ΑΜΑ/FIM SX – J.Stewart και J.Hill οι καινούργιοι νικητές

O James Stewart έγινε ο τέταρτος οδηγός που κερδίζει φέτος αγώνα στην μεγάλη κατηγορία, κατακτώντας τον έκτο γύρο του AMA/FIM Supercross στο San Diego. Οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν για ακόμα έναν αγώνα στην Lites Δύσης με τον πρωτοεμφανιζόμενο σε επαγγελματικό επίπεδο Justin Hill να πετυχαίνει την πρώτη νίκη της καριέρας του. 

Supercross Class
Ο James Stewart βρέθηκε αρκετές φορές πολύ κοντά στην πρώτη του φετινή νίκη όμως οι πτώσεις και οι εντυπωσιακές εμφανίσεις των αντιπάλων του τον είχαν κρατήσει μακριά από το ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Στο San Diego όμως ο Stewart έκανε ακριβώς αυτό που χρειαζόταν και τίποτα παραπάνω για να πάρει τελικά την πρώτη του φετινή νίκη, επιστρέφοντας μετά από πολύ καιρό στις επιτυχίες. Η νίκη όμως δεν ήρθε εύκολα αφού έπρεπε να δώσει μάχη με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ryan Villopoto. Οι δυο τους δεν είχαν την καλύτερη εκκίνηση και έπρεπε να περάσουν μπροστά κάτι που πραγματοποίησαν στον πρώτο γύρο. Από εκεί και μετά Stewart και Villopoto έδωσαν την μάχη για την πρώτη θέση χωρίς όμως να αλλάξουν θέσεις μέχρι και τον τερματισμό. Ο Stewart πήρε την πρώτη του φετινή νίκη αφήνοντας τον Villopoto στην δεύτερη θέση που μάλιστα προς το τέλος του αγώνα εγκατέλειψε την μάχη της πρώτης θέσης θέλοντας να διαφυλάξει την θέση του στην βαθμολογία. Μεγάλη μάχη έγινε για την τρίτη θέση μεταξύ των Ken Roczen, Chad Reed, Ryan Dungey και Justin Barcia. O Barcia είχε μια έξοδο και βγήκε νωρίς έξω από αυτήν την μάχη  ενώ στην προσπάθεια του ο Reed να περάσει τον τρίτο Roczen στον τελευταίο γύρο είχε και αυτός μια πτώση που δυστυχώς τον έστειλε στο νοσοκομείο με τρία σπασμένα κόκαλα. Έτσι η τρίτη θέση παρέμεινε στον Roczen που ανέβηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με εννέα βαθμούς πίσω από τον Villopoto. Για ακόμα έναν αγώνα ο Ryan Dungey βρέθηκε εκτός βάθρου τερματίζοντας στην τέταρτη θέση ενώ ο Weston Peick εντυπωσίασε ξανά τερματίζοντας στην πέμπτη θέση, εκμεταλλευόμενος βέβαια και τα λάθη των Justin Brayton, Barcia και Matt Moss. Την εξάδα έκλεισε ο Barcia που παρά το γεγονός ότι είναι γρήγορος στα χρονομετρημένα και τα προκριματικά δεν μετουσιώνει την ταχύτητα σε αποτελέσματα στον τελικό.

O J.Stewart ήταν για ακόμα ένα αγώνα ο ταχύτερος ολόκληρη την ημέρα και πιθανότατα έχει βρει πλέον τον τρόπο να κερδίζει.

Αποτελέσματα San Diego, Supercross Class
1. James Stewart (Suz)
2. Ryan Villopoto (Kaw)
3. Ken Roczen (KTM)
4. Ryan Dungey (KTM)
5. Weston Peick (Suz)
6. Justin Barcia (Hon)
7. Eli Tomac (Hon)
8. Broc Tickle (SUZ)
9. Justin Brayton (Yam)
10. Andrew Short (KTM)

Lites Δύσης
Οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν στην κατηγορία με τον “rookie” του πρωταθλήματος Justin Hill να κερδίζει τον πρώτο αγώνα της καριέρας του. Την εκκίνηση και πρωτοπορία πήρε ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Dean Wilson όμως μια άσχημη πτώση του στον δεύτερο γύρο δημιούργησε προβλήματα στην μοτοσυκλέτα του και έπρεπε να περάσει από τα pits για να διορθώσει το πρόβλημα. Η πρωτοπορία πέρασε στα χέρια του Malcolm Stewart που όμως δεν κράτησε για πολύ αφού ο αποφασισμένος Hill κατάφερε να τον περάσει και να απομακρυνθεί. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jason Anderson δεν είχε καλή εκκίνηση κατάφερε όμως να περάσει τον αντίπαλο του στην βαθμολογία Cole Seely και να κυνηγήσει την δεύτερη θέση. Όσο για την πρώτη, αυτή κατέληξε στον εντυπωσιακό Hill που πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού. Ο Anderson κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση από τον Stewart χωρίς τα παρατράγουδα του προηγούμενου αγώνα με τον Stewart να παίρνει την τρίτη θέση και με την επιτυχία του αδερφού του στην μεγάλη κατηγορία, έγιναν τα πρώτα αδέρφια στην ιστορία του πρωταθλήματος που ανεβαίνουν στο βάθρο στον ίδιο αγώνα. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Seely που δεν ήταν ανταγωνιστικός στην δύσκολη πίστα όπως δήλωσε του San Diego. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι ομόσταυλοι του στην TLD Honda Shane Mcelrath και Jesy Nelson. To πρωτάθλημα περνάει στην ανατολική ακτή όπου ξεκινάει η κατηγορία Lites Ανατολής με την αντίστοιχη της Δύσης να περνάει σε διακοπή για περίπου εννέα εβδομάδες.

Δεύτερη σερί φετινή νίκη για την Pro Circuit Kawasaki με τον “rookie” αυτή την φορά J. Hill.

Αποτελέσματα San Diego, Lites Δύσης
1. Justin Hill (Kaw)
2. Jason Anderson (KTM)
3. Malcolm Stewart (Hon)
4. Cole Seely (Hon)
5. Shane McElrath (Hon)
6. Jessy Nelson (Hon)
7. Michael Leib (Hon)
8. Scott Champion (Hon)
9. Jake Canada (Hon)
10. Dean Ferris (KTM)

Βαθμολογίες

Supercross Class
1. Ryan Villopoto………126
2. Ken Roczen………….117
3. Chad Reed…………..111
4. James Stewart……..105
5. Justin Brayton……….98
6. Ryan Dungey………..94
7. Justin Barcia…………89
8. Andrew Short……….72
9. Weston Peick……….53
10. Wil Hahn…………….52
 Lites Δύσης
1. Jason Anderson……131
2. Cole Seely……………127
3. Justin Hill………………107
4. Dean Wilson…………98
5. Cooper Webb……….92
6. Malcolm Stewart……89
7. Jessy Nelson………..76
8. Shane McElrath……..71
9. Zach Osborne……….69
10. Dean Ferris………….63

Επόμενος αγώνας 15/02/14 Arlington TX.

Δείτε τους δύο τελικούς του San Diego.

3996 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO “BEHIND THE GATE”…ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ “0” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ!

Η σειρά ντοκιμαντέρ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP ξεκινάει το 2024 με το πρώτο επεισόδιο πρόλογος...