AMA/FIM SX – O R.Villopoto κερδίζει ξανά την Daytona(video)

Για τέταρτη φορά στις πέντε του συμμετοχές στην Daytona, ο Ryan Villopoto κέρδισε τον δέκατο γύρο του AMA/FIM Supercross στην μεγάλη κατηγορία. Επίσης o πολυνίκης στην Daytona Blake Bagget κατάφερε να κερδίσει στην διάσημη πίστα τον πρώτο του φετινό αγώνα στην Lites Ανατολής. 

2014 daytona villopoto

Ο Ryan Villopoto για τέταρτη φορά κερδίζει την Daytona.

Supercross Class
H παράδοση που ήθελε τον Villopoto να έχει καλή μέρα στην Daytona συνεχίστηκε, με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας να κερδίζει άνετα τον τρίτο του φετινό αγώνα. Την εκκίνηση του τελικού της μεγάλης κατηγορίας πήρε ο Dean Wilson όμως ο Villopoto γρήγορα τον πέρασε για να οδηγήσει στην πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό. O Wilson κατάφερε να κρατηθεί στην δεύτερη θέση μέχρι και τον 15ο γύρο, όμως από εκεί και μετά τον πρόδωσε η αντοχή του καθώς ερχόμενος από την κατηγορία Lites Δύσης δεν  έχει συνηθίσει ακόμα την μεγάλη διάρκεια σε γύρους της μεγάλης κατηγορίας. Έτσι έγινε εύκολη λεία για τους οδηγούς της Red Bull KTM Ken Roczen και Ryan Dungey που τον πέρασαν στον ίδιο γύρο και τερμάτισαν με αυτήν την σειρά τον αγώνα. Τέταρτος τερμάτισε ο Broc Tickle συνεχίζοντας την εκπληκτική ανοδική του πορεία ενώ στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Andrew Short. Πολύ καλή εμφάνιση για τον έκτο Wil Hahn που και αυτός βρίσκει τα πατήματα του στην πρώτη του χρονιά στα 450cc. Άτυχος ο James Stewart που χτύπησε στην μοτοσυκλέτα του Mike Alessi με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να περάσει από τα pits, πτώσεις για τους Eli Tomac και Justin Barcia που τους άφησαν εκτός τελικούς ήταν τα γεγονότα που συμπλήρωσαν την ημέρα.

Αποτελέσματα Daytona, Supercross Class
1. Ryan Villopoto
2. Ken Roczen
3. Ryan Dungey
4. Broc Tickle
5. Andrew Short
6. Wil Hahn
7. Dean Wilson
8. Matt Goerke
9. Justin Brayton
10. Josh Grant

Πρώτη φετινή νίκη για τον B.Baggett.

Lites Ανατολής
Ο Blake Baggett αν και πάντα ήταν ανταγωνιστικός στους προηγούμενους αγώνες ωστόσο δεν του έβγαινε το αποτέλεσμα στους τελικούς του φετινού πρωταθλήματος. Στην Daytona αυτό άλλαξε και ο Baggett παρά τον μικρό τραυματισμό του στον χέρι του κατάφερε να πάρει την νίκη. Στην αρχή έπρεπε να περάσει από τους ομόσταυλους του Adam Cianciarulo και Martin Davalos κάτι που κατάφερε να κάνει με επιτυχία. Από εκεί και μετά οδήγησε στην πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό κατακτώντας την πρώτη του φετινή νίκη. Δεύτερος τερμάτισε ο Ciancarulo αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Davalos μια μάχη που είχε και βαθμολογικό ενδιαφέρον αφού οι δύο οδηγοί διεκδικούν το πρωτάθλημα. Διατηρώντας την τέταρτη θέση από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό ο Blake Wharton τερμάτισε τέταρτος με τον Justin Bogle να έχει μια μέτρια εκκίνηση και να τερματίζει στην πέμπτη θέση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο “rookie” Jeremy Martin στον δεύτερο του φετινό τελικό αφού στους προηγούμενους αγώνες οι ατυχίες τον άφησαν εκτός.

Αποτελέσματα Daytona, Lites Ανατολής
1. Blake Baggett
2. Adam Cianciarulo
3. Martin Davalos
4. Blake Wharton
5. Justin Bogle
6. Jeremy Martin
7. Matt Bisceglia
8. Vince Friese
9. Kyle Cunningham
10. Matt Lemoine

Βαθμολογίες

Supercross Class
1. Ryan Villopoto (209pts/3 wins)
2. Ryan Dungey (181pts/1 win)
3. Ken Roczen (180pts/2 wins)
4. James Stewart (157pts/2 wins)
5. Justin Brayton (155pts)
6. Andrew Short (125pts)
7. Justin Barcia (118pts)
8. Chad Reed (111pts/2 wins)
9. Broc Tickle (111pts)
10. Wil Hahn (108pts)
Lites Ανατολής
1. Adam Cianciarulo 94pts/2wins
2. Martin Davalos 87pts/1 win
3. Blake Baggett 79pts/1 win
4. Justin Bogle 72pts
5. Vince Friese 61pts
6. Blake Wharton 51pts
7. Cole Thompson 48pts
8. Kyle Cunningham 45pts
9. Jimmy Decotis 43pts
10. Matt Lemoine 37pts

Επόμενος αγώνας 15/03/14 Detroit MI.

Ακολουθούν video’s με στισμιότυπα από τους τελικούς αγώνες των δύο κατηγοριών

4017 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...