AMA/FIM SX – Ακόμα μια νίκη για τον J.Stewart πάει για τίτλο ο Μ.Davalos(video)

Συνεχίζοντας το νικηφόρο σερί του ο James Stewart(φωτό) για τρίτη συνεχόμενη φορά κατάφερε να επικρατήσει στην μεγάλη κατηγορία κατακτώντας την πέμπτη του φετινή νίκη στο AMA/FIM Supercross. Στο St.Louis o Martin Davalos πέρασε στην αντεπίθεση για την κατάκτηση του τίτλου της Lites Ανατολής κερδίζοντας τον δεύτερο αγώνα της καριέρας του. 

Supercross Class
Πλησιάζοντας προς την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος ο James Stewart έχει βρει τον τρόπο να κερδίζει τους τελευταίους αγώνες εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα που τον διακρίνει. Στο St.Louis βρέθηκε τέταρτος μετά την εκκίνηση με τους Mike Alessi, Ryan Villopoto και Justin Barcia  να οδηγούν τον αγώνα. Σύντομα ο Stewart πέρασε τον Barcia και τον Alessi και ακολούθησε τον Villopoto για δύο γύρους μέχρι να κάνει την κίνηση του. Η άψογη προσπέραση του Stewart ξάφνιασε τον Villopoto που προσπάθησε στην συνέχεια να ακολουθήσει τον πρωτοπόρο. Ελέγχοντας τον αγώνα ο Stewart πήρε τελικά την νίκη με τον Villopoto να τερματίζει στην δεύτερη θέση. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Barcia κρατώντας πίσω του στην τέταρτη θέση τον Ken Roczen ενώ στον πρώτο του φετινό αγώνα μετά τον τραυματισμό του ο Trey Canard κατάφερε να τερματίσει στη πέμπτη θέση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Eli Tomac που και αυτός επέστρεψε από ένα μικρό τραυματισμό που είχε μέσα στην σεζόν.

Αποτελέσματα St.Louis, Supercross Class
1. James Stewart
2. Ryan Villopoto
3. Justin Barcia
4. Ken Roczen
5. Trey Canard
6. Eli Tomac
7. Josh Hill
8. Andrew Short
9. Ryan Dungey
10. Justin Brayton

Martin Davalos

Lites Ανατολής
Την πρωτοπορία του αγώνα πήρε από τον πρώτο γύρο ο Martin Davalos όμως ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Justin Bogle από την στιγμή που πέρασε τον Alex Martin για την δεύτερη θέση, άρχισε την καταδίωξη του πρωτοπόρου. Στον τελευταίο γύρο, ο Bogle κατάφερε να βρεθεί σε “απόσταση βολής” όμως ο Davalos ήταν καλύτερος στα ντουμπλαρίσματα καταφέρνοντας έτσι να πάρει την νίκη και να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου με έναν αγώνα να απομένει. Ακόμα μια κακή εκκίνηση για τον Blake Baggett που όμως κατάφερε από την 14η θέση να τερματίσει τελικά τρίτος. όμορφη μάχη για την τέταρτη θέση είχαν οι Kyle Cunningham και AJ Catanzaro τερματίζοντας τέταρτος και πέμπτος αντίστοιχα ενώ στην έκτη θέση βρέθηκε ο Cole Thompson.

Αποτελέσματα St.Louis, Lites Ανατολής
1. Martin Davalos
2. Justin Bogle
3. Blake Baggett
4. Kyle Cunningham
5. AJ Catanzaro
6. Cole Thompson
7. Matt Bisceglia
8. Jimmy Decotis
9. Alex Martin
10. Gannon Audette

Βαθμολογίες

Supercross Class
1. Ryan Villopoto 268
2. Ryan Dungey 233
3. James Stewart 232
4. Ken Roczen 215
5. Justin Brayton 196
6. Justin Barcia 176
7. Andrew Short 166
8. Broc Tickle126
9. Wil Hahn 122
10. Chad Reed 111
Lites Ανατολής
1. Martin Davalos 149
2. Justin Bogle 141
3. Adam Cianciarulo 120
4. Blake Baggett 120
5. Vince Friese 100
6. Kyle Cunningham 94
7. Cole Thompson 89
8. Jimmy Decotis 78
9. Matthew Lemoine 74
10. Alex Martin 72

 

Επόμενος αγώνας 05/04/14 Houston ΤΧ.

3996 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO “BEHIND THE GATE”…ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ “0” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ!

Η σειρά ντοκιμαντέρ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP ξεκινάει το 2024 με το πρώτο επεισόδιο πρόλογος...