Η ΚΤΜ θρηνεί τον χαμό του Kurt Caselli

2013 rip caselliΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
H KTM με μεγάλη λύπη ανακοινώνει ότι ο Αμερικανός εργοστασιακός αναβάτης Kurt Caselli έχασε την ζωή του μετά από τραυματισμό κατά την διάρκεια του αγώνα  Baja 1000 το περασμένο σαββατοκύριακο.Ο Kurt, μέλος της ομάδας Factory FMF/Bonanza Plumbing/KTM συμμετείχε στον αγώνα Baja 1000 στην έρημο και ενώ ήταν πρωτοπόρος είχε μια πτώση η οποία του κόστισε πολλαπλά σοβαρά τραύματα που οδήγησαν στον θάνατο του. Ο Kurt υπέκυψε στα τραύματα του στην τοποθεσία Ensenada, Baja California, Mexico.

Η ομάδα του η οποία παρέλαβε την μοτοσυκλέτα του Kurt ανακάλυψε κάποια ίχνη στον κινητήρα τα οποία δείχνουν ότι χτύπησε με κάποιο ζώο σύγκρουση η οποία οδήγησε στην πτώση του.

Ο 30χρονος Kurt ήταν ένας αναγνωρισμένος οδηγός αγώνων offroad και rallies στην Αμερική και είχε κάνει μια πολύ επιτυχημένη μετάβαση στους διεθνείς αγώνες rallies με την Εργοστασιακή Ομάδα της KTM.  Είχε κερδίσει τον θαυμασμό και τον σεβασμό του κόσμου των αγώνων για τις ικανότητες, το φυσικό ταλέντο του και το υποδειγματικό αθλητικό του πνεύμα όχι μόνο στην πατρίδα του, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Kurt δεν ήταν μόνο ένας από τους δημοφιλής αναβάτες στην ομάδα της KTM, αλλά και ένα απαράμιλλο πρότυπο για τους νέους αναβάτες και τους οπαδούς του αθλήματος.

Το πάθος του για τους αγώνες ήταν μεγάλο και αποδεικνύετε με την πολλαπλή και συνεχόμενη κατάκτηση των πρωταθλημάτων WORCS, National Hare & Hound, ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια ήταν ο επικεφαλής αναβάτης για την ομάδα των ΗΠΑ στο International Six Days Enduro.

Τον Ιανουάριο του 2013 ο Kurt ήρθε στην επίσημη ομάδα KTM Rally για να οδηγήσει στο Dakar Rally, ως αντικαταστάτης του τραυματία φίλου του και factory teammate Marc Coma. Η οδήγηση του Kurt στον πρώτο του αγώνα Dakar Rally ήταν εντυπωσιακή. Στην συνέχεια μπήκε στην επίσημη ομάδα KTM Rally και προετοιμαζόταν για την συμμετοχή του στο Dakar 2014 αλλά και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cross Country Rallies της FIM της επόμενης σαιζόν.

Pit Beirer, Επικεφαλής του KTM Motorsports:  “Σήμερα στην ΚΤΜ χάσαμε έναν ήρωα  κάτω από τις χειρότερες δυνατές συνθήκες. Είμαστε συγκλονισμένοι και λυπημένοι από αυτό το τραγικό νέο, εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του, η σκέψη μας είναι κοντά τους. Ο Kurt ήταν κάτι παραπάνω από ένας ταλαντούχος αναβάτης, ήταν επίσης ένα εξαιρετικό μέλος της ομάδας. Έζησε αντιπροσωπεύοντας τις αξίες και το πάθος των αγώνων που βρίσκονται στο επίκεντρο της KTM. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός έχασε κάτι περισσότερο από έναν μεγάλο αναβάτη, έχασε έναν εξαιρετικό πρεσβευτή των αγώνων offroad.

Jon-Erik Burleson, Πρόεδρος της KTM Βορείου Αμερικής: ”Εμείς στην KTM δεν μπορούμε να περιγράψουμε τι σημαίνει η αυτή η απώλεια για τον καθένα ξεχωριστά αλλά και για την μοτοσυκλετιστική κοινότητα. Εκτός από τις αγωνιστικές επιτυχίες και το ταλέντο του ως αναβάτης, ο Kurt ήταν πάνω από όλα ένα βασικό μέλος της μεγάλης offroad οικογένειας μας που δεν μπορεί έτσι απλά να αντικατασταθεί. Ο Kurt ενέπνεε την οικογένεια KTM να πιέζει συνεχώς στα όρια του αγώνα. Ήταν η κινητήριος δύναμη των προσπαθειών που καταβάλαμε στους αγώνες Baja, Hare & Hound και στο International Six Days Enduro. Ο συνδυασμός ηθικής, στάσης και ευγένειας δεν θα συνυπάρξουν ποτέ ξανά τόσο τέλεια

Antti Kallonen, Factory FMF/KTM Team Manager: “Ο χαμός του Kurt είναι τεράστια απώλεια για τον αθλητισμό, την ομάδα και την οικογένεια μας. Ο Kurt ήταν μέλος της KTM καθ’ όλη την επαγγελματική του σταδιοδρομία. Ακόμα και στο ξεκίνημα της καριέρας του είχε τον αέρα του ηγέτη και ενέπνεε το ευρύτερο περιβάλλον του offroad όπως κανένας άλλος. Είχε μια πολύ ιδιαίτερη ικανότητα να ενώνει την ομάδα στα μεγάλα και στα μικρά. Η επαγγελματική αγωνιστική οδήγηση μοτοσυκλέτας θεωρείται ατομικό άθλημα, αλλά ο Kurt την είχε μετατρέψει σε ομαδικό άθλημα. Κάθε φορά που είχε την ευκαιρία να οδηγήσει, να βοηθήσει, να εμπνεύσει, να συμβουλέψει ή να προπονήσει συμπεριφερόταν όπως όταν πήγαινε να οδηγήσει σε αγώνα. Ήταν προετοιμασμένος, απόλυτα σίγουρος και γνώριζε ότι μπορούσε να κερδίσει. Ο Kurt ήταν η ποιο γαλβανισμένη δύναμη που έχω δει ποτέ. Όσοι τον ήξεραν ήταν τυχεροί. Αυτοί που είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν μαζί του είναι ευλογημένοι.”

Ο Kurt Caselli θα αφήσει μεγάλο κενό στην οικογένεια της KTM, τους συναθλητές, τους φίλους ανταγωνιστές και τους οπαδούς του σε όλο τον κόσμο. Αυτή την δύσκολη και θλιβερή περίοδο, η Διοίκηση και η διεθνής οικογένεια της KTM εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια Caselli.

www.ktm.com

www.ktmimages.com

4025 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
BIKEN…TO NEO E-BIKE ΤΗΣ SHERCO!

Το BIKEN της Sherco, είναι ένα ευέλικτο ηλεκτρικό ποδήλατο για διασκέδαση σε όλα τα εδάφη.Κατακτήστε...