H υπόθεση Dean Ferris

To motocross είναι ένα από τα λίγα αθλήματα παγκοσμίως που μπορεί ένας οδηγός να υπογράψει με μία ομάδα σήμερα και να τρέξει με άλλη ομάδα αύριο. Είναι μια ιδιαιτερότητα που οφείλετε κυρίως στους δύο πόλους που από την μια είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και από την άλλη το εθνικό πρωτάθλημα της Αμερικής και πρόσφατα ανάμεσα βρέθηκε ο αυστραλός οδηγός Dean Ferris.

.

O Dean Ferris ήταν από του λίγους οδηγούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ΜΧ2 φέτος που ξεχώρισαν από την βαριά σκιά που είχε ρίξει ο πολυνίκης Jeffrey Herlings στην κατηγορία. Κατάφερε να κερδίσει μερικές προκριματικές σειρές αλλά και το GP του Βεγλίου στην Bastogne, με καλύτερη στιγμή μέσα στο 2013 την πολύ καλή του απόδοση στο Motocross των Εθνών στην Γερμανία. Πριν το MXDN ο Ferris είχε υπογράψει με την  Bike it Yamaha Cosworth του Steve Dixon για το 2014 και την κατηγορία ΜΧ1. Δυστυχώς με το ηλικιακό όριο στην ΜΧ2(έως 23 ετών) ο Ferris δεν είχε άλλη επιλογή μέχρι την εκπληκτική του εμφάνιση  στα προκριματικά του MXDN το Σάββατο όπου κατέλαβε την δεύτερη θέση πίσω από τον Ken Roczen.

Την επόμενη ημέρα το πρωί πριν τους αγώνες,  ήταν φιλοξενούμενος στην τηλεοπτική  εκπομπή με τον Paul Maulin και τον Jeff Emig όπου δήλωσε ότι στόχος του είναι να ακολουθήσει την καριέρα του Chad Reed πηγαίνοντας στην Αμερική το συντομότερο δυνατόν. Αυτό έφτασε στα σωστά αυτιά και σύντομα ο Ferris βρέθηκε σε συνομιλίες με τον Roger de Coster και την Red Bull KTM που ψάχνει αντικαταστάτη του Ken Roczen στα 250, καθώς ο γερμανός ανεβαίνει την επόμενη χρονιά κατηγορία.  Το πράγμα έγινε λίγο ποιο επίσημο μετά την πολύ καλή εμφάνιση του Ferris στους αγώνες της Κυριακής(πάντα για το MXDN) και σύντομα η Red Bull KTM είχε μια πρόταση στον αυστραλό, να έρθει να δοκιμάσει τους αγώνες AMA Supercross στην Lites μέχρι να ξεκινήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Από εκεί και μετά η υπόθεση πήρε άλλες διαστάσεις αφού ο ίδιος ο οδηγός δεν επιθυμούσε να αγωνιστεί στην ΜΧ1. Έτσι η Bike it Yamaha Cosworth αποφάσισε τελικά να λύσει το συμβόλαιο της με τον Ferris αφήνοντας τον να πάει στην Red Bull KTM και το αμερικανικό πρωτάθλημα Lites. Οι πρώτες ανακοινώσεις φέρνουν τον Ferris να αγωνίζεται στο AMA Supercross Lites Δύσης ενώ ο ομόσταυλος του Marvin Musquin θα πάει λογικά στο Ανατολής.

Τέλος να αναφέρουμε ότι αυτή η έκβαση μεταξύ των ομάδων που έχουν συμβόλαια με οδηγούς ήταν πολύ ομαλή σε σχέση με το παρελθόν όπου συνηθίζονταν οι αποφάσεις να βγαίνουν μετά από μεγάλες δικαστικές διαμάχες.

4025 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
BIKEN…TO NEO E-BIKE ΤΗΣ SHERCO!

Το BIKEN της Sherco, είναι ένα ευέλικτο ηλεκτρικό ποδήλατο για διασκέδαση σε όλα τα εδάφη.Κατακτήστε...