαμε και δεν έχω τίποτα άλλο να πω. Θέλω να κερδίζω κάθε αγώνα που τρέχω, ήθελα να κερδίσω αυτόν τον αγώνα, αυτός ήταν ο σκοπός μου έδωσα το 100%.”

Ryan Dungey
“H δεύτερη θέση είναι αξιοπρεπής αλλά για εμάς είναι σημαντική μόνο η νίκη. Ο Eli και o Justin οδήγησαν φοβερά σήμερα και τα έδωσαν όλα, αντίθετα εγώ δεν οδήγησα στο επίπεδο που μπορώ να οδηγήσω. Ήταν μια πολύ δύσκολη πίστα για εμάς. Οι πίστες στην Ευρώπη είναι λίγο διαφορετικές από αυτό που έχουμε συνηθίσει.”

Toni Cairoli
“Ήταν ένα εκπληκτικό σαββατοκύριακο. Θέλαμε να ανεβούμε στο βάθρο αλλά το ίδιο ήθελαν και πολλές άλλες ομάδες. Ήταν το όνειρο μου να τερματίσουμε στο βάθρο και είναι η πρώτη μου φορά μέσα σε οχτώ χρόνια που αγωνίζομαι για την ομάδα της Ιταλίας. Τα καταφέραμε, για εμάς είναι σαν να κερδίσαμε τον αγώνα,. Ο προσωπικός μου στόχος ήταν να κερδίσω τα σκέλη που αγωνίστηκα και τα κατάφερα.”

Ken Roczen
“Δεν ένοιωθα καλά στο πρώτο σκέλος, είχα καλή εκκίνηση στο δεύτερο και με τον Tomac είχαμε μάχη σε ολόκληρη την διάρκεια του. Ήταν σημαντικό για εμένα να κερδίσω ένα σκέλος και την ΜΧ2, οπότε είμαι χαρούμενος με την απόδοση μου. Όλοι οι προσωπικοί μου στόχοι εκπληρώθηκαν, ευχαριστώ τους θεατές.”

Tommy Searle
“Να τερματίζεις τρίτος και πέμπτος στο MXDN είναι εκπληκτικός τρόπος να τελειώνεις την σεζόν. Μπορούμε να πάμε στην περίοδο δοκιμών με αυτοπεποίθηση ξέροντας ότι έχουμε κάνει καλές βελτιώσεις στην μοτοσυκλέτα. Ξεκινήσαμε με καινούργιες αναρτήσεις μια μέρα πριν τον αγώνα, κανένας δεν έχει δοκιμάσει στο παρελθόν WP σε Kawasaki και καταφέραμε να πάρουμε την δεύτερη θέση στην ΜΧ1 στον μεγαλύτερο αγώνα της χρονιάς. Η πίστα ήταν από τις πιο δύσκολες όλης της χρονιάς, ήταν πραγματικά δύσκολη. Αλλά ήταν γενικά ένα καλό σαββατοκύριακο, μου άρεσε η ατμόσφαιρα με τους άγγλους θεατές που ταξίδεψαν για να μας υποστηρίξουν. “

4025 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
BIKEN…TO NEO E-BIKE ΤΗΣ SHERCO!

Το BIKEN της Sherco, είναι ένα ευέλικτο ηλεκτρικό ποδήλατο για διασκέδαση σε όλα τα εδάφη.Κατακτήστε...