Συνέντευξη με τον Νώντα Λογοθέτη

IMG_5811Ο Νώντας Λογοθέτης είναι ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής του Freestyle Motocross και αυτό το σαββατοκύριακο θα διασκεδάσει πλήθος κόσμου που θα βρεθεί στο Tae Kwon Do του Φαλήρου για να απολαύσει ένα μοναδικό υπερθέαμα extreme sports στο Show Me. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να τον συναντήσουμε κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της αρένας του Tae Kwon Do για να μας πει δύο λόγια για την πορεία του και το Freestyle Motocross. 

Καταρχήν θα ήθελα να συσταθείς για όσους δεν σε γνωρίζουν
Ονομάζομαι Νώντας Λογοθέτης και ασχολούμαι επαγγελματικά με το Free Style Motocross. Είμαι 29 ετών και φέτος είναι η πέμπτη χρονιά μου στο άθλημα του FMX.   Έχω συμμετάσχει στο παρελθόν με επιτυχία σε διαγωνισμούς ποδηλάτων, snowboard, στο Πανελλήνιο αλλά και σε διεθνείς αγώνες Motocross.

Πως ξεκίνησες το FMX;
Στην αρχή ξεκίνησα με BMX και λίγο αργότερα και με το motocross. Είδα ότι είχα μια ευχέρεια με τα άλματα και ασχολήθηκα λίγο περισσότερο με το FMX. Στην πορεία κέρδισα ένα βαλκανικό διαγωνισμό στην Τουρκία και από εκεί και πέρα ότι show γινόταν στην Τουρκία ήμουνα εκεί. Έκανα γύρω στα 15 show την χρονιά με καλές αμοιβές και είδα στην πορεία ότι υπάρχει μέλλον ώστε να το ακολουθήσω επαγγελματικά. Πιστεύω ότι μπορώ να συνεχίσω το άθλημα για ακόμα πέντε χρόνια.

IMG_5829

Πόσο διαδεδομένο το άθλημα στην Ελλάδα όταν ξεκίνησες;
Πριν από εμένα εντατικά με το FMX είχε ασχοληθεί ο Κυριάκος Σταμπουλόπουλος χωρίς να υπάρχουν άλλοι που να ασχολούνται σοβαρά με το FMX. Ο Κυριάκος είχε φτάσει σε ένα επίπεδο να κάνει το back flip σε μικρό κενό με πρώτη ταχύτητα. Εγώ μετά από πολύ δουλειά κατάφερα να κάνω το back flip σε είκοσι μέτρα κενό με δευτέρα στο σασμάν, κάτι που καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο και μεγάλο είναι, αλλά ταυτόχρονα και πόσο θεαματικό.  Στην ουσία εμείς οι δύο ήμασταν αλλά εγώ κατάφερα να το προχωρήσω σε άλλο επίπεδο.

Ποιες είναι οι διακρίσεις σου στο FMX;
Όπως είπα έχω κερδίσει ένα βαλκανικό στην Τουρκία αλλά το επίπεδο δεν ήταν όσο και το δικό μου και οι κριτές από τον πρώτο γύρο με είχαν βγάλει νικητή. Δεν έχω συμμετάσχει σε κάποιον άλλο διαγωνισμό αλλά έχω λάβει μέρος σε πολλά show στην Τουρκία στο Freestyle Show στο Athens Supercross και σε άλλα show’s στην Ευρώπη. Επίσης μου έχει δοθεί η ευκαιρία να πάω στο εξωτερικό και να προπονηθώ με αρκετούς κορυφαίους αθλητές του FMX με την βοήθεια του χορηγού μου την Monster αλλά και με προσωπικά μου έξοδα.

Ποιος είναι το πρότυπο σου;
O μέντορας μου είναι ο Andre Villa. Γιατί με ανέβασε ένα σκαλί πάνω, μόνο και μόνο που πήγα για προπόνηση μαζί του και μόνο που  μου έδωσε το μηχανάκι του από τον διαγωνισμό X Games. Κάθε φορά που ανεβαίνω στην μοτοσυκλέτα του νοιώθω διαφορετικά, είμαι ανεβασμένος. Όπως καταλαβαίνεις αυτός είναι και το πρότυπο μου.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου;
Συνέχεια προσπαθώ να φέρω ένα αποτέλεσμα στο FMX που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα. Βρίσκομαι σε καλό βήμα και στο Show Me θα πραγματοποιήσω το πρώτο back flip από είκοσι μέτρα κενό κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα από Έλληνα αθλητή. Πιστεύω ότι θα είναι μια ευχάριστη εμπειρία τόσο για εμένα όσο και για το κοινό που θα το παρακολουθήσει. Οι στόχοι είναι πολλοί και αλλάζουν συνέχεια γιατί το μυαλό των extremers είναι λίγο περίεργο. Στόχο είχα το back flip σε είκοσι μέτρα κενό και το κατάφερα σε προπόνηση πριν από τρεις μήνες. Τώρα στόχος μου είναι να κάνω underflip που είναι μια δύσκολη εναέρια φιγούρα που την κάνουν πέντε άνθρωποι στον πλανήτη. Θέλω επίσης να συμμετέχω στον διαγωνισμό Night of  the Jumps που δεν είναι ακριβώς διαγωνισμός, γιατί σε προσκαλούν να αγωνιστείς και νομίζω ότι θα τα καταφέρω να πάρω την πρόσκληση.

IMG_5789

Πως μπορεί να ασχοληθεί κάποιος με το FMX στην Ελλάδα, υπάρχει κάποιος χώρος ή οργάνωση;
Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλοί χώροι για να κάνεις freestyle.Μπορεί κάποιος να ξεκινήσει από πίστες motocross, να βρει ένα μεγάλο άλμα και να δοκιμάσει πράγματα. Όποιος θέλει να το προχωρήσει, εγώ έχω έναν δικό μου χώρο, που δεν νομίζω να υπάρχει τόσο ασφαλές χώρος αλλού στην Ελλάδα. Το μόνο που έχει να κάνει κάποιος που θέλει να ασχοληθεί, είναι να επικοινωνήσει μαζί μου στο facebook ή σε κάποιο άλλο μέσω κοινωνικής δικτύωσης, να μου πει τι θέλει να κάνει και να δω πως μπορώ να τον βοηθήσω. Μπορώ να τον φέρω να δοκιμάσει στον χώρο μου και να του δείξω τι πρέπει να κάνει, έτσι απλά.

Χρειάζεται να υπάρχει κάποια εμπειρία από κάποιο άλλο άθλημα;
Όλα τα αθλήματα με δύο ρόδες βοηθούν, είτε είναι ποδήλατο είτε είναι μοτοσυκλέτα. Βέβαια η μοτοσυκλέτα είναι διαφορετική από το ποδήλατο, έχουν σχέση μεταξύ τους, αλλά χρειάζεται άλλη τεχνική και βέβαια τα άλματα είναι πολύ μεγαλύτερα.

IMG_5811

Το Show Me είναι το μεγαλύτερο γεγονός στην Ελλάδα που έχεις συμμετάσχει;
Ναι είναι ένα από τα μεγαλύτερα event που έχω συμμετάσχει. Περιμένουμε πάρα πολύ κόσμο και ελπίζω να είναι όλοι έτοιμοι να ζήσουμε μαζί μοναδικές στιγμές σε αυτήν την όμορφη εγκατάσταση του Tae Kwon Do Φαλήρου.

Τι περιμένει να δει ο θεατής στην αρένα του Show Me;
Θα δει σε πρώτο στάδιο οχτώ από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές του Dirt BMX, να κάνουν απίστευτες εναέριες φιγούρες σε άλματα, και άλλους τρεις κορυφαίους Έλληνες στο Flat BMX σε επίδειξη υψηλής τεχνικής και ισορροπίας με ποδήλατο BMX. Φυσικά το Freestyle Motocross με το πρώτο back flip σε είκοσι μέτρα κενό από Έλληνα αθλητή μαζί με ένα φοβερό πρόγραμμα από εναέριες φιγούρες από εμένα και έναν νεαρό ξένο αθλητή με πολύ ταλέντο που είναι πωρωμένος με το Show Me και έχει να δείξει πολλά.

 

4025 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
BIKEN…TO NEO E-BIKE ΤΗΣ SHERCO!

Το BIKEN της Sherco, είναι ένα ευέλικτο ηλεκτρικό ποδήλατο για διασκέδαση σε όλα τα εδάφη.Κατακτήστε...