AMA/FIM SX – Αγκαλιά με τον τίτλο ο R.Villopoto(video)

Στον 15ο γύρο του ΑΜΑ/FIM Supercross που πραγματοποιήθηκε στο Seattle, ο Ryan Villopoto(φωτό) ήρθε πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου κερδίζοντας την πέμπτη του φετινή νίκη, μπροστά σε ένα κοινό που τον αποθέωσε αφού το Seattle είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του αμερικάνου πολυπρωταθλητή. Στην Lites Δύσης  ο Cole Seely απάντησε με νίκη και μείωσε την βαθμολογική διαφορά που τον χωρίζει από τον Jason Anderson.

Supercross Class
Τα προβλήματα από ότι φαίνεται αντί να αποσπούν τον Ryan Villopoto από την κατάκτηση του τίτλου, τον φέρνουν πιο κοντά. Και πάλι ο “Poto” είχε προβλήματα στα προκριματικά και αναγκάστηκε να προκριθεί στον τελικό από τα ημιτελικά. Εκεί όμως πήρε την εκκίνηση και οδήγησε σε δικό του επίπεδο αποτρέποντας να τον πλησιάσει ακόμα και ο φορμαρισμένος στους τελευταίους αγώνες James Stewart. Ο Stewart πέρασε τον Ryan Dungey για την δεύτερη θέση και προσπάθησε να πιάσει τον Villopoto όμως τα πολλά του λάθη τον ανάγκασαν να κόψει ρυθμό. Ο Villopoto κέρδισε τον αγώνα και θέλει μόνο τρεις βαθμούς στους επόμενους δύο αγώνες για να κατακτήσει τον τέταρτο του τίτλο στην μεγάλη κατηγορία. Οι Stewart και Dungey συμπλήρωσαν το βάθρο ενώ ο Eli Tomac οδήγησε σταθερά στην τέταρτη θέση. Για την πέμπτη θέση έγινε μεγάλη μάχη με τους Ken Roczen, Justin Barcia, Andrew Short και Trey Canard όμως ο Barcia ήταν ο πιο δυνατός κερδίζοντας την θέση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Canard.

Αποτελέσματα Seattle, Supercross Class
1. Ryan Villopoto (Kaw)

2. James Stewart (Suz)
3. Ryan Dungey (KTM)
4. Eli Tomac (Hon)
5. Justin Barcia (Hon)
6. Trey Canard (Hon)
7. Ken Roczen (KTM)
8. Andrew Short (KTM)
9. Josh Hill (Suz)
10. Mike Alessi (Suz)

Cole Selly

Lites Δύσης
Την επίθεση του για την διεκδίκηση του τίτλου έκανε ο Cole Seely σε αυτόν τον αγώνα στρίβοντας πίσω από τον Dean Wilson που πήρε την εκκίνηση και πιέζοντας για την πρώτη θέση την οποία και τελικά κατέκτησε. Ο Wilson κάνοντας πολλά λάθη ‘έμεινε πιο πίσω και την δεύτερη θέση έφτασαν να διεκδικούν οι Justin Hill και Jason Anderson. Σε λάθη όμως υπέπεσε και ο Anderson και χρειάστηκε να περάσει τον Hill τρεις φορές για να πάρει την δεύτερη θέση με αποτέλεσμα να μην έχει την δυνατότητα να κυνηγήσει τον πρωτοπόρο και νικητή του αγώνα Seely.  Το πρωτάθλημα θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα στο Las Vegas(το πρωτάθλημα μεταφέρεται στην ανατολική ακτή της επόμενη εβδομάδα) με τον Anderson να προηγείται του Seely με έξι βαθμούς.Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Hill με τον Wilson τέταρτο τον Jessy Nelson πέμπτο και τον Zack Osborne στην έκτη θέση.

Αποτελέσματα Seattle, Lites Δύσης
1. Cole Seely (Hon)

2. Jason Anderson (KTM)
3. Justin Hill (Kaw)
4. Dean Wilson (Kaw)
5. Jessy Nelson (Hon)
6. Zach Osborne (Hon)
7. Cooper Webb (Yam0
8. Jake Canada (Hon)
9. Malcolm Stewart (Hon)
10. Shane McElrath (Hon)

Βαθμολογίες

Supercross Class
1. Ryan Villopoto 318
2. James Stewart 270
3. Ryan Dungey 267
4. Ken Roczen 249
5. Justin Barcia 214
6. Justin Brayton 196
7. Andrew Short 194
8. Broc Tickle 126
9. Josh Hill 122
10. Wil Hahn 122
Lites Δύσης
1. Jason Anderson 178
2. Cole Seely 170
3. Justin Hill 139
4. Dean Wilson 138
5. Cooper Webb 121
6. Malcolm Stewart 121
7. Jessy Nelson 103
8. Zach Osborne 100
9. Shane McElrath 96
10. Jake Canada 72

Επόμενος αγώνας 26/04/14 East Rytherford NJ.

Ακολουθούν video’s με στιγμιότυπα του αγώνα.

 

 

3996 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO “BEHIND THE GATE”…ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ “0” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ!

Η σειρά ντοκιμαντέρ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP ξεκινάει το 2024 με το πρώτο επεισόδιο πρόλογος...