AMA/FIM SX – Θρίαμβος στην Atlanta για τους K.Roczen και M.Davalos(video)

Σε μια από τι πιο δύσκολες πίστες του πρωταθλήματος ο Ken Roczen ήταν αυτός που έκανε τα λιγότερα λάθη, κερδίζοντας έτσι τον όγδοο γύρο του AMA/FIM Supercross στην Atlanta. Ιστορική νίκη για τον Martin Davalos από τον Ισημερινό, μετά από εννέα χρόνια και 63 αγώνες κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στην Lites Ανατολής. 

Supercross Class
H πίστα της Atlanta είχε μια από τις πιο δύσκολες σχεδιάσεις που έχουμε δει φέτος κάτι που έκανε τις προσπεράσεις σχεδόν αδύνατες, αν οι οδηγοί ήταν κοντά στην ίδια ταχύτητα. Όπως ήταν λογικό αυτός που θα έκανε τα λιγότερα λάθη θα κέρδιζε τον αγώνα και έτσι περίπου έγιναν τα πράγματα και λέμε περίπου γιατί ο νικητής Roczen έκανε και αυτός ένα λάθος που του στοίχισε μια θέση. Την εκκίνηση του τελικού πήρε ο Mike Alessi καταφέρνοντας στην δύσκολη πίστα για προσπέραση να κρατήσει την πρώτη θέση για έξη γύρους. Σε αυτό βοήθησε και ο James Stewart που έχασε τον μπροστινό τροχό σε μια στροφή καθυστερώντας τους Ken Roczen, Ryan Villopoto και Ryan Dungey που ακολουθούσαν. Ένα λάθος του Roczen επέτρεψε στον Villopoto να τον περάσει και οι δύο μαζί λίγο αργότερα πέρασαν τον πρωτοπόρο Alessi. Έξη γύρους πριν τον τερματισμό ο Villopoto γλίστρησε και δεν κατάφερε να περάσει ένα μεγάλο τριπλό άλμα με αποτέλεσμα να τον περάσει ο Roczen για την πρωτοπορία. Από εκεί και μετά ακολούθησε ένας σταθερός αγώνας και από τους δύο τερματίζοντας πρώτος και δεύτερος αντίστοιχα. Στην σκιά των δύο πρωτοπόρων βρισκόταν συνέχεια ο Dungey που περίμενε την ευκαιρία για να κάνει την κίνηση του. Όμως περίμενε πάρα πολύ και η καρό σημαία τον βρήκε στην τρίτη θέση. Τέταρτος τερμάτισε ο Will Ηahn που πλασαρίστηκε καλά στην εκκίνηση πετυχαίνοντας τον καλύτερο φετινό του τερματισμό. Πέμπτη θέση για τον Justin Brayton και αυτός με καλή εκκίνηση με έκτο τον Alessi που τιμωρήθηκε με πρόστιμο 4000 δολαρίων για επικίνδυνη προσπέραση στον Broc Tickle. Στον αγώνα δεν συμμετείχε ο Justin Barcia λόγω ελαφρού τραυματισμού που υπέστη μετά από πτώση στα δοκιμαστικά.

Αποτελέσματα Atlanta, Supercross Class
1. Ken Roczen (KTM)
2. Ryan Villopoto (Kaw)
3. Ryan Dungey (KTM)
4. Wil Hahn (Hon)
5. Justin Brayton (Yam)
6. Mike Alessi (Suz)
7. Broc Tickle (Suz)
8. Weston Peick (Suz)
9. Josh Grant (Yam)
10. Andrew Short (KTM)

H αναμονή ήταν μεγάλη για την πρώτη νίκη του M.Davalos.

Lites Ανατολής
Όταν η Pro Circuit Kawasaki υπέγραφε τον Martin Davalos όλοι απορούσαν με αυτήν την απόφαση αφού ο αναβάτης από τον Ισημερινό είχε καταφέρει στα εννέα χρόνια που αγωνίζεται στην επαγγελματική κατηγορία της Lites, να μην κερδίσει κανέναν από τους 63 αγώνες που συμμετείχε. Στον προηγούμενο αγώνα ο Davalos οδήγησε εξαιρετικά όμως η μοίρα δεν ήθελε να πάρει τον αγώνα του Dallas. Στην Atlanta όμως η εξαιρετική του οδήγηση συνεχίστηκε και η γκαντεμιά έσπασε κερδίζοντας άνετα τον πρώτο του αγώνα στην μικρή κατηγορία. Δεύτερος τερμάτισε ο νικητής του προηγούμενου αγώνα και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Adam Cianciarulo ενώ μετά από επεισοδιακές μάχες ο Justin Bogle πήρε την τρίτη θέση από τον ομόσταυλο του Blake Wharton. Η καταστροφική εκκίνηση του Blake Baggett τον έφερε από τελευταίο να τερματίζει στην πέμπτη θέση με έκτο τον Vince Friese.

Αποτελέσματα Atlanta, Lites Ανατολής
1. Martin Davalos (Kaw)
2. Adam Cianciarulo (Kaw)
3. Justin Bogle (Hon)
4. Blake Wharton (Hon)
5. Blake Baggett (Kaw)
6. Vince Friese (Hon)
7. Jimmy Decotis (Hon)
8. Cole Thompson (KTM)
9. Matt Lemoine (Kaw)
10. Michael Oldenburg (KTM)

Βαθμολογίες

Supercross Class
1. Ryan Villopoto………166
2. Ken Roczen………….157
4. James Stewart………140
5. Ryan Dungey………..136
5. Justin Brayton……….130
6. Chad Reed……………111
7. Justin Barcia………….109
8. Andrew Short…………94
9. Wil Hahn………………..83
10. Broc Tickle……………77
Lites Ανατολής
1. Adam Cianciarulo……..47
2. Martin Davalos………….45
3. Blake Baggett…………..38
4. Justin Bogle……………..36
5. Vince Friese……………..33
6. Blake Wharton………….32
7. Cole Thompson…………28
8. Kyle Cunningham………22
9. Mitchell Oldenburg……..22
10. Jimmy Decotis…………20

Επόμενος αγώνας01/03/14 Indianapolis IN.

Δείτε του τελικούς αγώνες των δύο κατηγοριών.

Ακολουθούν video’s με στιγμιότυπα του αγώνα.

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...