ΑΜΑ/FIM SX – Πρώτη νίκη για τον R.Dungey(video)

Στην Indianapolis και τον ένατο γύρο του AMA/FIM Supercross η πίστα ήταν αυτή που έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο, για την τελική επικράτηση του Ryan Dungey(φωτό) που πέτυχε την πρώτη του φετινή νίκη στην μεγάλη κατηγορία.  Δύσκολος αγώνας και στην Lites Ανατολής με τον Adam Cianciarulo να αποφεύγει τις πτώσεις και να κερδίζει τον αγώνα. 

Supercross Class
Το μαλακό χώμα της Indianapolis και η μικρή παρέμβαση των διοργανωτών κατά την διάρκεια του αγώνα, έφεραν μια πίστα σε διαλυμένη κατάσταση στους τελικούς, με αποτέλεσμα το τερέν με τα βαθιά λούκια να παίζει τον αστάθμητο παράγοντα. Φυσικά το θέαμα πήγε περίπατο και ο αγώνας επιβίωσης των αγωνιζομένων έδωσε μια άλλη ξεχωριστή, άγρια ομορφιά. Ο πιο σταθερός και ο πιο έξυπνος οδηγός θα ήταν αυτός που θα κέρδιζε τον αγώνα, φυσικά και με την βοήθεια της τύχης σε τέτοιο τερέν, χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στον Ryan Dungey που ήταν ο τελικός νικητής. Την εκκίνηση του τελικού πήρε ο Mike Alessi με τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας Ryan Villopoto, Ken Roczen και James Stewart να πέφτουν στην πρώτη στροφή. Ο Alessi κράτησε πίσω τους τους Dungey και Eli Tomac που τον καταδίωκαν όμως στον πέμπτο γύρο ο Dungey κατάφερε να βρει νέα πατήματα στην δύσκολή πίστα για να κάνει την προσπέραση. Με τον Dungey να απομακρύνεται μπροστά οι Alessi και Tomac έδωσαν όμορφες μάχες για την δεύτερη θέση με τον Alessi τελικά να καταφέρνει να σταθεροποιηθεί σε αυτήν. Στον δέκατο τρίτο γύρο όμως ο Alessi είχε μια πτώση χάνοντας αρκετές θέσεις και επιτρέποντας στους νεοεμφανιζόμενους στην μεγάλη κατηγορία  Tomac και Cole Seely(αντικατέστησε τον τραυματία Justin Barcia) να συμπληρώσουν το βάθρο.

Ο R.Dungey έπρεπε να περιμένει εννέα αγώνες για να γευτεί την πρώτη του νίκη στο 2014.

Ο Villopoto μετά από ένα ηρωικό αγώνα κατάφερε ξεκινώντας από τελευταίος να πάρει την τέταρτη θέση, την στιγμή που ο Roczen είχε και δεύτερη πτώση που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει ενώ ο Stewart το πάλεψε και αυτός τερματίζοντας έβδομος. Συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία στους τελευταίους αγώνες ο Broc Tickle πήρε την πέμπτη θέση με τον Andrew Short να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα. Με την νίκη του ο Dungey και με τα προβλήματα των πρωτοπόρων της βαθμολογίας, κατάφερε να βρεθεί στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, 23 βαθμούς πίσω από τον Ryan Villopoto που κατά ένα περίεργο τρόπο καταφέρνει στους τελευταίους αγώνες να επεκτείνει το προβάδισμα του χωρίς να κερδίζει.

Αποτελέσματα Indianapolis, Supercross Class
1. Ryan Dungey
2. Eli Tomac
3. Cole Seely
4. Ryan Villopoto
5. Broc Tickle
6. Andrew Short
7. James Stewart
8. Justin Brayton
9. Josh Hill
10. Dean Wilson

Δύο νίκες σε τρεις αγώνες για τον “rookie” Adam Cianciarulo.

Lites Ανατολής
Η δεύτερη νίκη της καριέρας του πρωτοεμφανιζόμενου Adam Cianciarulo είναι γεγονός και μάλιστα απολαμβάνοντας μεγαλύτερη ασφάλεια στην κορυφή της βαθμολογίας. O Adam πέρασε μπροστά λίγο μετά την εκκίνηση αλλά γρήγορα τον πέρασε ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Martin Davalos. Στον έβδομο γύρο ο Davalos είχε μια πτώση επιτρέποντας στον Cianciarulo να περάσει ξανά μπροστά. Από εκεί και μετά ο Cianciarulo κινδύνευσε αρκετές φορές να έχει και αυτός πτώσεις(είχε μια μικρή) αλλά κρατήθηκε στην πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό. O Davalos τερμάτισε δεύτερος με τον Justin Bogle να παίρνει την τρίτη θέση μετά από κακή εκκίνηση. Καλό ξεκίνημα και γενικά καλό αγώνα έκανε ο τέταρτος Matt Bisceglia ενώ για ακόμα έναν αγώνα ο Blake Baggett ταλαιπωρήθηκε από κακή εκκίνηση τερματίζοντας πέμπτος. Αντίθετα την καλύτερη εκκίνηση είχε ο Vince Friese κερδίζοντας το αντίστοιχο μπόνους των 1500 δολαρίων και τερματίζοντας τελικά στην έκτη θέση.

Αποτελέσματα Indianapolis, Lites Ανατολής
1. Adam Cianciarulo
2. Martin Davalos
3. Justin Bogle
4. Matt Bisceglia
5. Blake Baggett
6. Vince Friese
7. Jimmy Decotis
8. Matt Lemoine
9. Cole Thompson
10. Kyle Cunningham

Βαθμολογίες

Supercross Class
1. Ryan Villopoto (184pts/2 wins)
2. Ryan Dungey (161pts/1 win)
3. Ken Roczen (158pts/2 wins)
4. James Stewart (154pts/ 2 wins)
5. Justin Brayton (143pts)
6. Chad Reed (111pts/2 wins)
7. Justin Barcia (109pts)
8. Andrew Short (109pts)
9. Wil Hahn (93pts)
10. Broc Tickle (93pts)
Lites Ανατολής
1. Adam Cianciarulo (72pts/2 win)
2. Martin Davalos (67pts/1 win)
3. Justin Bogle (56pts)
4. Blake Baggett (54pts)
5. Vince Friese (48pts)
6. Cole Thompson (40pts)
7. Jimmy Decotis (34pts)
8. Blake Wharton (33pts)
9. Kyle Cunningham (33pts)
10. Mitchell Oldenburg (30pts)

Επόμενος αγώνας 09/03/14 Daytona FL.

Δείτε ολόκληρους τους τελικούς αγώνες των δύο κατηγοριών.

Ακολουθούν video’s με στιγμιότυπα των δύο τελικών.

https://www.youtube.com/watch?v=vez5M9jUpx4

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...