2ος Αγώνας Παν. Πρωτ. ΜΧ 2014, Γιαννιτσά – Αήττητος ο Π.Κουζής, πρώτη νίκη για τον Γ.Αρβανίτη

IMG_7474Ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στα Γιαννιτσά είχε σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό και την πολύ καλή δουλειά στην διοργάνωση από το σωματείο Ο.Μ.Φ.Γιαννιτσών για την ολοκλήρωση ενός επιτυχημένου αγώνα. Ο Παναγιώτης Κουζής κυριάρχησε ξανά στην ΜΧ1 ενώ στην ΜΧ2 ο Γιώργος Αρβανίτης εντυπωσίασε κερδίζοντας την κατηγορία. Νίκη με όμορφο τρόπο για τους Δημήτρη Κεραμιδά στην ΟΡΕΝ και Γιώργο Καπέλη στα Quad.

.

Η αναβάθμιση που είχαμε δει στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος στην πίστα της Χαλκίδας ακολουθήθηκε με την αντίστοιχη στην πίστα των Γιαννιτσών, με το χώρο των απονομών να δέχεται και εδώ σημαντική αναβάθμιση κάτι που συμβάλει θετικά στην εικόνα του ελληνικού motocross. Όπως μας έχει συνηθίσει ο Ο.Φ.Μ.Γ. στο παρελθόν η διοργάνωση του αγώνα ήταν σε υψηλό επίπεδο. Τα μόνα παράπονα που ακούστηκαν ήταν για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου που ναι μεν δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση που τον έχουμε δει όμως έγιναν καλοί αγώνες σε ένα τερέν, που όπως αποδείχτηκε επέτρεπε τις προσπεράσεις προσφέροντας θέαμα, κάτι που κράτησε του θεατές μέχρι και το τέλος του προγράμματος.

IMG_7203

Κατηγορία ΜΧ1
Ο Δημήτρης Κοντολέτας ξεκίνησε δυνατά στα Γιαννιτσά πετυχαίνοντας τον ταχύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά του Σαββάτου και στρίβοντας πρώτος στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους. Για περίπου τέσσερις γύρους, ο Κοντολέτας οδήγησε το σκέλος έχοντας πίσω του τους Κουζή και Γιώργο Ηλιόπουλο ενώ λίγο πιο πίσω ακολουθούσε ο Δημήτρης Βαγγελάκος που κατάφερε να περάσει στους πρώτους γύρους τον Δημήτρη Μπαξεβάνη. Σύντομα όμως ο Κουζής έκανε την κίνηση του για την πρωτοπορία του αγώνα και όταν κατάφερε να περάσει μπροστά, κράτησε δυνατό ρυθμό μέχρι και τον τερματισμό καταλαμβάνοντας  άνετα στην πρώτη θέση. Άνετα στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Κοντολέτας μετά και την άσχημη πτώση με εγκατάλειψη του Γιώργου Ηλιόπουλου την στιγμή που βρισκόταν τρίτος. Ο Βαγγελάκος ήταν αυτός που πήρε την τρίτη θέση χωρίς προβλήματα ενώ ο Μανώλης Σκύβαλος μετά την κακή του εκκίνηση κατάφερε να περάσει τον Μπαξεβάνη για την τέταρτη θέση.

IMG_7613

Στην μοναδική πίστα που έχασε νίκη πέρσι, επέστρεψε νικητής ο Π.Κουζής.

Στο δεύτερο σκέλος ο Κουζής πήρε την εκκίνηση και οδήγησε στην πρώτη θέση έχοντας πίσω του τον Βαγγελάκο, με τον Κοντολέτα να μην ξεκινάει καλά και τον Ηλιόπουλο να αγωνίζεται τραυματισμένος μετά την πτώση του πρώτου σκέλους. Στο τέλος του σκέλους ο Κουζής παρέμεινε αήττητος και δυνατός παρά την άνοδο του συναγωνισμού ενώ ο Κοντολέτας κατάφερε ανέβει και να πάρει την δεύτερη θέση από τον Βαγγελάκο, ψαλιδίζοντας μάλιστα την διαφορά από τον πρωτοπόρο. Τρίτος ήταν και πάλι ο Βαγγελάκος με τον Σκύβαλο να τερματίζει ξανά στην τέταρτη θέση . Στο σύνολο της ημέρας ο Κουζής με την διπλή του νίκη πήρε τον αγώνα, με τον Κοντολέτα να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, αποτέλεσμα που τον εδραίωσε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Βαγγελάκος με τέταρτο τον Σκύβαλο και πέμπτο τον Μπαξεβάνη ενώ την εξάδα έκλεισε ο Χρήστος Λουμπουτσκός(6-6) δίνοντας όμορφες μάχες και στα δύο σκέλη.

Κατηγορία ΜΧ2
Όπως είχαμε πει και στην αρχή της σεζόν, η κατηγορία της ΜΧ2 θα προσέφερε δυνατές συγκινήσεις και διαφορετικούς νικητές σε κάθε σκέλος. Μετά και τα Γιαννιτσά έχουμε τρεις διαφορετικούς νικητές σε τέσσερα σκέλη και δύο διαφορετικούς νικητές στους δύο αγώνες που έχουν πραγματοποιηθεί. Μετά την καθολική επικράτηση του Γιάννη Τουρατζίδη στην Χαλκίδα ήρθε ο Γιώργος Αρβανίτης να εντυπωσιάσει και να κερδίσει στα Γιαννιτσά. Τα πράγματα όμως δεν ξεκίνησαν καλά για τον Σερραίο αθλητή  αλλά ούτε και για τον ανταγωνισμό του. Σε μία άσχημη πτώση στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους όταν έμπλεξαν τα τιμόνια τους λίγο μετά την πτώση της μπάρας, οι Βασίλης Χρυσοχός, Γιάννης Τουρατζίδης και Γιώργος Αρβανίτης έπεσαν με τον Μανώλη Κρητικό να την γλυτώνει οριακά. Μπροστά βρέθηκαν να οδηγούν το σκέλος  οι Γιάννης Μόσιος, Αλέξανδρος Γεωργαντάς και Ανέστης Ράδος με τους κύριους διεκδικητές της πρώτης θέσης να δίνουν μάχη να ανέβουν μπροστά. Πρώτος κατάφερε να το πετύχει ο Μανώλης Κρητικός ενώ  από σχεδόν τελευταίος ο Αρβανίτης πέρασε στην δεύτερη θέση με τον Κρητικό όμως πολύ μπροστά. Το πιο δύσκολο έργο είχε να πραγματοποιήσει ο Τουρατζίδης αφού μετά την πτώση του η μοτοσυκλέτα του καθυστέρησε να πάρει μπροστά με αποτέλεσμα να διεκδικήσει και να πάρει την τρίτη θέση στους τελευταίους γύρους μετά από μάχη με τον Ανέστη Ράδο και τον Γεωργαντά.

 

2014 arvanitis giannitsa

Δυνατή εμφάνιση για τον Γ.Αρβανίτη στα Γιαννιτσά.

Στο δεύτερο σκέλος ο Αρβανίτης πήρε την τύχη του στα χέρια του, έστριψε πρώτος μετά την εκκίνηση και κυριολεκτικά εξαφανίστηκε μπροστά. Στην δεύτερη θέση οδήγησε ο Τουρατζίδης όμως ένα μικρό λάθος του(πτώση) επέτρεψε στους Κρητικό και Παναγιώτη Παπίλα να τον περάσουν. Πετυχαίνοντας τον ταχύτερο γύρο της ημέρας με 1:46.659 ο Αρβανίτης πήρε το δεύτερο σκέλος και με τερματισμούς 2-1 πήρε την πρώτη του φετινή νίκη στην ΜΧ2. Δεύτερος σε σκέλος και σύνολο τερμάτισε ο Μανώλης Κρητικός(1-2) που είχε τον ταχύτερο χρόνο για την κατηγορία στα δοκιμαστικά του Σαββάτου και με σταθερούς τερματισμούς είναι πλασαρισμένος καλά στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας ένα μόλις βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Τουρατζίδη(3-3) που τερμάτισε τρίτος στο σύνολο του αγώνα. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Γεωργαντάς(6-4) ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο περσινός πρωταθλητής Β.Ελλάδος Ανέστης Ράδος(4-7) για την πέμπτη θέση της ημέρας. Με πρόβλημα στον αντίχειρα μετά από πτώση στα δοκιμαστικά του Σαββάτου αγωνίστηκε ο Παναγιώτης Παπίλας. Κατάφερε με δύο πέμπτες θέσεις να μαζέψει βαθμούς για το πρωτάθλημα τερματίζοντας στην έκτη θέση του συνόλου.

IMG_7765

Ο Δ.Κεραμιδάς έκανε θεαματικούς τους αγώνες της ΟΡΕΝ με την νίκη του στα Γιαννιτσά.

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Εντυπωσιακοί ήταν οι αγώνες της ΟΡΕΝ ειδικά για την πρώτη θέση. Και στα δύο σκέλη την πρωτοπορία πήρε ο Σταμάτης Δημολιάνης  όμως ένας Δημήτρης Κεραμιδάς από τα παλιά, τον πλησίασε και τις δύο φορές μετά από μέτριο ξεκίνημα.Στο πρώτο σκέλος οι δύο οδηγοί αντάλλαξαν την πρώτη θέση καταλήγοντας τελικά  στον Δημολιάνη, ενώ στο δεύτερο σκέλος ο Κεραμιδάς(2-1) πέρασε στην πρώτη θέση και τερμάτισε σε αυτήν κερδίζοντας σκέλος και αγώνα.  Ο Δημολιάνης(1-2) τερμάτισε στην δεύτερη θέση με τον Παναγιώτη Καδόγλου(3-3) να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου κερδίζοντας τις μάχες με τον Νίκο Κριμπούνη και Κων/νο Παπαδόπουλο σε πρώτο και δεύτερο σκέλος αντίστοιχα. Η τέταρτη θέση πήγε στον Παπαδόπουλο(5-4) με πέμπτο τον Κριμπούνη(4-6) και έκτο τον Φίλιππο Γιακουμάκη(8-5).

IMG_8335

Η στιγμή που έκρινε τον τελικό νικητή στα Quad. Ο Γ.Καπέλης #1 περνάει για την πρώτη θέση τον Σ.Μπίρλη #73 στο μεγάλο άλμα των θεατών.

Κατηγορία Quad
Τα προβλήματα  με το αγωνιστικό πρόγραμμα της κατηγορίας που παρουσιάστηκαν στην Χαλκίδα, ξεπεράστηκαν στα Γιαννιτσά και πλέον η κατηγορία συμμετέχει με το δεύτερο σκέλος της στο πρόγραμμα της Κυριακής. Εδώ πρέπει να επιβραβεύσουμε την ευελιξία της ΑΜΟΤΟΕ που είδε το πρόβλημα και το διόρθωσε άμεσα και σωστά κατά την άποψη μας. Στον αγώνα τώρα οι Σπύρος Μπίρλης και Γιώργος Καπέλης χάρισαν θέαμα με τις μάχες τους για την πρώτη θέση. Στο πρώτο σκέλος ο νικητής του πρώτου αγώνα Μπίρλης δεν άφησε την πίεση του Καπέλη να τον καταβάλει κερδίζοντας το σκέλος ενώ στο δεύτερο σκέλος ο Καπέλης επιτέθηκε και του πήρε την πρώτη θέση σε σκέλος και σύνολο τελικά. Με τερματισμούς 3-4 ο Απόστολος Τριανταφύλλου πήρε την τρίτη θέση με τον τοπικό Χαρίλαο Μαυρίδη(5-3) να ζεσταίνει το τοπικό κοινό με την τρίτη θέση που πέτυχε στο δεύτερο σκέλος για την τέταρτη θέση του συνόλου. Ο Αριστείδης Τριανταφύλλου(4-5) ήταν πέμπτος με τον Ζαχαρία Χριστόπουλο(6-6) να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 04-05/05/14 Μεγαλόπολη.

Φωτογραφίες: Κων/νος Παπαδόπουλος – Πάνος Γιαλιτάκης

1812 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2024 ΣΤΟ SPORTAL-TV

Το SportalTV θα βρίσκεται και στον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 στα Τρίκαλα...