ΑΜΑ/FIM SX – Νίκη για τον J.Stewart, πάει για τίτλο ο Α.Cianciarulo(video)

Στο Detroit περίμενε τον James Stewart η τρίτη του φετινή νίκη στην μεγάλη κατηγορία, κερδίζοντας τον ενδέκατο αγώνα του AMA/FIM Supercross. Οδηγώντας με την σιγουριά έμπειρου αναβάτη ο “rookie” Adam Ciancairulo κατέκτησε ακόμα μια νίκη στην Lites Ανατολής και μεγάλωσε ακόμα περισσότερο το βαθμολογικό του προβάδισμα.

Supercross Class
Όταν δεν συμβαίνουν περίεργα πράγματα στον James Stewart, όπως η πτώση του Mike Alessi μπροστά του στον προηγούμενο αγώνα, είναι φαβορί για την νίκη. Ο Stewart έφυγε καλά στην εκκίνηση και είχε την υπομονή να περάσει την κατάλληλη στιγμή τον Cole Seely που είχε πάρει την εκκίνηση και οδηγούσε τον αγώνα. Από εκεί και μετά κατάφερε να ελέγξει τον αγώνα και δεν επηρεάστηκε από την προσπάθεια του Ryan Villopoto να τον απειλήσει από την δεύτερη θέση. Έτσι ο Stewart κατέκτησε την τρίτη του φετινή νίκη, ισοφαρίζοντας σε νίκες στην μεγάλη κατηγορία τον Ricky Carmichael με 48(πρώτος είναι ο J.McGrath με 72). Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Villopoto πήρε την δεύτερη θέση ενώ τρίτος τερμάτισε ο Ryan Dungey μετά από όμορφη μάχη με τον Dean Wilson. Πολύ καλό αγώνα έκανε ο Andrew Short τερματίζοντας στην τέταρτη θέση κερδίζοντας την μάχη με τον πέμπτο Justin Barcia, τον έκτο Broc Tickle και τον έβδομο Weston Peick. Πτώσεις στέρησαν από τους Wilson και Seely ένα καλό αποτέλεσμα ενώ ο Ken Roczen εγκατέλειψε μετά από πρόβλημα στο πίσω του φρένο.

Αποτελέσματα Detroit, Supercross Class
1. James Stewart
2. Ryan Villopoto
3. Ryan Dungey
4. Andrew Short
5. Justin Barcia
6. Broc Tickle
7. Weston Peick
8. Josh Hill
9. Justin Brayton
10. Josh Grant

Lites Ανατολής
Ακόμα μια επίθεση για νίκη από τον Martin Davalos είχαμε και σε αυτόν τον αγώνα όμως οι ατυχίες που τον ακολουθούν την φετινή σεζόν δεν λένε να σταματήσουν. Μετά την άσχημη πτώση του στα δοκιμαστικά,  ο Davalos μπήκε δυνατά στον αγώνα και οδήγησε τον τελικό. Όμως είχε μια πτώση όταν έχασε τον μπροστινό τροχό σε μια στροφή, χάνοντας παράλληλα και αρκετές θέσεις. Αργότερα είχε ακόμα μια πτώση αλλά αυτό δεν επηρέασε το αποτέλεσμα για την πρώτη θέση, που πλέον ανήκε ολοκληρωτικά στον Adam Cianciarulo. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Adam, πέτυχε την τρίτη νίκη της καριέρας του και αύξησε το βαθμολογικό του προβάδισμα στους 17 βαθμούς με τρεις αγώνες να απομένουν για την κατηγορία. Η καλή εκκίνηση του Justin Bogle τον έφερε να κατακτά εύκολα την δεύτερη θέση ενώ αντίθετα ο Blake Baggett χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά μετά την κακή εκκίνηση του, για να πάρει την τρίτη θέση. Επιστροφή στην πρώτη εξάδα για τον τέταρτο Kyle Cuningham αλλά και πρώτη φετινή για τον Matt Lemoine. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Vince Friese.

Αποτελέσματα Detroit, Lites Ανατολής
1. Adam Cianciarulo
2. Justin Bogle
3. Blake Baggett
4. Kyle Cunningham
5. Matt Lemoine
6. Martin Davalos
7. Vince Friese
8. Jeremy Martin
9. Alex Martin
10. Jimmy Decotis

Βαθμολογίες

Supercross Class
1. Ryan Villopoto 231
2. Ryan Dungey 201
3. James Stewart 182
4. Ken Roczen 181
5. Justin Brayton167
6. Andrew Short 143
7. Justin Barcia 134
8. Broc Tickle 126
9. Wil Hahn 115
10. Chad Reed 111
Lites Ανατολής
1. Adam Cianciarulo 119
2. Martin Davalos 102
3. Blake Baggett 99
4. Justin Bogle 94
5. Vince Friese 75
6. Kyle Cunningham 63
7. Cole Thompson 58
8. Jimmy Decotis 54
9. Matt Lemoine 53
10. Blake Wharton 51

Επόμενος αγώνας 22/03/14 Toronto ON.

Ακολουθούν video’s με στιγμιότυπα του αγώνα.

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...